mindfulnessmamma

Seg rabarberkaka

Kategori: Allmänt

 
 
Igår kväll bakade jag en rabarberkaka som jag läste om på bloggen Mumsfillibaba. Den var väldigt lätt att göra och idag provsmakade jag den också-helt fantastiskt god, så god att en bit inte var nog.
 
Så här gör man den goda sega rabarberkakan:
 
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
två tärnade äpple eller samma mängd rabarber
pärlsocker och kardemumma
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda äggvisp, smör och vetemjöl.
  • Häll smeten i en ugnsfast smord form eller en form med löstagbar kant.
  • Häll rabarber ovanpå allt och tryck ner dem lite. Strö över pärlsocker och mald kardemumma. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka så den inte är för kladdig. Låt svalna något innan servering.
Den är säkert jättegod tillsammans med vanlijsås, men var fantastisk god även utan! Tror att jag ska servera denna kaka till helgen när vår son fyller år-då blir det med vaniljsås som tillbehör.
 
 
 
Kommentera inlägget här: