Seg rabarberkaka
Kategori: Allmänt
Igår kväll bakade jag en rabarberkaka som jag läste om på bloggen Mumsfillibaba. Den var väldigt lätt att göra och idag provsmakade jag den också-helt fantastiskt god, så god att en bit inte var nog.
Så här gör man den goda sega rabarberkakan:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
två tärnade äpple eller samma mängd rabarber
pärlsocker och kardemumma
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
två tärnade äpple eller samma mängd rabarber
pärlsocker och kardemumma
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda äggvisp, smör och vetemjöl.
- Häll smeten i en ugnsfast smord form eller en form med löstagbar kant.
- Häll rabarber ovanpå allt och tryck ner dem lite. Strö över pärlsocker och mald kardemumma. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka så den inte är för kladdig. Låt svalna något innan servering.