We are family!


Själva ordet familj känns väldigt mjukt i munnen. Jag gillar själva ordet. Det andas trygghet och värme. Familj. Faktiskt betydligt mjukare i munnen än family. Familj, det känns helt, rent och vackert. Ikväll känns det särskilt helt, särskilt komplett hemma hos oss. Hela familjen är samlad igen


Små gester som värmer

Den här fina kreationen som står på bordet fick jag idag av alla gulliga barn och föräldrar på jobbet med önskan om en glad sommar. Från en av mina absoluta favoritbutiker Pentik! Vi har haft vår sommarfest idag och klarade oss från det värsta regnet som däremot har slagit till ikväll då vi även kunnat höra åskan.

Sådana här små gester betyder något stort!
Ljuset kommer värma upp mig och lysa upp i tillvaron och då kommer jag tänka på alla de fina människor, barn som vuxna som jag har förmånen att få möte i mitt arbete. Det är verkligen en ynnest att få arbeta med det jag gör!
Lyssna till affirmationer!


Sällsamt vackert klipp det här! I all sin enkelhet presenteras fina affirmationer i videon Positive Affirmations for Self ackompanjerade av ljuvlig och mycket passande musik! Det är inte alltid musiken passar så här bra ihop med texten-men det här är verkligen klockrent!
Är det inte vackert, så säg!


En särskilt god kopp kaffe...Vilken ljuvligt, ljuvligt god kopp kaffe det var denna eftermiddagskopp!
Livet har återvänt.
Den hade på något sätt en mer angenäm smak
 än vad jag kunde minnas att kaffe någonsin haft.

Barnen har ätit mellanmål ute och inväntar glassbilen.
Jag ska laga köttfärssås och spaghetti till middag,
den middag som aldrig blev av i lördags då jag blev sjuk.
Jag cyklar med sonen till fotbollsträningen i solskenet
när vi har ätit.
Tvätten ska hängas ute och få solskensdoft.
Ja, det är ljuvligt livet just nu!


Underbara barnkläderJa, jag är mycket svag för barnkläder! Det finns så mycket ljuvligt, vackert och fint! Ibland hittar jag barnplagg som jag gärna hade haft själv om de bara funnits i större storlekar =)
Den här underbar sportiga jackan från svenska Zizoo var ett måste inför sommaren! Skön bomull som värmer små barnarmar skönt om sommarkvällarna! Gick såklart inte att motstå. Hittade den på Hafva.


Om omtanke


Omtanke värmer så in i nordens mycket.

Oturligt nog blev jag sjuk just en helg när min man är bortrest, vilket kräver lite extra av mig själv än när jag är frisk. Orken tryter emellanåt och tålamodet är inte varje minut, såsom jag helst av allt önskar att det vore. Det är bara så det är när hälsan inte är som vanligt. Nu har det lyckligtvis börjat vända och jag känner att det går åt rätt håll.

Åter till den betydelsefull omtanken. Igår kom min svärmor med en matkasse från ICA fylld med saker vi behövde för dagen och en påse salt till mig. En för henne till synes liten sak betydde massor mig och värmde otroligt! Den fantastiska mors dags-kreationen som kom med bud på eftermiddagen piggade upp mig i all trötthet. Några ord från storebror på kvällen, "Bra jobbat med barnen" värmde också! Uppiggande och uppmuntrande. Barnen har gjort sitt för att pyssla om sin mamma, kommit med glas fyllda med Pro Viva när jag legat och vilat för att nämna något.  

Jag har redan hunnit få två telefonsamtal på morgonen fyllda med omtanke! Om några timmar kommer en vän förbi med några tabletter som hon tror kan vara bra för mig och min onda mage.

Massor av tack för all omtanke jag finns omgiven av!


Hyllning till Marathonlöparna


Är grympt imponerad av alla marathonlöpare som genomfört gårdagens Stockholm Marathon! 4,2 mil... det går knappt att föreställa sig hur långt det är att färdas så långt till fots och dessutom klara av att hålla sig springande hela tiden.

Jag och barnen följde loppet med spänning igår, med SMS-uppdatering med jämna mellanrum! Bra pappa, konstaterades det här hemma när 4,2 mil var avverkade. Fantastiskt bra! Stort grattis till väl genomfört lopp!


En annorlunda "mors dag"...


En mors dag med självaste mor i huset matt och hängig. Det är jag och barnen i helgen, men de har varit omtänksamma så jag har kunnat vila litegrann emellanåt och även levererat lite Pro Viva och Resorb till sängkanten.

Av dottern har jag fått ett långt egenhändigt tillverkat halsband, väldigt vackert! Sonen har gjort ett mors dags-kort till mig på bilden i skolan som han lyckats hålla hemligt för mig sedan i onsdags, trots att jag var med på just den bildlektionen. Egenhändigt gjorda presenter är ju så roligt att få!Den här vackra kreationen kom till mig med blombud under eftermiddagen-vilken glad överraskning denna dag!

Min kära mor är också bortrest så henne har jag inte haft möjligheten att fira idag. Det får jag ta igen när hon är hemma igen.

Jag tycker Mors dag är en fin dag, en dag att pyssla om sin mamma lite extra. De som har invändningar mot dagar som denna, menar ofta att det inte ska behövas särskilda dagar för att uppmärksamma varandra.

Och nej-naturligtvis inte! Det ska inte behövas en Mors dag, Fars dag eller Alla hjärtans Dag för att vi vi ska måna om de vi håller av, men jag ser det som dagar när vi bryr oss om mor, far eller de vi älskar och bryr oss om lite, lite extra! För den skull är var dag inte desto mindre, dagar menade för omtanke, eller hur?


Till det som är vackert


Igår såg jag filmen Till det som är vackert. Nedan kan ni se första scenen från filmen:

Alicia Wikander fick en guldbagge som bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i den här filmen. Hon är med i så gott som varje scen i filmen och skådespelar fantastiskt bra! Kan verkligen rekommendera den här filmen!

Bara vara...


Att bara vara, det är något som är underskattat. Vad ska ni göra i helgen och vad har ni gjort i helgen, de frågorna känner vi väl alla igen? Det är nog ibland lätt hänt att falla in det där, att man måste göra en massa under sina lediga dagar, kanske så pass att man glömmer bort att vara.

Att bara vara och pyssla med lite av varje räcker så gott och är väl också vad helgerna är till för. Att bara vara. Samla energi, ladda batterier, stanna upp och faktiskt vara tillsammans, med sig själv och sina nära. I varandet dyker ibland det oväntade upp.

I vårt hus har barnen just nu bosatt sig tillsammans på övervåningen sedan minst 30 minuter tillbaka och djupdyker i barnboksamlingen där uppe. Böckerna gås igenom, läses, sorteras...

I de där pauserna kommer det där till oss som vi egentligen inte riktigt kan planera-därför tänker jag att det är så viktigt att vi ger oss själva och barnen stunder att bara vara.

Om rikedom...Såg och läste detta på en väns Facebook-sida ikväll och kan inte låta bli att dela med mig av det.


Your song


Jag gillar Your song så mycket! Elton Johns originalversion är naturligtvis fenomenal, men jag har även lyssnat mycket till den i tappningen från en av mina favoritfilmer, Moulin Rouge. Otroligt bra även den!

Den här ljuvliga versionen, finstämd och så vacker i all sin enkelhet, av Ellie Goulding är väl värd många lyssningar! Lyssna och njut!

Mysmiddag


I eftermiddag åkte dottern till en kompis och skulle stanna där över middagen. Då mannen är i Stockholm så blev det alltså jag och sonen kvar till fredagsmiddagen. Han blev väldigt glad när jag föreslog att vi skulle gå på Waldorf, en av våra favvo-restauranger i stan. Så blev det, han och jag vid ett bord för två. Det var så mysigt!Vi inledde middagen med vitlöksbröd m aioli. Waldorf har de godaste vitlöksbröden jag någonsin ätit-och då har jag ändå provat vitlöksbröd lite här och var. Min bror som bor i Stockholm har provat vitlöksbröd på en rad olika ställen under sina år i huvudstaden och jag har än inte hört att han upptäckt något ställe som har godare än just Waldorf.

Det är guld värt att ha stunder på tu man hand med ett barn åt gången. I onsdags fick dottern ha en pappa-dag, då hon och pappa var ute och lunchade ihop och annars vara hemma och pysslade på med diverse göromål.


Det går att bli frisk och fri


Jag vill tipsa om och varmt rekommendera ABK:s relativt nya blogg som heter Det går att bli frisk och fri. Här kan du läsa den! Välj att prenumera på den så får du ett meddelande varje gång ett nytt inlägg publicerats. Mycket aktuella och intressanta saker lyfts och diskuteras på den bloggen!

Apropå frisk och fri, idag avnjöt jag en helt underbar ljuvlig kaka som var dagens fredagsfika! Även denna fredag var det en så god kaka att jag måste ha receptet. Det är verkligen att känna sig fri, att fika och njuta av det tillsammans med sin arbetskamrater!

För ett tag sedan lade jag förresten till en ny kategori här på bloggen, Må bra. Jag kände att jag saknade en kategori och mycket som egentligen ändå hörde ihop hamnade på allmänt.
Min dag i skolan


Måste bara skriva några rader om gårdagen i skola. Jag hade ju semester från jobbet för att vara med i sonens klass under hela skoldagen och det är absolut något jag kommer att göra om. Det var så väl värt den där semesterdagen!

Jag hade glädjen att få vara med om generalrepetitionen av deras föräldraredovisning av deras arbete i kulturen. Den äger rum ikväll och jag kommer att missa den, då jag har terminens sista kvällsmöte på jobbet. Det var så fantastiskt att se och höra alla barns redovisningar. Det handlade om allt från rymden till vattnets kretslopp till fotosyntesen till land- och vattenformer till Europas länder och flaggor till Sveriges landskap med mera med mera... Mäkta imponerande att se det jobb barnen och lärarna har gjort! Jag kan avslöja att när sonen hade gjort sin redovisning var inte mammaögonen helt torra!
Här är ett exempel på hur ett materiel om blommans delar kan se ut, här dock med de engelska namnen.

Jag åt lunch tillsammans med barnen och efter lunch var det dags för bild. Även jag jobbade under bildlektionen, med att göra ett mors dags-kort till min mamma.


Om att tänka negativt...
Att tänka negativt är som att sitta på läktaren och bua åt sitt favoritlag.
Jag vs löpningen


Jag vill och önskar något helt annat än vad jag upplever. Jag drömmer om att liksom flyga fram i löparspåret och känna hur allting går lättare och lättare för varje gång. Benen, vaderna och låren, verkar vilja något annat än att springa vidare efter några kilometer, om jag tänker på hur de kändes idag. Det känns som att konditionen räcker till men inte benen. Jag vill också utvecklas, orka mer och mer, kunna springa åtminstone snäppet fortfare än nu.

Ska jag helt enkelt lägga löparskorna åt sidan och koncentrera mig på träning som känns odelat rolig? Som gör att jag finner flow så gott som varje gång och där jag får dra på smilbanden för jämnan. Eller ska jag "helt enkelt" hålla huvudet högt och fortsätta springa trots att benen värker och det kanske inte ens känns så där vidare värst roligt just precis då-för att jag ändå har ett mål där framme någonstans, även om jag precis bara kan skymta det.Och apropå mig och löpningen... så är det ändå inte riktigt som rubriken vill påvisa, utan snarare Jag vs mig själv.


Hemmahäng


Som en bonus kunde jag och barnen åka hem tidigare än planerat idag-tyckte i alla fall jag! Sonen hade vissa invändningar på att jag hämtade så tidigt. Det finns ju så mycket roligt att göra på fritids. Spela fotoll, spela bandy, spela kula... Det dröjde i alla fall inte så länge från att vi kommit hem tills barnen fick hem varsin kompis-så roligt!

Det umgås för fullt i de olika barnrummen, ute på gården och uppe i allrummet... Barn i huset är så roligt och trivsamt!Snart dags för lite middagsfix! Fyra barn och två vuxna runt middagsbordet blir det. 
 

En dag i skolan
Visst blir man glad av den här bilden!

Imorgon ska jag vara ledig från jobbet för att vara med min son på skolan hela dagen. Jag ser verkligen fram emot det och även han, då han länge frågat när jag kan komma och hälsa på honom. Skolan är barnens arbetsplats och en stor del av deras vardag. Även om jag själv jobbat på samma skola och vet rutinerna så känns det oerhört viktigt att få vara med om hans vardag i skolan.

Nog är det väl ändå synd att kontaktdagarna som fanns förut inte finns kvar! De hade ju hjälpt till i samarbetet skola och hem och troligen fått fler föräldrar att besöka skolan. Nu ser jag fram emot morgondagen och är så glad att jag bestämt mig för att ge mig själv och sonen en dag tillsammans!

Vad vill du skrika om?


I morse läste jag i vår morgontidning om att finska skrikkören Huutajat varit på besök i vår stad i helgen och skrikit ur sig några sånger. Det är fysiskt ansträngande förklarade en av sångarna i tidningen och en timmes körsångande i sträck är vad de orkar med.

I dagens tidning var frågan till några människor på stan, Vad vill du skrika om? Ja, vad skulle du vilja skrika om?

Mer Afro Power Dance åt folket! Det är vad jag vill skrika ut efter ett härligt roligt pass på gymmet ikväll. Jag hamnar i ett flow under dessa underbara pass. Jag skulle vilja skrika om hur roligt det är och uppmana alla att prova!

Och nu kanske du undrar hur den här skrikkören låter? Här får du ett smakprov på hur det kan låta. Jag bjuder här på en annorlunda tappning av Sveriges nationalsång.Och så ännu en ny vecka...


Jag tycker veckorna rullar på i ett fasligt snabbt tempo! Vart tog maj vägen egentligen? Det är mycket som händer i tillvaron. Ja, det är mycket i en barnfamiljs liv, mycket att ha koll på, mycket att strukturera upp. Jag gillar struktur, ordning och reda. Ha koll på vad som ska ske. Men ändå-ibland är det bara så, att det som ska ske det sker.Vår familjekalender som hänger på en dörr i köket är ett suveränt verktyg för att ha ordning på tillvaron. En  kolumn för varje familjemedlem. Vi har haft en sådan här kalender i flera, flera år och jag skulle för allt i världen inte vilja vara utan den. Kan varmt rekommendera den till varje barnfamilj som vill ha bättre koll var vardagstillvaron!


Högbildning på bild


Sann glädje om något är väl ändå ett gäng fotbollspojkar på premiärcup som efter dagens sista match, tillika en en vinstmatch, jublar, kramar om varandra och bildar hög. I olika formationer, gång efter annan. En glädje som inte tycks ha något slut. Det är så otroligt rörande för ett mammahjärta.Själv har jag haft en mycket trevlig och rolig dag vid sidan av fotbollsplanen. Jag trivs mer än bra i rollen som fotbollsmamma och ser redan fram emot nästa match eller cup.


Lördagslyx...


... är att inte ha några särskilda planer alls förutom att lördagsslappa! Och det är är väl egentligen om något, något alldeles särskilt.

MAX-loppet


Idag gick MAX-loppet av stapeln, ett av alla de lopp som äger rum just idag-alla som en del av Luleå Stadsmara. När skulle anmäla sonen till 2 km-loppet ville dottern att jag skulle "skriva in" henne också. I infot står det från 6-8 år, men även om hon är lite drygt 5 år så tänkte jag att det är väl bara att testa om hon nu gärna vill. Det är ju mer det som avgör hur det går, än just precis hur många år barnet är.


Här närmar det sig upploppet.Inte långt kvar nu. Efter nästan 2 km får mamman bakom kameran se ett litet leende.Det gick bra för både hon och han. Ganska jobbigt tyckte debutanten, men båda var nöjda och glada efter målgången. Med en medalj runt halsen satte vi oss i bilen innan de fick fira med varsin MAX-box till lunch.

Fredagslyx!

Vilket fredagslyx att en fin fd kollega kommer till jobbet med gofika till hela personalgruppen! Dessutom bjöd hon på en så makalöst god kladdkaka/chokladkaka! Slår nog allt i chokladkakeväg jag ätit tidigare. Nu ska jag bara invänta att receptet ska dyka upp i min inbox. Ett recept jag absolut kommer att lägga till bland mina verkliga favoriter!

För övrigt en riktigt bra fredag. Dansföreställning i stan med jobbet-vilken lyx bara det att få uppleva så mycket kul i jobbet-en snabb tur på stan innan hemfärd i eftermiddag. Grillmästaren bjöd på god fredagsmiddag och sen har vi haft en skön ledig fredagskväll på hemmaplan. Riktigt njutbart!

Tjejkväll

Jag och dottern är just hemkommen från en trevlig stund hos en vän. Lite surr, ett glas rött, lite plock och visning av heminredning. Det blev ingen lång visit för oss då det är vanlig arbetsdag imorgon igen och tösen behövde ta sig i säng, men det behövs inte alltid vara långa visiter. Även korta stunder av vardagslyx förgyller och ska inte underskattas!


Bildbevis...


Ett par dagsfärska bilder på nyfriserade mig...
Somliga tycker att jag är ofta hos frissan. Inte vet väl jag, men det är någonting jag tycker är så väl värt pengarna. Jag går helt klart regelbundet, men nu är det 7 veckor till nästa gång.

Känslan att få vara välklippt, nyklippt, är mycket värd. Att dessutom själva stunden hos frissan är en riktigt lyxstund bara den gör inte hela saken sämre. Det är avkopplande-en riktig stund för mig att stanna upp och vara i nuet! Jag har en frisör också, Viktoria, som vid det här laget vet så väl vad som passar mig och inte allra minst hur jag definitivt inte vill ha håret.


Nyfriserad...


Åh, jag känner mig alltid så glad när jag är nyfriserad! Älskar besöken hos frissan, avkopplande och lyxigt! Idag kände jag att jag ville göra lite förändring, även om jag vill behålla längderna. Kanske en riktig lugg, föreslog min duktiga frisör? Nja... ändå inte. Slutligen bestämde vi oss för att behålla längderna som vanligt på ena sidan och ta av mer på andra sidan, samt att ta lite kortare i nacken än vanligt. Ja, så fick det bli. Jag är inte rädd för förändringar när det gäller håret. Det växer ju ut-fort dessutom i mitt fall!

Känner mig jättenöjd med resultatet, kanske rent av får till en bild senare idag.

Ha en bra dag allihopa. Det ska jag ha, trots hällregn och helt ändrade planer för dagen. Den inplanerade förskolans dag med massor av aktiviteter får flytta till en annan dag.


Stop thinking so much...


Jag tycker om den här bilden med text så mycket!
Att följa sitt hjärta och vara i kroppen glöms emellanåt bort,
när vi fastnar i en massa tänkande och kanske rent av ältande.
Vi kan inte förutspå allt. Vi kan inte veta hur allt ska bli, hur allt ska sluta.

Ibland behöver vi helt enkelt dra oss tillbaka till nuet,
leva i vår kropp och lyssna till vad det egentligen är vi behöver och mår bra av.
Vi är vår bästa vägvisare i livet.


En påminnelse...Vi skulle bry oss mindre om vad andra tycker om oss,
om vi insåg hur sällan de faktist gör det.

Visst är det ju väldigt sant!

Blingo nytt...


Blingos webshop har öppnat sin outlet. Jag hittade en fräsch Zip-jacka till dottern och en scarf/halsduk som jag tror kommer att bli fin till mig. Kika in här och du kanske hittar något snyggt till dig själv eller barnen!
Den här sommarfräscha munkjackan valde jag till dottern! Användbart till sommaren som jacka!

Morgondagens middag


Ja, ni läste rätt... Det här handlar om morgondagens middag som redan nu står i kylskåpet i den ugnsfasta formen, nästan redo för att sättas in i ugnen. Idag när jag plockade undan efter middagen passade jag på att förbereda litegrann inför imorgon. Så skönt! Det kommer jag definitivt göra fler gånger. Ett ganska enkelt medel för att underlätta i vardagen.Kärleksbomba dig själv...


ja, så lyder titeln på en bok jag har hemma just nu! Den är skriven av Nina Jansdotter, beteendevetare, coach, författare, krönikör och föreläsare. Jag har hittat några bra grupper hon har på FB också, sådana som kan ge en lite extra energi, där jag kan hitta några ord jag gillar, kanske läsa några ord som väcker goda tankar hos mig själv .Så här ser boken ut, som en riktig karamell! Jag blir glad bara av att se på den. Jag har hållt den i min hand någon gång förut, bläddrat lite i den, men nu tänkte jag ta mig tid att bekanta mig lite närmare med den.

Jag är bäst på att vara jag.
Det är kärleksbomb 1 i boken, så sant eller hur? Jag är bäst på att vara jag och du är bäst på att vara du. Kom ihåg... tänk good enough.

Träningsglädje!


Det är en sådan himla härlig känsla när träning kan vara riktigt rolig! När jag tycker om det så mycket att jag inte ens tänker att jag tränar. Bara glädje-rörelseglädje!

Ikväll har jag varit på gymmet för en timmes Afro Power Dance. Ett pass fyllt av rörelseglädje om något. Släpp speglarna och strunta i hur det ser ut uppmanar instruktören oss under dessa pass. Känslan av att bara vara i sig själv, med sig själv, med sina rörelser som liksom blir ett med musiken-då är det som att allt annat inte finns. Det här är ögonblick av flow.Tänk att jag kunde hitta hit i min relation till träning och motion! Skildringen ovan är så långt bort från träning som ett måste man bara kan komma. Det går att nå dit man inte trott man skulle komma.


Monday, monday...


.... och en nya vecka har börjat! En väldigt fullspäckad vecka. Delvis stämmer det, men samtidigt vet jag inte om det är så mycket mer än vanligt i en barnfamiljs liv i maj månad. Fotbollsträningarna för sonen är igång, numera två träningar i veckan. Jag har fullt upp med utvecklingssamtal på jobbet och mannen är dessutom på jobba hela veckan, kvällar och även på annan ort. 

Det handlar mycket om en känsla också, att det är mycket nu. En dag i taget, en sak i taget, god struktur och god planering av veckan hjälper mig att hålla nere stressnivån. Nog ligger det väldigt mycket i, det är inte hur vi har det-det är hur vi tar det.

Ikväll ska jag i alla fall hämta en massa ny energi på ett pass Afro Power Dance på suveräna Inpuls. Tack vare fina mamma och pappa får jag ihop kvällen så att sonen kommer iväg på fotbollsträning och jag kan gå på Afron. Stort tack till er!
Sköna söndag...Här har vi en skön söndag.
Jag är fortfarande trött i benen efter joggingturen, men jag är nöjd över att jag fortsatte jogga oavsett hur det kändes i benen. Idag var benen trötta, så var det bara. Förmodligen gjorde den långa dagen på Arcus Fyndmarknad igår sitt.

Sonen har varit på kalas. Dottern på Mulle-skola och sedan har hon varit med sin kompis familj på diverse aktiviteter. Jag har storhandlat inför kommande vecka. Fem proppfulla ICA-kassar blev det! Skönt att ha påfyllt i kyl, frys och skafferier inför en vecka då jag kommer vara mycket själv med barnen. God planering är A och O för att allt ska flyta på så bra som möjligt.

Jag bjöds på ljuvlig god grillmiddag idag med tillhörande god dryck! Lite kvällsjobb och sedan bara sträcka ut benen i soffan och ladda batterierna inför kommande vecka.

Ha en skön söndagskväll allihopa!


My own best friend...

Förut tyckte jag nog att det låg något egoistisk i att vara sin egen bästa vän, förut då jag hade väldigt lätt att känna mig ego av lite varje. Det där att älska sig själv, det tar nog emot för många att säga det, kanske att ens ta orden i sin mun och yppa dem som tystast. Men hur som helst, vi behöver måna om oss själva för att i längden riktigt kunna måna om andra, på riktigt. Månar vi inte oss själva orkar vi inte längre.

Idag dök orden upp i mitt huvudet, my own best friend.  Det är bra att kunna förhålla sig så till sig själv. Jag tror vi har mycket mindre risk att känna oss ensamma om vi kan vara vår egen bästa vän. Om vi har svårt att tycka om oss själva behöver vi träna på det. Vi är alla good enough. Bara genom att finnas till. Överlag tycker jag att just det här glöms bort ganska ofta mitt i allt som snurrar på i människors tillvaro.

Jag och två vänner skulle promenera på förmiddagen efter att jag hade lämnat dottern på hennes Mulle-skola. Jag hade tänkt mig en joggingtur, men då jag fick promenadsällskap ändrade jag mina planer. I sista stund ställde vännerna in och plötsligt stod jag ombytt och utan sällskap. Jag skulle ju ändå iväg och lämna dottern och en runda hade jag ju planerat för-så fick det bli.

Jag gjorde som jag hade planerat från början, en joggingrunda på sköna barkbanor. Det är bra för oss alla att kunna trivas med sig själv som sällskap.Rapport från dagens affärer...
Idag har jag spenderat morgon till sen eftermiddag på fyndmarknaden. Jag och dottern hämtade upp mormor och begav oss mot Arcushallen. Laddad till tänderna var lilltösen, som var med och gjorde i ordning redan igår med oss. Men idag var det ju dags för riktig loppis.Jag och fina, fina mamma!

Jag vet inte riktigt vilken gång i ordning vi delar marknadsplats, men det är så roligt varje gång. Ju mer rutin vi skaffat oss, desto bättre flyter allting på. Numera packar vi med oss allt vi behöver i mat- och fika väg, för att slippa köa för att handla. I år hade vi med oss varsin god sallad som vi åt ömsom åt sittande, ömsom på stående fot. Skönt är det i alla fall att ha med sig en stol så att man kan vila benen någon gång ibland i alla fall.

Välfyllda kaffetermosar är alla gånger ett måste!Vår yngsta medarbetare gav god service till kunderna och hann även med att fynda en Hello Kitty-resväska!

Jag är mycket nöjd med dagen. Allt flöt på bra, trevligt har vi haft det och vi är nöjda med affärerna också. Barnen och jag lyxade till det med kinamat till middag och sedan har vi bara haft en lugn och skön hemmakväll! 

En kartong med utvalda saker får vänta tålmodligt till augusti och nästa loppis som jag planerar vara med på...Butiken stänger...


... för att öppna imorgon igen imorgon bitti! Det har varit förberedelser i flera timmar på plats på Fyndmarknaden och väl hemma igen har jag fortsatt att göra i ordning lite mer. Sista rycker imorgon bitti och nog känns det ändå som att det finns mycket än kvar att rensa här hemma.

Dotra min vill följa med och sälja imorgon så hon åker med oss på morgonen för att stanna några timmar. Nog var det väl ändå bra märkligt tyckte hon, att så många kom och frågade om grejerna och ville handlar redan ikväll, då det inte är förrän imorgon det är riktig loppis.

God natt alla!

Inför Fyndmarknaden...

Nu närmar det sig! Fyndmarknaden på Arcus går av stapeln imorgon. Kartongerna står hemma och väntar på att få flytta in på loppisen och mer grejer ska packas ihop inför försäljningen. Ikväll åker tre generationer tjejer dit för att ställa i ordning. Jag har barnkläder, barnkläder och åter barnkläder att sälja.... och såklart lite annat!
Me and my friends


Det gäller att ta sig tid. Att ge tid. Att prioritera.
Det är egentligen aldrig aldrig gott om luckor i familjekalendern, men vill man träffa sina vänner måste man ge den tiden till varandra. Verkligen bestämma att man ska få ihop det.
Man kan vara trött efter jobbet och efter dagens alla bestyr.
Kanske känns det ibland som man inte orkar annat än att lägga sig i soffan och sträcka ut sina ben, när barnen väl har somnat.

Varför då inte vara trötta tillsammans och ge sin tid till varandra?
Det är helt okej att gäspa litegrann mellan kaffeklunkar, skratt och ordväxlingar.Vi gör hela tiden våra val.
Om vi är viktiga för varandra gäller det också att vi ger av vår tid till varandra.
Ikväll hade jag glädjen att ha besök av dessa gulliga tjejer.
Det är något starkt och vackert i att visa att vi människor är viktiga för varandra,
att vi betyder så mycket för varanda att vi är beredda att pussla för att kunna träfffas.
Tröttheten drar sig tillbaka av näringen från vänskapen.
Energin är alltid mycket större efteråt.


Ord om att hjälpa


Klassiska och välkända ord om att hjälpa.
Väldigt, väldigt välformulerade, tycker jag!


All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet
inför den jag vill hjälpa
och därför måste jag förstå,
att detta med att hjälpa
inte är att vilja härska
utan att vilja tjäna.
Kan jag inte detta
så kan jag heller inte hjälpa någon.

Sören Kirkegaard, filosof, 1813-1855Att minimera stressen...


Ibland är jag inte alldeles världsbäst på att se till att jag har lagomt mycket i min tillvaro. Jag vet att jag till stor del kan påverka mitt liv, men ibland bara händer det. Plötsligt är det bara så mycket. I själva verket är jag den person som faktiskt sett till att det just är som det är.

Det är jag faktiskt kan välja. Välja och välja bort. Och kanske framför allt-välja hur jag ska hantera hur jag har det, alltså välja hur jag tar det. Kanske säga nej till något jag redan hunnit säga ja till. Bromsa in lite mjukt istället för att fortsätta köra i samma hastighet, eller kanske rent av trycka lite hårdare på gaspedalen.
Att ta kontakt med min andning när det känns som att det är mycket nu brukar vara framgångsrikt för att komma ner i varv.

Eller att gå långsamt istället för att rusa fram. Känna varje fotsteg, mindful walking. Känna kontakten med underlaget, kanske långsamt promenera utomhus utan egentligt mål. Känna dofter, lyssna in ljud.

Jag gjorde en klokt val denna morgon för att återfå känslan av lugn och ro. Nu ger jagm ig själv en stunds tystnad och en morgonpåtår. Det här blir en bra dag!

En mindful blogg


Är du precis som jag intresserad av mindfulness och tycker om att läsa om det? Tycker du om att hänga med i vad som är aktuellt inom området? Då är nog Mindfulnesscenters blogg något för dig.

Dagens inlägg handlar om att bli mer mindful-att ta tillbaka uppmärksamheten. "Det finns många olika sätt att bli mer mindful. En orsak till motsatsen ”mindlessness” är allt som distraherar oss."

Klicka på länken i det här inlägget så kommer du direkt till bloggen och kan läsa mer!

Vänskapen mellan barn


Så ljuvligt vackert att beskåda vänskapen mellan barn.
Idag hämtade jag hem två förväntansfulla femåriga flickor, som mer eller mindre väntat hela utevistelsen på förskolan på att få åka hem tillsammans. Jag märker ju av en del av vad som händer och sker då jag själv jobbar på samma förskola som dottern går på, dock inte på samma avdelning.

Fram fick jag plocka sulkyvagnen från förrådet, för hur ska babyn annars kunna köras runt i en vagn? Bingosnurran har varit i full gång och jag har fått vila ögonen på en dockpromenad runt kvarteret. Vi har också haft den äran att få ha pirater på besök. Olyckligt nog hade de hamnat i vattnet, men som ni säkert förstår-slutet gott, allting gott!

Vilken förmån det är att få vara så mycket tillsammans med barn!


06:08....


Jag vaknade 06.08. Klockradions siffror lyste röda. Sonen vaken. Kort därefter dottern vaken. Det gick som på räls. Samtliga vaknade innan klockan ringde. Vi tre har sovit tillsammans i dubbelsängen, som alltid när pappan jobbar natt. Så mysigt, så mysigt!

Det var en riktigt bra morgon, trots att onsdag är den dag vi åker i väg tidigast. Som med hjälp av en medvind blev vi klara alla tre och kunde med lätthet och i god tid sätta oss i bilen och ge oss iväg!

Fantastiskt härligt med sådana morgnar!


Mamma med cykelhjälm...


I eftermiddag innan hemfärd tog vi en tur till Team Sportia för att köpa mamman i familjen en cykelhjälm. Med hjälp av två smakråd av juniormodell och en engagerad försäljare hittade jag mig en hjälm som jag satte på mitt huvud redan på väg hem!

I had no reason to say no anymore... Givetvis bör även jag ha en cykelhjälm!

Dags att bli med cykelhjälm?


Ja, det är nog dags att bli med cykelhjälm! Mina barn frågar mig med jämna mellanrum varför jag inte har någon cykelhjälm. Jag cyklar till jobbet/förskola/skola med lillasyster i barnsadeln och storebror cyklar själv. Givetvis har båda cykelhjälm, men inte jag. Varför egentligen? Det finns nog inget bra svar, för givetvis bör alla ha hjälm på sig när man cyklar.
I morse funderade jag högt ifall jag kanske skulle åka och köpa mig en idag efter jobbet. Sonen hörde det och tyckte att vi absolut ska cykla och köpa en på vägen hem. Det kan hända att det är just så det får bli.
Det finns snyggare varianter av cykelhjälmar, som mer ser ut som en snygg hatt än en cykelhjälm. Detta är en traditionell cykelhjälm med överdrag från märket Yakkay. Ganska snyggt, eller hur? Finns dock inga återförsäljare i min stad så jag får satsa på en mer traditionell hjälm.


En unge i minuten


Ikväll bänkade jag mig framför En unge i minuten.

'

Det är bara underbart.
Så många känslor som vaknar till liv.
Så vackert. Så mycket livet.


Sommarsmak


Idag fick vi lite försmak på sommaren. Sommarsmak. Värme och solsken. Glada lekande barn som måste ta av sig både jacka, vantar och tröjor. Idag gick det absolut att vara ute och leka i kortärmat.

Mjukglasspremiär tillsammans med sonen efter att jag hämtat honom från skolan. Inte för att jag är någon som brukar äta många mjukglassar per sommar, men någon per sommar brukar det ändå bli.
Saltlakritsströssel såklart, blev det för mig. Gott var det! Ibland är det värt att äta en vanlig glass-laktoskänslig mage till trots.

Jippi! Blogg.se är igång... och så lite acceptans.


Igår var det problem med servern länge! Det var ett ypperligt tillfälle att träna den där betydelsefull acceptansen. Det dyker upp tillfällen i vardagen att öva på acceptans-det gäller att ta tillfället i akt!

En situation som igår, när jag ville publicera ett inlägg, men utan framgång kunde jag verkligen inte påverka. Det var som det var. Det gällde att acceptera läget.
Vardagssituationer kan emellanåt kännas frustrerade, kanske allra mest när vi känner att vi inte kan påverka de särskilt mycket eller kanske rent av inte alls. Att medvetet öva på acceptans har i alla hjälpt mig att inte bli lika frustrerad över situationer som egentligen kanske inte är så stora och viktiga och som jag kanske inte ens kan påverka.


Det blir bättre...


Gårdagskvällens avsnitt av Det blir bättre var riktigt bra. Gripande och det tårades riktigt i mina ögon.Det var det Linda Lampenius tur att berätta sin historia. Hon delade med sig av sitt livs historia som varit fyllt av ätstörningar, anorexi, ortorexi och bulimi. Idag har det vänt för henne och hon mår så mycket bättre!

Linda har dragits med sina ätstörningar i väldigt många år, vilket är vanligt när det handlar om den sjukdomen. Bra att det kommer fram också att det inte enbart är tonårstjejer som har sjukdomen, utan att den kan drabba såväl män som kvinnor, tonåringar och vuxna. Ledsamt nog har sjukdomen krypit längre och längre ner i åldrarna.

Jag tycker om den här programserien, som faktiskt påminner oss om att hur jobbigt än någon har haft det, kan det vända och bli bättre!


Vilken söndag...


En söndag, en dag i sköna maj, med solsken utan alltför mycket spikade planer. Saker och ting att stå i på hemmafronten dock, såväl ute som inne.

Studsmattan är på plats, mannen byter däck på vår lilla röda skrutt, tvätt hängs ute och första torra tvätten för våren tas in från torkvindan. Jag sorterar vidare bland barnkläderna. Kompisbesök och lek. Ytterdörren står öppen och frisk och skön vårluft strömmar in.

Förmiddagen inleddes med Mulle-premiär för dottern! Tidigare har hon gått på Knyttet flera terminer tillsammans med mig, men nu är det dags för Mulle och då är det bara barnen och ledarna som är tillsammans. Hon verkade väldigt nöjd när jag hämtade henne och de hade pratat om allemansrätten förstod jag rätt snabbt.

Innan hämting från Mulle hann jag med både en promenad med en god vän och en joggingrunda! Det är en bra dag idag.


Amning och alkohol...


I dagens Aftonbladet kunde man läsa en artikel om Jenny som nekades att köpa vin på restaurang då bartendern tidigare sett henne amma på restaurangen. Hon satt och ammade medan hon drack sitt första glas vin och när hon och väninnan skulle beställa nästa omgång tog det tvärstopp. Nu känner sig Jenny ifrågasatt som mamma och diskriminera. Här kan ni läsa artikeln i sin helhet.

Jag blir, kan jag nog säga, bedrövad över att läsa detta. Och nej, inte över att hon inte fått köpa vin efter att bartendern nekat, utan att hon rent av ammande sitter med ett glas vin i ena handen ute på restaurang. Och efter det vill beställa ett till. Ifrågasatt som mamma och diskriminerad... Nja, det är snarare i mina ögon rätt otroligt att det går att vända åt det hållet.

Jag förstår den bartender som inte vill servera till en ammande mamma, som dessutom i just den stunden ammar sitt barn. En eloge till de människor som vågar sätta ner foten!

Malin Wollin skrev en bra krönika kring denna artikel, där hon ställer sig den befogade frågan Vem går ut på lokal och dricker vin samtidigt som man ammar sitt barn?

Denna Jenny ställde sedan upp i ett radioprogram där hon delade med sig av sin story, menade att man ska vara "så duktig" och att det finns en "otrolig press". Malin Wollin säger det så bra och jag kan bara instämma. "Jag tycker inte att jag är duktig för att jag inte dricker när jag ammar. Att inte få dricka alkohol medan man ammar är inte en otrolig press, det är sunt förnuft."

Aldrig
under mina alla ammande mammamånader har jag känt mig duktig för att jag låtit vinet till middagen vänta tills senare och inte har jag känt någon press-utan det har varit sunt förnuft och en självklarhet som gjort att jag valt alkoholfritt under amningsperioderna. Det finns så många saker som ammande mammor låter bli för att de märker att det påverkar barnet eller bara tror att det gör det, lök, mjölk, choklad... Så nog borde den där alkoholen vara först i raden av saker att stå över kan jag definitivt tycka!


Och så lite barnkultur...


Så roligt att vi tog oss iväg till Norrbottensteatern ikväll, dottern och jag!
Ikväll var det dags för mitt första LUBU-evenemang, Får i stövlar. En riktigt välgjord teater med tre musiker på scenen förutom skådespelarna som spelade Varg och Får. Den var såväl roligt som spännande. Det är så roligt att påminnas om att det finns så bra barnkultur i vårt land! En uppsättning som denna visar verkligen att människorna bakom verket tar våra barn på allvar. Vilken bonus för barnen att alla fick med sig hem varsin musiksaga!

Det var mycket folk på teatern, barn, ungdomar och vuxna i blandade åldrar. Väldigt trevligt ordnat! Tänk bara, inga garderobsavgifter och fika till alla!Falskt alarm...


I morse såg det så misstänkt ut-vattkoppor tänkte jag! Inte så konstigt då det gått vattkoppor på dotterns avdelning. Jag funderade, kollade, hörde mig för och fick höra när jag pratade med vårdcentralen att det nog var vattkoppor och att hon bör stanna hemma ett par dagar från förskolan. Och nog hade det kliat en del redan igår också. Det fanns ju någon fler "prick" idag än igår dessutom.

Kändes lite sisådär med en del saker, så jag ringde BVC-sköterskan och nu i eftermiddags har hon kikat på tösen. Hon var stensäker på att hon inte har några vattkoppor-det är bara att gå på förskolan igen.

Det kändes jätteskönt att höra! Just det här veckoslutet och helgen hade varit så olyckligt ifall hon skulle bli sjuk. Barnteater, gymnastikträning och sedan terminsavslutning med uppvisning för föräldrar.

Jag kan cykla...

Vilken stolthet och glädje! De flesta av oss kommer nog ihåg känslan av att plötsligt känna att man kan cykla. Cykla helt själv utan hjälp. Dottern är så glad och sprudlande varje gång hon klarat av att starta igång cykeln själv och sedan cykla runt kvarteret, runt, runt. Hon utbrister Jag kan, jag kan med rösten full av stolthet när hon trampar iväg.

Det är så underbart att se när ett barn så medvetet tränar på just det hon vill träna på. Jag ska träna på att svänga, konstaterade hon, startade igång cykeln och tränade på att cykla i svängar.

Jag tycker själv att det är en frihetskänsla att cykla, särskilt i nedförsbackar, susa fram, rulla ner för backen med vinden i håret. Vilken fantastisk fortskaffningsmedel cykeln är!


LUBU


Så roligt det är med kulturevenemang!

Jag är glad att bo i en stad där faktiskt kulturlivet blommar allt mer. Jag tycker det händer mycket i vår stad. Ibland krävs det att man kollar runt lite här och var för att hitta intressanta evenemang-men vi kan då inte klaga på att det inte händer något.Just nu är LUBU i full gång. Dottern på var en teater i dag med förskolan och imorgon ska jag och hon gå på Får i stövlar tillsammans på Norrbottens Teatern. På lördag är det jag och sonen som jag gå tillsammans, då för att se en föreställning med Ung Cirkör. Jag hade tänkt ta med mig honom imorgon också, men han tyckte inte det lät roligt alls med några får i stövlar, så han ringde mormor och morfar för att få vara där istället... Så får det bli och så bra att det går att lösa så en dag när pappan jobbar sent.


Garderobsrensning...


Jag renar i garderober... Hej och hå vad jag rensar i garderober, allra mest bland barnkläderna. Och hej och hå så mycket kläder det finns... Hur har det kunnat hamna så ofantligt med barnkläder i våra garderober måntro?

Det ska rensas, sorteras och bli riktigt snyggt!

Guldkornen läggs ut på Tradera och övrigt får följa med mig på fyndmarknaden som väntar senare i maj. De riktiga favoriterna kan jag dock inte skiljas från så de får hamna i en låda tillsammans med en del av barnens övriga urväxta kläder.

Det är så skönt när det är rensat och klart! Det tar sin tid, men fint ska det bli.


Pilates

Ikväll var jag på Pilates igen. Det var längesedan sist. Jag tycker verkligen om den träningsformen. Jag kommer ner i varv, slappnar av, landar i tillvaron, känner in mig själv och min kropp. Det är ändå ansträngande för musklerna, så tillvida att jag hade träningsvärk efter mitt första Pilates-pass.

När jag får till det där önskvärda flytet i en övning känns det så härligt!
Då är rörelserna och andningen ett med varandra.Som plåster på såren...


Efter jobbet idag åkte jag och dottern på min favoritsalong för vårfix av mina bryn. Efteråt blev det några ärenden på stan och hon fick köpa sig vårens första mjukglass. Kallt som bara den ute, så den fick intas inomhus.

Som plåster på såren för den mindre bra starten på dagen visade det sig att jag hade vunnit i Hafvas tävling. Min vinst som jag ser fram emot att hämta ut är denna fina pusseltax som står här så ståtlig tillsammans med sin kompisar.Tävlingen gick ut på att gissa hur lång taxen är från nos till rumpa. Första gissningen gjorde jag-20 cm-och den var rätt! Så kul!


MorgonkrockDen nya veckan började med en morgonkrock, lyckligtvis inte så illa som på bilden. Jag och barnen var på väg till förskola, skola och jobb, då vi blev påkörda bakifrån. Vi hade väjningsplikt och stod och väntade in att det skulle bli klart för att köra ut på storvägen då bilen bakom oss plötsligt kör in i oss. Ingen av oss har fått ont, men barnen berättade efteråt att de studsade och hoppade till i bilen.

Bilen fick sig en mindre skada som nu måste åtgärdas... Den andra föraren tog på sig skulden omedelbart, skönt det i alla fall, för det blir ju en del jobb med sådana här incidenter.

I eftermiddag blir det Lyxx och fix av brynen. Dottern vill gärna följa med så det blir en tjejeftermiddag på stan!

Nya tag, nya tag nu. Kändes helt klart som en mindre bra start på den nya veckan-men nu gör vi oss en bra vecka, eller hur?


 

 


Life is wonderful


Vi är hemma igen från Kåbdalis, hemma från sista trippen för säsongen.
Vi är hemma igen med tvätthögar och mängder av saker som ska stuvas undan i vinterförrådet. Vi är hemma igen till fotbollsträning, handling, middag och allmänna vardagsbestyr. 

Vi är hemma och jag känner mig glad och tänker att livet är allt bra härligt.

Life is wonderful.

RSS 2.0