mindfulnessmamma

Snart ett nytt år

Kategori: Allmänt


Vi har snart ett nytt år. 2014. Året när jag ska bli trebarnsmor. Året när jag återigen ska vara föräldraledig och förmodligen njuta lika mkt som jag gjort tidigare gånger jag varit hemma. Jag har alltid trivts hemma med barnen. I hemmet. Med vardsgssysslor och vardagsrutiner. Med familjelivet. Jag har aldrig känt mig uttråkad. Aldrig rastlös. Istället tillfreds. Harmonisk. 

År 2014 är året när bloggen flyttar till Livskick. Det känns bra att bli en del av gemenskapen där. Jag hoppas verkligen, verkligen att alla mina bloggläsare följe med mig dit. 

Imorgon är det nyårsafton. Vi firar i Kåbdalis. I lugnet. Jag mår gott. 

Var rädda om er. Imorgon avger jag inga löften. Jag fortsätter mot mina mål. Nya mål. Mål som kvarstår. 
Mindfulnessmamma flyttar!

Kategori: Allmänt

 
 
Nu är det bestämt! Mindfulnessmamma flyttar. Inom en snar framtid kommer jag istället att blogga på Livskick.
 
Livskick Magasin är ett livsstilsmagasin som handlar om hälsa och välbefinnande med sunda ideal som grund. Vi vill förmedla att det är okej att inte vara perfekt och att man kan träna och äta hälsosamt utan krav – och att fixering vid utseende och perfektion inte har med hälsa att göra.

Många känner att de inte duger, att de inte når upp till samhällets bild av den perfekta människan. Men vi är alla perfekta som vi är.

 

 

Jag ser fram emot att bli en del av Livskick! Och jag lovar, ni som följer mig på bloggen kommer absolut att känna igen sig även om adressen till bloggen kommer att vara en annan. Jag kommer att blogga precis i samma linje, skriva om sådant som ligger mig varmt om hjärtat. Jag överger aldrig det jag står för och det jag tror på!

 

 
 
 Just nu njuter jag av ännu en ledig dag och ser fram emot några dagar i husvagnen och i skidbacken med fina familjen. Var rädd om er och hoppas att ni har en fin julledighet.
 
 

 

 

 

 

Har du blivit nå' tjock?

Kategori: Allmänt


Den hälsningsfrasen har jag mött under den här graviditeten. "Hej... Har du blivit nå' tjock?" 

Det är helt sant även om det kan låta ofattbart. Och jag kan lova er, att så är i efterhand har jag betydligt vassare svar jag hade kunnat komma med än just tystnaden och en till synes mild reaktion. 

Hej tjockis! är en fras som jag mött mer än bara en gång. Det har jag ju skrivit om innan. 

Ja, jag är gravid och magen växer. Men är jag plötsligt bara en graviditet? Är jag plötsligt bara en kropp? Är jag plötsligt tjock? Får man plötsligt uttrycka sig hur som helst till mig för att jag är gravid? 

Jag tycker verkligen att sådant här är så dumt. Ogenomtänkt. Olämpligt. Och förmodligen roligare för den som uttalar orden än den som tar emot dem.