mindfulnessmamma

Mindfulnessmammans ord till det nya året

Kategori: Allmänt


Det blev en fin kväll, precis som jag skrev tidigare att det skulle bli. Det blev en lugn, mysig och trevlig kväll det här. Det här årets sista aftnar har blivit så fina och avslappnade, fyllda av varande. När görandet får stå tillbaka för varandet kommer själva görandet mer av sig självt. Inget görande för görandets skull.

När vi gör det vi gör just för att vi vill får det en helt annan kvalité. Innebörden av det vi gör blir en helt annan, det känns innanför huden på oss. Känslan dröjer sig kvar, inte på något sätt tränger sig på, utan vilar sig kvar.

Det här är någonting jag kommer låta fortsätta prägla tiden som kommer. Det här tar jag med mig in i det nya året. 2011 mår bra av att lite mer varande mitt i alla görande som präglar vår tid.

Mindfulnessmammans nyårsafton

Kategori: Allmänt


Dagen började tidigt denna nyårsaftonsmorgon. Lugn och skön förmiddag och därefter blev det ett besök hos trevliga väninnan Sara och hennes son.Det blev en trevlig förmiddag med spontanlunch med våfflor med olika tillbehör! Sådant värmer.

Ett besök i fina Ljusets Kapell, körsång, orgelmusik och en del tänkvärda ord. En stunds lugn att bära med sig vidare på nyårsaftonen.

Hemma igen såg vi tomten passera utanför fönstret. Vi undrade vad han gjorde i krokarna dessa tider.

Deserten är i kylen, middagen är under förberedning och vi inväntar gästerna. Det blir en fin kväll.
Tidig nyårsaftonsmorgon och Stadsparken i Luleå

Kategori: Allmänt


Idag blev det en tidigare nyårsaftonsmorgon än jag hade tänkt mig. Barna di barna... Hur som helst, idag tänkte jag mig ett besök i vår vackra Stadsparken tillsammans med barnen för att titta på allt vackert och åka i grisen. Jag tittade precis på termometerna, -17 grader.

Det är mer unikt än vi lulebor nog inser, det här med isdjuren som finns i Stadsparken varje år. Vilken glädje för barnen (och en och annan vuxen) att få åka i dessa isdjur också, som inte bara är en jättefin utsmyckning av parken utan alltså också en rutschbana.


Årets djurfamilj i Stadsparken i Luleå.