Luleå Skärgård...


En underbar dag i Luleå Skärgård. Sonen sov över hos kusinen med familj från igår så idag var det vår tur att åka ut till Bergön i Luleå Skärgård! Vi har haft en helt sagolik dag. Högsommarvärme hela dagen. Grillat, spelat kubb, bad och sol och bara vara.

När vi satt där vid bordet efter middagen och lyssnade till vågorna slöt jag ögonen för ett ögonblick. Vågornas skalp en sommardag, glittrande vatten och vågorna som liksom spelar för oss. Det är så magiskt. Riktig magi. Det är stort.Kom att tänka på CD-skivor som säljs med ljud av vågornas skalp. Rogivande. Där på plats där det sker, på riktigt, där är allt ändå så mycket, mycket större.

Blev en hel del fina fotografier från dagen. Håll till godo...


Strandhäng...Idag var det dags för strandhäng! Härligt, härligt!Det här är "bara vara" fångat på en bild.

Det har varit riktigt, riktigt varmt hela dagen. När vindarna gjort sig påminda har det bara känts som sköna fläktar på stranden, där vi höll till i flera timmar. Lillasyster åkte dit tidigare i annat sällskap, medan vi andra väntade in att storebror skulle bli klar hos frissan.

Imorgon hoppas vi på ännu mer sommar och sol, då vi ska ut till skärgården!


In treatment

Igår morse läste jag i tidningen om TV-serien In treatment . Tyckte på en gång att den verkar så bra! Hur har jag kunnat missa den tidigare? Den har tydligen gått förut på sommaren. Efter första avsnittet igår kväll var jag helt såld! Så, så bra! Kommer sitta som klistrad 22.45 även ikväll.


Sovfrämmande...


Första gången barnen har en nattgäst på besök. Det är barnens kusin som har stannat på övernattning. Hon är så gott som precis jämnårig med sonen. Lillasyster läser god natt-saga för storbarnen. Så ljuvligt att höra hur hon läser för de stora som är nerbäddade under täcket.


 


Strax är det god natt. Spännande att höra hur fort det blir tyst i rummet...


Strandpremiär

Idag var det strandpremiär för den här sommaren... bortsett från ett besök som hastigast på en närliggande liten strand tidigare den här månaden.

Idag-cykeltur till stranden med picknickfilt, saft och kakor! Sandlek, strandlek och vattenlek.

Underbara, underbara sommar-som jag älskar dig!

Om min träning...

Nu när jag hittat tillbaka till rörelseglädjen och träningsglädjen händer det nu också att jag skriver om den. Jag har helt andra tankar om min träning än jag någonsin haft. Det finns inga måsten längre.

Min träning numera ska vara rolig! Träning, rörelse, motion kan vara rolig. Den kan vara kravlös och avkopplande. Avslappnande och en riktig källa till ny energi. Jag vill känna min friska kropps rörelser i nuet, hur den orkar mer än jag kan kanske trott, hur jag orkar.

Jag kan nu till och med intyga att det är möjligt att gå på gymmet, springa på löpbandet, gå på olika pass utan att gå dit av anledningen att förbränna kalorier, utan att ha fokus på hur kroppen ser ut, utan måsten och borden, utan bara för att man vill och tycker det är roligt.

Så trodde jag inte alls att det förhöll sig. Så trodde jag inte att det kunde vara. Men jag är den första att backa och säga att jag faktiskt hade fel.
Som på moln...

Idag har jag införskaffat mig ett par nya löparskor och när jag provsprang dem där på löpbandet i butiken kändes som jag sprang på fluffiga moln eller liknande. Vilken känsla! Jag behöll de på i butiken och tog mig en löparrunda som startade och slutade vid butiken. Det blev ingen billig affär, men de är nog väl värda varenda krona. Men puh, så varmt det var att springa idag! Högsommarvärme idag.

Jag siktar mot den där milen... Jag siktar mot målet att 1 mil ska kännas något så när ok att springa och jag känner på mig att det kommer att gå bra. Aldrig tidigare har det känts så här pass roligt och inspirerande att ta på sig löparskor och bege mig ut på en runda.Enligt John Steinberg...


Enligt John Steinberg (Fil Dr i pedagogik) är det oerhört viktigt att vi vuxna är:

1. Pålitliga
2. Uthålliga
3. Trygga
4. Balanserade
5. Konsekventa

och att vi

6. finns till och inspirerar och motiverar i alla lägen
7. har ett samarbete mellan hem och skola.

Föräldrar, alla som arbetar inom förskola/skola eller på annat sätt kommer i kontakt med barn och unga kan ha nytta av att känna till Steinbergs viktiga punkter! Jag tror många, liksom jag, nickar instämmande när de går igenom dessa punkter.


Det går att bli frisk och fri


Vill slå ett slag för ABK:s blogg där aktuella saker kring föreningen och annat viktigt lyfts fram.

Så här beskrivs bloggen Det går att bli frisk och fri.

"2011 är det då dags för den här bloggen att starta.
Det skrivs om ätstörningar och psykisk ohälsa (och hälsa) som aldrig förr i media och på nätet. Ibland är det som skrivs rent felaktigt. Ibland är det fantastiskt och bör hyllas och visas upp som inspirerande, medmänskligt och informativt.

Det vi vill göra här är att kommentera, debattera, informera, visa på vår verksamhet runt om i landet, berätta om det vi själva varit med om och interagera med er – ni som läser, ni som själva är eller har varit mitt i helvetet och ni som står eller stod bredvid. Vi vill höra era tankar och synpunkter, så kommentera gärna våra inlägg.
Tipsa oss om sådant ni har läst och funderat på.

Till sist – det går att bli frisk och fri från ätstörningar.
Vi vet. Och vi vill förmedla det."

Besök den! Läs, fundera, kommentera. Delta och ta del av aktuella diskussioner.

Vad är frisk? Hur är det då egentligen när man är frisk? Det kan beskrivas på olika sätt från person till person, men jag tycker det är så otroligt bra och träffsäkert att lägga till ordet fri tillsammans med ordet frisk. Det handlar inte bara om att uppnå normalvikt, att sluta svälta, att börja äta, att sluta med olika kompensatoriska beteenden, att unna sig av det goda och så vidare och så vidare. Det handlar om att känna sig fri.

Och det kan jag att intyga att det går att göra. Det går att bli frisk och fri.Det finns bara en riktning att välja i vägskälet om du vill finna friheten inom dig, men vägarna mot målet kan se olika ut. Man får prova sig fram, ibland går det framåt, ibland backar man och det krävs mycket, mycket tålamod. Men det går, att finna friheten inom sig.


Barn på picknick


Sommar och sol och barn på picknick.

Nog minns jag glädjen över att få gå på picknick. Att få packa sin egen picknickkorg och ta med sig picknickfilten för att slå sig ner någonstans i gräset. Saft och bullar var det ofta. Mammas vaniljbullar och röd saft.

Idag har jag två tjejer här som leker med dottern. Idag är det jag som har fått packa i ordning picknickkorgen åt barnen som glada i hågen gick ut, bredde ut picknickfilten i gräset och fikade saft och kakor.Mer tänkvärda ord...
Såklart jag vill dela med mig av dessa ord som jag själv hade glädjen att läsa den här morgonen! Ord, ord, ord... det här med språket och det här med träffsäkra betydelsefulla ord, som jag gillar det!


Morgonkaffe...God morgon!

Morgonkaffet är absolut den bästa kaffestunden på hela dagen!
Tänk att en sådan enkel sak kan vara upphov till så mycket uppskattning för så många,
för jag vet att jag är långt ifrån ensam att uppskatta morgonkaffet som jag gör.Keep smiling..."Keep smiling, because life is a beautiful thing and there's so much to smile about."

-Marilyn Monroe


Idag känner jag verkligen så! Det finns så mycket underbart i livet, så mycket att upptäcka, så mycket att uppskatta och vara tacksam över. Det finns så mycket att få om vi vill ta emot. Det finns så mycket att ge, om vi bara vill och om vi bara öppnar oss så finns det helt säkert någon där som vill ta emot.Midsommarpicknick på nytt vis


Regnet igår gjorde som bekant att vi ställde in utflykten till Brändö Hamn och åt MAX-lunch istället. Det kan jag inte komma ihåg har hänt en midsommarafton någonsin förut. Picknickväskorna var packade med midsommargott så givetvis skulle det bli picknick-men inte ute i regnet. Picknicken blev också en helt ny midsommarföreteelse, men ändå ack så trevlig!Barnens nya picknickfiltar som är sommarpresenter från mormor och morfar invigdes i vårt vardagsrum. En picknick jag sent kommer att glömma. Det behöver inte alltid vara som det brukar eller bli som man tänkt sig. Det helt oväntade och oplanerade kan bli precis lika bra som det man väntat sig och det man planerat-bara annorlunda, eller hur?
The beauty of a woman...The beauty of a woman is not in the clothes she wears,
the figure that she carries, or the way she combs her hair.
The beauty of a woman must be seen from in her eyes
because that is the doorway to her heart, the place where love resides.

 (Audrey Hepburn)


En midsommaraftonslunch...


Igår blev det inget bloggande om midsommaraftonen så det får bli idag istället.

Barnen och jag hade en skön förmiddag hemma och packade sedan picknickväskan och begav oss iväg mot Brändö Hamn, med ett kort stopp på Kvantum för några små kompletteringar till picknick. När vi kom ut från butiken var det inte längre bara några oroväckande som uppenbarade sig, utan ett tydligt besked om att regnet var här!

Picknickfiltar och sommarklädsel tillsammans med hällregn kändes definitivt inte som en bra kombination. Hungriga magar och midsommarsällskap som tänkte ta sig åt samma håll som vi. Ett snabbt beslut gjorde att lunchen istället för nygrillade hamburgare och halstrad sik på tunnbröd blev på MAX hamburgerrestaurang.Nöjda och glada barn!

Det blir inte alltid som man tänkt sig... och inte hade jag tänkt mig en midsommarlunch på MAX, men med trevligt sällskap blev det här ett minne jag kommer bära med mig med värme!

Picknickväskorna var fyllda med diverse godsaker-såklart blev det picknick! Men definitivt inte ute i regnet.

En glad midsommar...

En glad och trevlig midsommar önskar jag alla vänner, bekanta och alla andra som kikar in här på Mindfulnessmamma! Kom ihåg att göra midsommarhelgen till just vad ni själva vill ha den till.

Jag och barnen tar oss en lugn och skön förmiddag på hemmaplan med diverse pyssel. Sedan planerar vi att packa vår nya picknickväska med jordbubbar, festis, kaffe och lite annat gott och bege oss iväg på en uflykt. Förhoppningsvis har det spruckit upp ännu mer ute så vi får strålande sol. Det vore underbart!


Aftonbladets Wellness...


Aftonbladet har en tid lyft fram sin nya tidning Wellness och bara framsidorna på tidningarna har väckt en hel del tankar hos mig. Det här juninumrets framsida:
Så här skriver de på sin hemsida om nyaste numret av tidningen:

"Missa inte nya numret av Wellness - ute idag! Fullproppad med allt du behöver för att må som bäst i Juni."

Det du alltså behöver för att må som bäst i juni är bland annat alltså att bikinikropp och det är nu! Du får också reda på att du faktiskt hinner få platt mage, tonade armar och tajt rumpa. "Jo, du hinner" betonas på tidningens framsida. Att du utöver detta behöver trolla fram sexiga ben på bara 2 veckor för att må som bäst i juni får du också veta. I juninumret får du alltså veta att du minsann hinner få till en bikinikropp lagomt till sommaren-som är nu...

En bikinikropp, vad är då det? Enligt tidningen Wellness är det alltså bland annat platt mage, tonade armar och tajt rumpa.

Jag blir så trött på att det fortsätter år efter år...

Vi har alla våra bikinikroppar. Vi är som vi är. Mår vi bra och trivs med oss själva och med livet är det så himla bra det och det är väl dit ska sträva. Om sedan magen är platt och armarna tonade, vad gör egentligen då det om vi för övrigt inte mår bra?

Jag hoppas alla kvinnor oavsett kroppsform bortser från sådana här pådyvlingar om vad vi behöver för att må bra och stolta tar på sig bikini eller baddräkt i sommar och kommer ihåg att vi alla har bikinikroppar värda att njuta av den sköna sommarsolen!Majnumret uppmanade dig att tappa inte bara en, utan två storlekar...

Jag behöver väl knappast tillägga att jag inte anser att den här tidningen är fullproppad med allt vi behöver för att må som bäst.


Sommarblommor...
Nu har sommarblommorna flyttat hem även till oss! Jag, dottern och mamma tog oss en tur till Växtriket och snabbt var det gjort så hade jag valt blommor till både blomlåda och samtliga krukor. Nu ska det bli riktigt somrigt och fint!

Nog har jag noterat att så gott som alla hem jag besökt eller sett en skymt av sista tiden prytts av nyplanterade sommarblommor och nog har jag känt att jag också vill få klart sommarplanteringarna. Men samtidigt är det så skönt att jag helt lugnt känt att tiden för mina sommarblommor kommer. Så skönt att inte känna någon stress över saker som faktiskt inte är några måsten. Det är däremot lätt att till och med de roliga kan bli ett ok om vi inte är vaksamma, eller hur?
 


Var ska jag börja?Gillar den här bilden! Många bollar i luften, men ändå ser då så snyggt ut, kontrollerat och balanserat. Även om det finns mycket man vill göra är det faktiskt möjligt att slippa undan stress. En sak i taget är melodin.

Idag har jag så mycket jag vill göra, så mycket jag vill få gjort. Jag skulle rent av önska dygnet några fler timmar just idag, men det är ju en utopi. Så var ska jag börja? Bara välja en sak, börja med det och göra det klart. Jag vet att jag är som mest effektiv när jag gör en sak i taget, gör det ordentligt och håller mig just till den saken. När jag gör lite av en sak och lite av en annan blir det varken hackat eller malet.

Nu ser jag till att förbereda ett skåp för målning. Det ska tömmas på alla grejer som finns i det. Off I go!


ABK Luleå...Det är inte länge Luleås lokalförening funnits tillgänglig, men det är så roligt att det redan är sådant stort intresse. Helst av allt skulle jag ju såklart önska att behoven inte vara så stora som de är-men nu när behoven finns tycker jag att det är fantastiskt att ABK:s verksamhet växer!

Föräldrar, tillfrisknade och andra personer som vill engagera sig hör av sig. Personer som behöver stöd hör av sig för att få stöd och råd. Det är inte alla som vet att om man bara blir medlem i ABK kan man få en mentor i föreningen!

På tisdag ska lokalföreningen hålla sitt första möte för att kunna bilda en styrelse och jag är verkligen glad över att vi är så pass många som ska träffas då. Ser mycket fram emot detta!

Som medlem i ABK stödjer man föreningens verksamhet samtidigt som man 4 gånger per år får en mycket bra medlemstidning hem i brevlådan.


Ord jag gillar...Blogg lilldocka :Rosies kamp resa mot tillfrisknande från ätstörning & drogmissbruk !!!, KRAFT ATT FÖRÄNDRA !Tycker så mycket om de här orden!
De ger mig lugn, men samtidigt kraft och styrka.
Vad ska vi göra?


Det är inte alldeles lätt för barnen att veta vad man ska hitta på i regn, grått väder och när regnet tar uppehåll är ändå allting blött ute. Strumporna blir genomvåta efter några studs på studsmattan.Det är sommarlov-men inte för alla. Kompisar som fortfarande går på förskola och fritids. Vi är hemma och har sommarlov och semester, barnen och jag. Vad ska jag göra? Kan jag ringa den...? Att bara vara och själv hitta på vad man ska göra är viktigt för våra barn, tycker jag. Allting behöver inte vara serverat på silverfat med inplanerade aktiviteter som avlöser varandra.

Det är rent av nyttigt ibland att kompisen man vill leka med inte är hemma. När stillheten och lugnet, kanske också rent av rastlösheten infunnit sig, händer ofta till slut någonting magiskt. Som i förmiddags... allting blev tyst i huset. Inga barn syntes till. Sedan hörde jag barnens från övervåningen, språkandes med varandra i en lek med djur som inte kommit till användning på länge, länge.


Rom byggdes inte på en dag
Precis så tänkte jag för mig själv mitt i ommöbleringsprojketet i vardagsrummet. Rom byggdes inte på en dag. Det tar tid innan allt faller på plats. Det gäller att prova sig fram. Men visst är det ju häftigt hur möbler liksom kan bli som nya när de byter plats och hur sådant som några små prydnadssaker plötsligt kommer mer till sin rätt på en ny plats?

 


Ännu en regnig semesterdag


Ja, ännu en regnig semesterdag och inte har det varit uppehåll i regnandet heller. När man redan tycker att det spöregnar, visar det sig att regnet kan öka till en ännu högre intensitet. Vindrutetorkarna i bilen kan med fördel köras i högt tempo. Ändå hinner de inte med att hålla undan vattnet. Vi blir blöta trots paraplyer och dessa vänder sig emellanåt ut och in av il av blåst.

Det blev ett besök idag på Luleås fina Teknikens Hus. Ett perfekt utflyktsmål en regnig dag. Barnen hann med lite kompislek därefter innan det var dags för ett besök hos barnläkaren med sonen.

Jag hoppas vi slipper skyfall imorgon och jag vill gärna ha fint väder då det är dags för fotbollsmatch igen. Jag måste ju erkänna att nog är det bra mycket trevligare att stå och heja vid sidan av fotbollsplanen i finväder än i regn och rusk.


Soff-funderingar...

Tomelilla 3-sits soffa Caffe Latte Panama Cotton

Just precis så här ser vår Tomelilla-soffa ut just nu. En färg som jag känner mig ganska så less på och nu när vardagsrummet får sig en make-over vill jag ändra lite på soff-fronten också. En vit Ektorp från Ikea har jag funderat på, men just nu lutar det mer mot att Tomelillan får sig ett lyft....


Tomelilla 3-sits soffa Soft White Panama Cotton
.... och istället för bli vit!

Vitt, vitt, vitt, kan det egentligen bli för mycket vitt? Nej, jag tror inte det så länge man använder accentfärger som piffar upp!


Min ommöblering...


... blev fin, men vi har möblerat tillbaka litegrann. Det var visst något med det där att flytta TV:n som inte var helt enkelt. Tills elektrikern har gjort vad som krävs för att ha TV:n på det nya stället, får det vara lite halvklart, men hela familjen är helt med på den nya möbleringen.


Satt och surfade runt på lite olika sidor igår, eller rättare sagt i natt. Jag har funderat ganska länge på att skaffa ny klädsel till vår nuvarande Tomelilla-soffa från Bemz, men nu har jag så gott som lämnat den planen till förmån för en helt ny soffa.   

En vit Ektorp är vad som lockar mest just nu! Det lutar åt en beställning från IKEA inom kort....


I did it!


Har aldrig varit så spontan som idag med en ommöblering. Eller... jag är väl egentligen inte den som är mest känd för att möblera om titt-som-tätt om sanningen ska fram. Men plötsligt händer det. Det blev bra, eller egentligen är det så att det kommer att bli bra. Det blev som ett helt nytt vardagsrum. Som två rum i rummet.

Det gick så snabbt och smidigt att det var för bra för att vara sant. Det krävs lite arbete för att TV:n ska kunna stå där den ska stå. Men det är nu jag drar mig tillbaka för att återkomma lite senare. När vi lika är igång kommer nog tapeterna få sig en omgång och täckas med vitt, vitt och åter vitt.Det här vita bordet fick flytta ner från övervåningen och bilda en liten hörna tillsammans med fåtöljerna. Nu saknar vi bord till soffan där uppe dock, men det får bli ett senare problem. En sak i taget... 

Fortsättning följer...


Ord om vänner...


Friends are like Stars.    
You don't always see them,
but you always know they are there.


Efter regn kommer solsken...


Det är bara det regnet har inte viljat lämna oss än. Jag fick några ord som en kommentar på bloggen idag, som en påminnelse om att solen faktiskt alltid finns där.

"Solen är där hela tiden, någonstans bakom molnen, bara väntandes på att komma fram igen. Och tills dess njuter jag av ljudet av regnet som smattrar mot fönstret, fullkomligt sövande!"

Det var poesi, de där orden tycker jag!

Idag åkte jag och barnen och hälsade på en god vän och hennes två barn. Det blev en massa lek, mammaprat och det godaste kaffe jag druckit på länge och så världens godaste fika, alla kategorier tror jag bestämt....... nämligen chokladbollar! Så enkelt att göra och ändå så gott!Kunde inte låta bli att ta en bild på den underbara kudden som pryder deras fåtölj! Jag älskar ord... ingen nyhet visserligen. Ord i böcker, ord i inredning... LOVE ME A LITTLE. Så ärligt, naket och rakt på något vis. Och jag tycker att just de orden handlar så mycket om att vara människa.


Regndroppar på fönsterrutan...


Det är droppar på rutan, konstaterade dottern när vi steg upp på morgonen. Så sant som det var sagt. Det regnar ordentligt där ute och det var något härligt över att springa ut till brevlådan för att hämta morgontidningen.

Det går bra med en regnig dag. Det går så bra att boa in oss och vara lediga här hemma.
Eller hur?


Stöd ABK genom ett SMS...

Genom att ge en gåva deltar du i det förebyggande arbetet mot ätstörningar i Sverige samt är med på att stödja de som redan är drabbade och deras anhöriga. 

För att skänka 50 kr skickar du ett SMS med innehåll FRISK 50 till 72970

För att skänka 100 kr skickar du ett SMS med innehåll FRISK 100 till 72970


Beloppet läggs automatiskt på din telefonräkning.


Fotbollsmamma

Jag trivs bra som fotbollsmamma.
Att fylla vattenflaskor, dammsuga upp små svarta korn från konstgräsplanen som landar på hallgolvet när fotbollsskorna tas av efter matcher och träningar.
Tvätta fotbollsstrumpor och knickers med gräsgröna knän.

Allt är så vackert, både tänker och säger jag ofta.
Kring livet och ofta om sådant som rör barnen.
Det är något vackert över barnen på planen som satsar allt,
där i stunden. Inte sällan alla på bollen.
Det är verkligen något vackert över det som sker där på planen.Granskad ätstörningsvård i P1:s Kaliber


Kalibers granskning av den svenska ätstörningsvården visar att det saknas alternativ för de barn och unga som är svårast sjuka. Endast ett fåtal landsting kan erbjuda specialiserad heldygnsvård, så kallad slutenvård. Och hos landets patientnämnder finns många klagomål om att inte få specialiserad behandling.
BUP blir sista anhalten när ingen annan hjälp finns att få.

Lyssna på programmet! Viktigt att detta lyfts!

What a day...Känslan av ledighet infaller sig. Vi gör lite av varje, ute och inne, nytta och nöje. Känner riktigt den där hemma-känslan. Njuter av att ha ett hem jag trivs i och tänker att det är inte alla förunnat.Dottern ska på kalas och sonen har fotbollsmatch och livet kan vara alldeles underbart! Vi är många som inte alls behöver leta någon annanstans, åt ett annat håll eller längre bort. Livet kan vara underbart precis där vi är precis just nu.


What are words-Chris Medina


Jag kan lyssna till denna låt om och om igen. Vacker melodi, ord som verkligen berör och sedan har han ju en jättefin röst också!
Lyssna, lyssna, lyssna! 

Och här kommer texten:

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close


Vänlighet och en kopp kaffe...


.... är två saker jag uppskattar väldigt mycket just nu. En efterlängtad kopp kaffe kryddad med vänlighet kunde inte bli mycket bättre och mer uppiggande en ledig lördagseftermiddag som den här. Det känns i benen att jag varit ut på en runda idag och knoppen, den blev bra mycket piggare efter det där kaffet!


Nya krafter att använda mig av inför iordningsställande av lördagens middag-tacogratäng med diverse tillbehör!


Love yourself, accept yourself...Om att tycka om sig själv...


”Remove those “I want you to like me” stickers from your forehead and
instead, place them where they truly will do the most good – on your mirror!”

- Susan Jeffers

”Flytta lapparna du har i pannan som det står ”Tyck om mig” på. Sätt dem istället på ett ställ där de verkligen gör nytta – din spegel!”


Jag läste dessa ord på TankeGlad och visste på en gång att de här orden vill jag dela med mig av! Tankeglad är en blogg där citat från olika personer följs av reflektioner. Jag har också känt så som Tankeglad beskriver det: "Den viktigaste person att tycka om är just dig själv. Detta anses ju av många som egoistisk och jag får erkänna att jag också har tänkt så. Det är lättare att hitta egenskaper hos sig själv som man inte tycker om än och framförallt är det lättare att prata om dem."

Men i själva verket är det ju inte egostiskt alls att värna om sig själv och att tycka om sig själv! Det är oerhört viktigt och klokt att prioritera sig själv, att värna om sitt eget mående. Först när vi riktigt tar hand om oss själva kan vi ge av oss själva fullt ut till andra, eller hur?Sommarledig...

Nu är den här, sommarledigheten! Välkommen sköna sommar, välkommen sköna dagar!


Semesterdags


Det var en särskild känsla att cykla till jobbet idag tillsammans med barnen. Vår sista dag innan en lång och härlig ledighet. Många dagar av varande väntar och många dagar att få vara riktigt nära varandra.

Och boken... var kommer den in i bilden? På skolavslutningen i rektorns tal till barnen nämner hon alltid den där goda boken som kan vara en god kamrat regniga dagar under sommarlovet. Barnen kommer ihåg det från år till år. En och annan stund får läsning hoppas jag att det ska bli för både liten och stor. Jag har flera böcker som ligger och väntar på att bli lästa.
För barnen väntar ett långt och härligt sommarlov. Att de uppskattar det vet vi redan innan det har börjat på riktigt. Sonen tycker det är fantastiskt att han ska få vara ledig så länge och undrar hur vi har kunnat ordna så att de får vara lediga så länge!

Stor som liten uppskattar att få bara vara. Ibland går bara allt i ett fasligt snabbt tempo att det faktiskt glöms bort och det går till och med så långt att somliga intalar sig själva att de inte vill bara vara och att de inte tycker om att bara vara. Men jag tror att alla både vill och tycker om. Vi måste ibland påminna oss om att vi får. Det kan träna mycket övning-men det går. Så i sommar-kom ihåg att vi får!My name is Khan


Jag har just sett klart My name is Khan. Ovanligt bra film måste jag säga! Gripande film minst sagt, en film som väcker många tankar och mycket, mycket sevärd!

Trailern för filmen kommer här:
Mera ABK i Luleå...
Riksföreningen Anorexi/Bulimi-KontaktAnorexi/Bulimi-kontakts verksamhet i Luleå har nyligen startat upp sin lokalförening och har mailadressen lulea@abkontakt.se och håller nu som bäst på att bygga upp sin verksamhet! Jag vill uppmana alla som känner sig intresesrade av att engagera sig i föreningen och bor i Luleå med omnejd att kontakta föreningen.

Vet du någon som du tror skulle passa att arbete som volontär i ABK så tipsa den eller de personerna! Läs mer om volontärskap på hemsidan.


En gåvornas dag...
I eftermiddag knackade det på dörren och när jag öppnade stod min fina mamma där! Jag blev så glad, så glad. Spontana besök av mamma kan aldrig bli fel. Hon hade köpt en present till mig då jag har "examen" imorgon. Jag går alltså på semester. Den här vackra sommarväskan av Ulrica Hydman-Vallien hade hon med sig till mig. Vilken glad överraskning. Tack snälla mamma!

Tidigare på dagen hade jag besökt på jobbet av en mamma och hennes son, som kom förbi med en present till mig som tack för de två år jag varit fröken åt sonen. Imorgon är min sista dag som fröken på den avdelningen och när jag kommer tillbaka i augusti är jag fröken på en annan avdelning. Det blev kramar från både liten och stor. Inte utan att det kändes bakom ögonlocken. Jag blev mycket, mycket glad över det vackra hjärtat jag fick av dem!

Två vackra gåvor på en och samma dag-det värmer! Med presenter värmer tanken bakom som allra mest och såklart att människor ger av sin tid. Ger av sin tid att komma och uppvakta en på en alldeles särskild dag eller som idag se till att komma för att träffa just mig, för att lämna något. Tiden, den tiden... den ska vi vara generös med gentemot varandra.


Bara vara

Det närmar sig semester för mig och jag tänker på att bara vara. Det är ingenting som är så bara utan något väldigt viktigt. Att stanna upp och finnas. Verkligen känna att man existerar, just precis exakt där vi är och befinner oss här och nu. Se oss om, observera det som sker och bara vara. Betrakta omgivningen och se detaljer som faktiskt har funnits där hela tiden, men som vi inte sett då vi inte tittat efter dem.

Jag minns fortfarande hur fascinerad jag blev den dag när jag verkligen upptäckte björkarnas utseende på stammarna. Det fantastiska i att just den här typen av träd inte bara finns, utan har ett så läckert utseende på stammarna. Det var magiskt! Såklart är det inte bara ett underverk i omvärlden jag har zoomat in sådär, utan det ena leder till det andra. Hur mycket är det vi passerar utan att alls betrakta?


Lampenius om bloggerskan Kissie...

Igår läste jag ett riktigt rakt och bra inlägg i Linda Lampenius blogg på mama. Nog har jag också reagerat på både det Kissie skriver och på hur hon förändrats utseendemässigt. Men nu skrev Linda om precis det jag har tänkt på och reagerat på. Jag kände bara att jag blev så himla glad när jag läste hennes inlägg!

När Kissie kollapsade gick mina tankar direkt till att hon är så fruktansvärt mager och att henns kroppen förmodligen sagt ifrån på grund av hennes leverne. Att hon sedan förnekar att hon skulle ha ätstörningar var väl visserligen inte föga förvånande.

Här kan ni läsa Linda Lampenius kanonbra blogginlägg.Du är vacker som du ärDu är vacker som du är. Du måste vara som du var.
Det är knappast fel på dig. Det är fel i världen här idag.
Knyt båda nävarna och fokusera på nåt bra,
för innerst inne vet dom om att dom har fel och du är underbar.

Detta är refrängen i Frondas låt Underbar, verkligen tänkvärda ord!

Vi är alla vackra som vi är. Vi ska alla vara som vi är. Vi kan ändå aldrig bli någon annan än just oss själva. Vi ska inte bli, vi kan inte bli och vi bör inte ens försöka göra om oss till något eller någon vi ändå aldrig kan bli. Vi behöver inte bli. Vi har redan blivit det enda vi behöver bli och det skedde i det ögonblicket när vi föddes.

Oavsett hur många gånger vi än hör att det faktiskt är insidan som är viktigast av allt kan det inte nog belysas. Somliga kallar det en klyscha, men häromdagen läste jag just att klyschor kallas just för klyschor för att de är så sanna. Det ligger väl något i det? 

Här har ni Frondas låt Underbar i sin helhet-den här gången med texten!


 


Vapnet mot stress
”Det bästa vapnet mot stress
är vår förmåga att välja en tanke framför en annan”

- William James


Saknar uteluften...


Ja, efter två dagars arbete inomhus längtar jag ut! Sådana här dagar blir jag alltid så trött på ett sätt som jag aldrig blir när jag arbetar i barngruppen. Ett tecken väl på att det ger oerhört mycket att arbeta bland barnen och att det är där jag ska vara! Men samtidigt behövs de här dagarna av planering och utvärdering och reflektion för att arbetet bland barnen ska bli så bra som bara är möjligt.Jag blir påmind om vilken förmån all frisk luft jag får på jobbet är. Jag är så van att vistas utomhus mycket så gott som dagligen och inser hur gott det gör för mig. Imorgon ser jag fram emot att vara ute på jobbet och inte allra minst att efter jobbet få gå och titta på barnens fotbollsskoleavslutning.


When you thought I wasn’t looking
When You Thought I Wasn't Looking


When you thought I wasn't looking,
I saw you hang my first picture on the refrigerator,
and I wanted to paint another one.

When you thought I wasn't looking,
I saw you feed a stray cat, and I thought
it was good to be kind to animals.

When you thought I wasn't looking,
I saw you make my favorite cake for me,
and I knew that little things are special things.

When you thought I wasn't looking,
I heard you say a prayer,
and I believed there was a God that I
could always talk to.

When you thought I wasn't looking,
I felt you kiss me good night,
and I felt loved.

When you thought I wasn't looking,
I saw tears come from your eyes and I learned
that sometimes things hurt,
but it's all right to cry.

When you thought I wasn't looking,
I saw that you cared and I wanted to be
everything that I could be.

When you thought I wasn't looking,
I looked....and now I want to say thanks
for all the things I saw,
when you thought I wasn't looking.

(Mary Rita Schilke Korzan)Fina ord om min blogg


Ikväll läste jag dessa fina ord om min blogg! Jätterolig läsning verkligen.

"Det finns många underbara bloggar idag och här hittade jag en som jag känner att jag vill tipsa er om. Jenny som driver bloggen skriver om vardagen ur ett mindfulnessperspektiv och lämnar dig ofta med egna tankar att reflektera över. Jag känner att jag får ett lugn av att läsa många av de inlägg som finns i denna blogg, och ett stöd i att själv förändra mitt förhållningssätt till olika saker."Insikt


Idag väntade färska numret av Insikt på mig när jag kom hem från jobbet, ett nummer med tema Självkänsla. Mycket läsvärt och intressant i detta nummer! Självkänsla är basen för vårt mående och ett stort och mycket intressant område.Varje nummer har ett särskilt tema, som här på bild har vi förra numret med temat Frisk. Alla medlemmar i föreningen får tidningen hemskickad i brevlådan.

Idag värmde det i mitt hjärta när en av mina närmaste vänner berättade att hon nu har blivit medlem i ABK. Det värmer ett kompishjärta. Det är dessutom en vän som hela tiden funnits vid min sida, både i mörker och ljus, och hela tiden varit genuint intresserad av hur jag haft det. Tack för det kära vän!

Bli medlem du också, klicka här så då du reda på hur du går tillväga för att bli medlem! Jag vill påminna att nu i uppstarten av Luleås lokalförening behöver Luleå alla medlemmar vi kan få.

Keep calm...


Keep calm and carry on är väl för många välkända ord, men denna tappning är för mig en ny variant.

En sådan här poster skulle väl inte vara helt fel i personalrummen på skolorna runt om i landet som en påminnelse om att stanna upp och fortsätta färdas framåt, i lugn och sansad takt när vi känner att allt inte går på räls, när tiden känns på tok för knapp och vi känner vindar som bromsar oss på vår väg.

Men ändå oavsett vindstyrka och hur mycket motvind vi än har .... keep calm and teach on.

Grattis till kära mor


Idag fyller min fina, fina omtänksamma mamma år! Vi ska åka till henne och fira henne när barnens fotbollsskola är slut för dagen. Vi ska äta middag tillsammans och sedan födelsedagsfika. Födelsedagar är fina dagar.

Jag tycker verkligen om födelsedagar och tycker att vi ska fira varandra ordentligt då! Fira och låt dig firas!
Jag älskar dig mamma! Hoppas du har en fin dag.


Anorexi/Bulimi kontakt i Luleå!


Ett mycket ledsamt klipp, men ack så viktigt att lyfta! Det finns hjälp att få och det går att bli frisk.
Gå in på ABK:s hemsida för information! Bli medlem och stötta föreningens verksamhet. Då får du också den utomordentligt bra tidningen Insikt.

Om du vill vara en del i den verksamhet som är under uppbyggnad i Luleå, skicka ett mail till lulea@abkontakt.se


Av en doft av liljor....... har jag idag blivit påmind om hur positivt luktsinnet kan påverka oss! Igår hade jag vackra liljor att hämta på jobbet som en familj lämnat som en glad sommar-hälsning. Idag sprider dessa liljor en sådan otroligt ljuvlig doft i vårt kök där de förgyller för oss. Såväl vackra som ljuvligt doftande!

Som om det inte vore nog står sig alla de rosor jag fick på bröllopsdagen tidigare i veckan sig så vackra, så vackra!


Högsommarvärme!


Sommaren är så, så mycket min favoritårstid! Utan tvekan. Särskilt tydligt blir det när vi dessutom har högsommarvärme redan så här dags i juni. Idag var vi varit på badet flera timmar hela familjen. Jag avvek några timmar tidigare än resten av familjen som fortsatte lapa sol varvat med minigolf.
Skivade jorgubbar i filtallriken på morgonen-det är sommar om något! Jag ser fram emot våra egna gubbar från landet och jag hoppas att vi får så gott om dem som förra året.

Imorgon behöver det inte vara fullt riktigt lika varmt, även om jag såklart hoppas på klarblå himmel även imorgon. Barnen börjar nämligen fotbollsskolan imorgon förmiddag. Premiär för dottern. Det blir spännande!


Skolavslutningsdag för hela slanten...


.... blev det verkligen för mig! En kort stund innan jag skulle befinna mig på jobbet visade det sig att jag kunde ha semester idag, något som jag så gott som hade räknat bort. Det innebar att jag har haft möjligheten och glädjen att ha en helledig dag tillsammans med hela familjen! Jag är så tacksam över det.

Barnen var färdiga i god tid innan avfärd och hann till och med vara ute och leka en stund i det varma härliga vädret. Vi har haft utomlandsvärme hela dagen och fortfarande på kvällen visade termometern 29 grader. Idag har det varit vindstilla också så det har varit en tryckande värme i luften.

I år gick skolavslutning av stapeln i vår vackra domkyrka. Mycket glad över det! Den är så vacker och ståtlig i sig och att få lyssna till ljuvliga barnstämmor där är som pricken över i:et.Somriga sånger framförda av barnen blandades med traditionella minst lika somriga psalmer. Jag behöver väl knappast säga att vackerheten nådde sin kulmen vid Den blomstertid. Högtiden avslutades med ännu mer sommarlovskänsla när barnen avslutade med fina sången Sommarlov.


En sommarfin lillasyster som var på plats vid storebrors skolavslutning.

Efter högtiden i kyrkan samlades delar av sonens klass i parken intill för en liten picknick.
 

Det kunde nog kännas svalkande bara att sitta intill fontänen och låta vattendropparna stänka på en.


Fronda och ABK på radio!


Idag sändes detta reportage på Sveriges radio P4 Morgon Västmanland, med artisten Fronda och Hanna Kihlander från ABK som gäster i studion. Frondas låt Underbar berör ätstörningar och nu skänker han en del av intäkterna till Riksföreningen Anorexi/Bulimi-kontakt.Jag tycker att det är ett jättebra reportage! Många bra saker sägs och mycket informativt om föreningen. Lyssna!
Glöm inte att ABK har många lokalföreningar, för närmaste lokalförening se hemsidan.

Rosor, rosor, massor av rosor...


Idag har vi 4-årig bröllopsdag, fruktbröllop även kallat. Fyra år sedan jag stod brud, Fyra år sedan jag hade den där dagen som är så stor, så stor. Tio år ganska precis efter att vi blev ett par var det dags för bröllop. Fyra år sedan. Tiden går fort, så säger man ju, men det är faktiskt så, att när man stannar upp och betraktar det som skett, så kan man knappast begripa att det gått så lång tid.


Idag när jag kom hem stod där två vaser fulla med röda rosor! Så praktfullt och vackert! Jag fullkomligen älskar att ha snittblommor hemma som livar upp och ombonar hemmet. Att överraskas av blommor är särskilt roligt och värmer långt inunder huden.
Lyssna till din kropp!


Att lyssna till sin kropp-vilken frihet! Att lyssna in vad kroppen talar om för mig och ta det till mig istället för att nonchalera det den försöker tala om för mig-vilken härlig känsla! Och det är okej. Det är helt okej att välja att bara vara istället för att åka iväg och träna. Det är helt okej att bara vara hemma istället.

Ibland är det vila som behövs allra bäst även om vi planerat något annat.
Ibland rusar vi på i ett så hiskeligt tempo att kroppens inre röst inte tillåts göra sig hörd. Då är det bra att stanna upp och lyssna in den. Ibland är det vad som krävs för att vi ska kunna ta in kroppens signaler, att vi verkligen stannar upp och bara är i nuet.

Det behövs inget dåligt samvete när vi lyssnar till vad vår kropp vill tala om för oss. Det bästa vi kan göra är istället just att ta kroppens signaler på allvar. Den är nog vår bästa vägvisare i livet vill jag mena.


ABK+Fronda=Sant


Fronda och Riksföreningen Anorexi/Bulimi-Kontakt vill tillsammans visa på hur många det finns som lider av ätstörningar och att det finns stöd att få. 130 000 personer i Sverige idag beräknas lida av en allvarlig ätstörning, enligt Kunskapscentrum för Ätstörningar. Troligen är antalet nästan det dubbla med tanke på det mörkertal som finns. Det finns väldigt mycket myter kring ätstörningar, som till exempel att det bara är ett påhitt, inget allvarligt, något man bara kan skärpa till sig från och att alla som lider av en ätstörning är väldigt magra.


Några fakta om ätstörningar som sällan framkommer:
- En ätstörning är en psykisk sjukdom där personens vikt inte är
avgörande för hur sjuk han eller hon är.
- Anorexi är den psykiska sjukdom med högst dödlighet (cirka 10% avlider av sjukdomen).
- Endast fem av 25 landsting kan erbjuda ätstörningsvård under sommaren.

Hälften av intäkterna för låten går direkt till riksföreningen. Låten kan du köpa på www.fronda.se 


Dearest Blog Award

Idag fick denna fina Award från dagenskreativa.
Den går ut på att jag ska berätta åtta saker om mig själv för att sedan skicka vidare den till tre andra bloggare.

1. Jag är inte alls vidare värst förtjust i höga höjder.

2. Däremot är jag betydligt mer förtjust i karuseller av olika slag, berg- och dalbanor för att nämna någon. Överhuvudtaget känslan på tivoli är underbar!

3. Att komma hem med några påsar efter en tur på stan-något jag snudd på är barnsligt förtjust i.

4. Jag älskar att skriva-sedan barnsben!

5. Jag tycker om Mindfulness och vet också att det kan föra väldigt mycket gott med sig.

6. Nej, vinterkyla är ingenting som riktigt går bra ihop med mig.

7. Jag tycker att film är som bäst på bio.

8. Moulin Rouge är en av mina absoluta favoritfilmer och filmmusiken... den är också riktigt bra.

Jag skulle vilja skicka vidare awarden till:

Hafva
Ofelias Hus
Varje dag var en liten tävling


Släpp spegeln


Yes-ikväll blev det ett pass Afro Power Dance igen. Vad är det som får mig att må så bra med dessa pass egentligen? Det är nog många faktorer skulle jag tro, men först och främst har jag så otroligt roligt! Det känns inte som att jag är och tränar ens en gång, utan det är bara 1 timmes rörelseglädje! Jag och kroppen känns som den helhet som vi faktiskt är.

Sedan är det så gott som noll fokus på speglarna. Det är inte något helt lätt och ingenting som jag har kunnat klara av tidigare på det här sättet. Att instruktören dessutom påminner oss om att släppa speglarna hjälper till att strunta hur det ser och istället fokusera på känslan i sin egen kropp. Instruktören poängterar att vi ska hitta våra egna rörelsemönster. Våra egna kroppar talar om hur vi ska röra oss. Samma grundrörelse kan alltså se olika ut från person till person. Inga rätt eller fel. Ingen behöver sträva efter att göra på ett visst sätt, utan bara göra på sitt sätt. Sitt sätt är rätt sätt.

Någonstans tror jag att det hela handlar om vad livet handlar om. Att vi måste få vara sådana vi är. Det finns inte alls så många rätt eller fel som vi talar om för oss själva att det finns.

Släpp spegeln.
Det kan vi alla tänka på utanför träningssalarna också. Vi kan inte följa någon särskild mall. Vi kan inte bli någon annan eller vara på något annat sätt än oss själva. Hur vi än försöker och vrider och vänder på oss själva, kanske rent av försöker göra om oss själva, så kommer allt ikapp oss. Det finns inget annat rätt sätt, än att vara sanna mot oss själva. Så jag önskar alla att släppa speglarna och istället känna och veta att vi alla är underbara precis som vi är.


Leva livet...


... ja, levande kan man känna sig på många sätt! Jag tycker om att fånga de där ögonblicken när jag verkligen känner att jag lever. Inte bara vara vid liv. Utan känna sig levande, leva, ta för sig av livet och faktiskt också ta plats.

Idag var jag och barnen på Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstad utanför Luleå. Hästridning, ansiktsmålning, flaggor och en glass i solen! Att äta den där glassen i solskenet var ett ögonblick när verkligen kände att jag lever. Det har inte alltid varit en absolut självklarhet att äta en glass tillsammans med barnen en försommardag, men när jag nu gör det känner jag mig så levande!


AB-kontakt i Luleå!Riksföreningen mot ätstörningarSåklart också Luleå ska han en lokalförening inom ABK! Det har funnits en stor lucka med lokalföreningar här i Norrbotten, men i slutet av maj bildades en förening i Kiruna och såklart inte Luleå ska vara sämre. Just nu har Luleå en mailadress dit man kan vända sig, lulea@abkontakt.se. Hör av er till föreningen om ni känner att ni vill ge av er tid och engagera er!

Gå in på hemsidan för närmare information!


Mina löparben...


.... kändes mycket lättare idag!
Nog känns de minsann ännu väldigt ansträngande de här rundorna men idag hade jag en helt annan känsla i benen. Jag blev av med den här stumheten idag och plötsligt hade jag en helt annat lätthet i benen. Nu pratar jag ju för den skulle inga hastigheter av någon högre klass, men jag känner i alla fall att jag ger den här löpningen en chans den här sommaren. Det finns kanske hopp även för de här löparbenen!

Jag har hämtat hem barnen från mormor och morfar. De bjöd in sig själva på övernattning igår. Dottern skjutsade jag till Mulle-skolan innan löpturen, medan sonen stannade ännu ett tag hos mormor och morfar. De mår så gott där och jag tycker det är något väldigt fint över att de väljer att sova över på eget initiativ.

Det är molnfritt ute, relativt blåsigt, men jag känner medvinden...


Bröllopsdagar


Började fundera ikväll på vad de olika bröllopsdagarna egentligen heter. Att 1-årig bröllopsdag heter Bomullsbröllop kom jag ihåg och sedan kommer pappersbröllop, men sen då...B R Ö L L O P S D A G A R

1 år  Bomullsbröllop
2 år  Pappersbröllop
3 år  Läderbröllop
4 år  Fruktbröllop
5 år  Träbröllop
6 år  Sockerbröllop
7 år  Yllebröllop
8 år  Gummibröllop
9 år  Linnebröllop
10 år  Tennbröllop
11 år  Stålbröllop
12 år  Sidenbröllop
13 år  Spetsbröllop
14 år  Elfenbensbröllop
15 år  Kristallbröllop
20 år  Bronsbröllop
25 år  Silverbröllop
30 år  Pärlbröllop
35 år  Korallbröllop
40 år  Rubinbröllop
45 år  Safirbröllop
50 år  Guldbröllop
60 år  Diamantbröllop
75 år  Järnbröllop


Där kom en påminnelse om de olika namnen på bröllopsdagarna! På torsdag firar vi 4-årig bröllopsdag, men då den dagen kommer att fyllas med jobb och seriepremiär för sonens fotbollslag blir det inte mycket till firande då. Idag bjöds jag på en fantastiskt god middag, en tidig bröllopsdagsmiddag.

Till förrätt fransk löksoppa, gjord med omsorg då den gratinerades i ugnen och såklart toppad med brödkrutonger. Grillad entrecote till varmrätt och till desert drack vi kaffe och åt jordgubbar toppade med en fräsch sås av cremé fraice smaksatt med lime, honung och mynta. En väldigt god lördagsmiddag var det!
Positive affirmations...


Det finns så många klipp med olika affirmationer. Jag fastnar för långt ifrån alla. Jag vill ha vacker, lugn musik till orden och att även synintrycken ska kännas lugna. Det här är ett klipp med positiva affirmationer som jag verkligen tycker uppfyller dessa kriterier. 
Jag mår riktigt gott av att se och höra detta klipp! Sista orden är så otroligt träffsäkra att de bör lyftas fram särskilt.

As of today, I admit that
my life is the result of my
thoughts, my beliefs,
my words and my actions.

I can change my life by changing
my thoughts, my beliefs,
my words and my actions.


Tänkvärda ord....


Teknikens Hus i Luleå köpte jag vackra kort som ser ut som nedan. Dessa har jag ramat in i en ram med plats för tre bilder, i just precis den här ordningen. Finns fler bilder i samma serie. Ljuvliga bilder med text som jag föll för direkt jag såg dem.

Glöm inte bort det-du räcker och blir över!


Lekstuga och sommarvärme...


Idag har vi kunnat känna sommarvärmen stora delar av dagen. När det börjar blåsa är det inte riktiga sommarvindar man känner än, men barnen har kunnat vara ute och leka i shorts och kortärmat idag. Lek ute mest hela dagen. Cyklarna rullar för jämnan och studsmattan och gungorna används flitigt. Tydliga tecken på sommar!

Idag har mormor och dottern gjort sommarfint i lekstugan och vad kunde vara mer passande än lite nytt till den lilla stugan? Utan att jag hade en aning om vad de hade fixat med medan jag var på jobbet, kom jag hem med ett paket på eftermiddagen.I paketet gömde sig en ny liten brevlåda till lekstugan. Den ser ut precis som den ovan, men den är svart med vit text. Jag har länge kikat på just en sådan här, men funderat fram och tillbaka vilken färg jag ska välja. Imorgon åker den gamla ner och den nya ska sättas upp. Kommer säkert bli jättefint!


Man är ju styrd...


... heter en kortfilm på fyra minuter som några gymnasielever gjort om kroppsideal ortorexi. Informativt om ett mycket viktigt ämne!
Enjoy this moment...


För ett tag sedan var jag på en visning av produkter från ZBH - Zelected by houze. Det fanns mycket fint bland sakerna som visades. Det är väl ingen nyhet att jag har en förkärlek till ord, till kloka ord. Jag är nog lite av en ordsamlare. Jag omger mig gärna med ord som får mig att må bra. Ett självklart val för mig blev denna kudde.
Enjoy this moment, this moment is your Life.

Eller hur? Det är nu det händer.


Reflektioner efter ett Zumba-pass


Ikväll har jag varit på mitt andra Zumba-pass! Steg som kändes smått kluriga första gången kändes genast betydligt enklare. Oj, så roligt det var!

Jag har hört de som skeptiskt sagt att Zumba inte ser ut som någon träning, att det inte kan vara jobbigt. Prova om du är skeptisk! Jag kan lova att du är rejält svettig efter ett pass och på köpet går du ut från salen med ett stort leende på läpparna och är påmind om att det verkligen finns något som heter rörelseglädje!

Träning kan vara väldigt lättsamt och roligt och behöver inte alls vara kravfyllt och fullt av måsten. Egentligen vill jag nog hellre använda mig av ordet motion eller rörelse. Mitt sätt att röra på mig, att aktivera min kropp, vill jag ska vara fullt av just rörelseglädje!


Tankar den 1 juni


Kan knappt tro att det är 1 juni idag! Vart tog egentligen maj vägen? Nästa vecka är det skolavslutning för sonen som går ut skolår 1. Det är svårt att greppa att han efter sommaren går i 2:an. Efter sommarlovet har jag heller inte längre några förskolebarn, då dottern börjar förskoleklassen. Hon ser mycket fram emot det-men oj tänker jag, vad hände med mina småbarn?

Jag håller nu tummarna för att jag kan vara med vid skolavslutningen som i år äger rum i Domkyrkan. Jag gillar verkligen vår Domkyrka.
Här har vi den ståtliga kyrkan i vinterskrud, en bild som jag tog i vintras.

Förra veckan var jag förresten med dottern på sista besöket på BVC innan skolhälsovården tar över. Det känns speciellt. Inget BVC-barn heller längre. 108 cm lång har hon hunnit bli och hon läste gladeligen Bajsboken för sköterskan. Eller läste och läste... hon tog i för full hals och sjöng en av sångerna från boken, såklart just på temast bajs...

Så är det kan man ju konstatera att ha att göra med barn. Man vet aldrig riktigt vad som händer. Det gäller att ta det som det kommer. Ja, för den delen är det väl ungefär samma sak med livet. Egentligen vet vi ju inte riktigt vad som väntar oss och hur det ska bli med allt, även om vi planerar en del. Det gäller att kunna ta det som det kommer.


RSS 2.0