mindfulnessmamma

Påskaftonsfika och äta med gott samvete

Kategori: Allmänt


På plats i Kåbdalis och efter en dag i backen blev det påskaftonsfika på byns mysiga café.

Servicnivån är hög! Tio minuter innan stängning beställde i vårt fika och kunde sitta i lugn och ro och under tiden tog de emot kunder som ville handla i affären.

Kaffe och chokladboll njöt jag av. Ja, jag njöt och funderar just idag på det där att kunna äta något med "gott samvete". Här och där hör jag om det och läser om det. "Det här kan du äta med gott samvete", vilket alltså underförstått innebär att det finns saker man inte kan eller ska äta med gott samvete. Det betyder också att ätande och samvete går hand i hand. Jag skulle vilja kunna fatta tag om sådant här och skrynkla ihop det och ner med det i papperskorgen för att få det att stanna där för evigt.

Känn ingen skuld för att du väljer ett gott sött fikabröd istället för något osötat substitut som inte attraherar dina smaklökar.

Pepp till de som haft det svårt

Kategori: Tänkvärda ord


Orden säger allt. Det behövs inga tillägg.


Bokbeställning

Kategori: Mindfulnessmammans boktips

 
 
Ikväll har jag beställt två böcker som kommer att finnas hos mig lagomt till jag kommer hem från påsklovet i Kåbdalis.
 
 
Den första, Drunkna inte i dina känslor-en överlevnadshandbok för sensitivt begåvade, läste jag om redan igår på en internetbokhandel, men efter att ha fått tips av den både av en bloggläsare och av en annan person bestämde jag mig för att beställa den. Den verkar absolut vara en bok för mig! Förresten, gillar begreppet sensitivt begåvade.
 
 
 
 
 Förordet från boken berättar en del om vad boken handlar om:
 
 
 
 
Jag har också beställt den här boken som också verkar väldigt bra! Den har jag också fått tips om.