Hej-nu är jag tillbaka!

 
 
Jag är tillbaka från semestern och sommarlovet från bloggen är över! Jag har haft två underbara veckor fyllda av umgänge med familjen, sol, bad (helt utan kroppsnojor eller våndor över att visa mig i bikini eller fokus på hur jag ska sitta för se så "bra" ut som  möjligt), nya möten med både människor och omgivningar, god mat, avkoppling, läsning med mera, mer mera. Dagarna har varit fyllda med värme, precis som jag vill ha det på sommaren när jag reser! Det har minst varit 35 grader varmt och det har känts nödvändigt att ta ett dopp för att svalka sig.
 
 
 
Jag har helt haft semester från mobiltelefon och internet-känns riktigt skönt! Telefonen har legat hemma på köksbänken-avstängd. Jag varit så gott som helst frånkopplat från nyhetsflödet. Riktig semester. Riktig avkoppling.
 
 
 
 

Bloggen tar sommarlov!


Nu tar bloggen sommarlov! Om 2 veckor är jag tillbaka med ny energi och garanterat nya saker att skriva om. Såklart en del nygamla också.

Jag bjuder på ett skutt av glädje och frihetskänsla från fjällsemestern!

Var rädd om dig och om varandra! Det är nu det sker. Det är nu livet är.


Barn hjälper barn


Jag vet att ge också är att få. Man får så mycket tillbaka när man ger något till någon annan, främst när man ger av sig själv, av ditt engagemang och av sin omtanke. När man sprider sin kärlek och delar med sig av sin värme.

Just nu sker det en insamling till en flicka som är cancersjuk, en flicka vars familj har en historia av svåra år. Hon älskar nagellack och Sofia, kvinnan som startade insamlingen, ville glädja henne med många nya nagellack. Självklart ville jag bidra!

När jag berättade om detta hemma ville min 7-åriga dotter välja ut några nagellack och ge flickan. Några av sina egna. Hon valde ut tre stycken, målade en bild och skrev ett kort. Det är vackert när barn hjälper barn.

Jag tror på att uppfostra våra barn i en anda där vi hjälper varandra. Jag tror på att vi ska visa att omtanke föder omtanke och just att ge faktiskt är att också få. Det är viktigt att uppskatta det vi har och förstå att allt i livet inte ska tas för givet.
Naturliga kroppar

 
 
Jag såg Mia Skäringer föreställning på Kulturens Hus i Luleå och jag älskade den! Den ska ses live, men att då och då se små klipp från föreställningen är underbart. 
 
 
Hon är en förebild. Titta på det här klippet, inledningen från hennes föreställning!
 
 
 
 
 
"Det är så sällan man får se så här naturliga kroppar nuförtiden."
 
 
Det kan behövas långt många fler "naturliga" kroppar i rampljuset i en värld fylld av retuscherade kroppar, träningsbloggar med detaljerade träningsdagböcker, instragrambilder med magrutor och nyttighetsrecept. Sådant där möter vi blandat med löpsedlar som talar om för hur hur magen ska bli platt fortast möjligt.
 
Det är så sällan man får se så här naturliga kroppar nuförtiden. Sant. Mia Skäringer är en förebild.
 
 
 

Förnöjsamhet

 
 
 
 
Just nu. Uppfylld av tacksamhet. Av förnöjsamhet. Jag älskar tillståndet av harmoni. Av frid. Av att känna mig tillfreds. Underbart.
 
 
Mina barn har haft så fina dagar. Den ena har varit på besök i en kompis stuga med hans familj och han verkar ha haft det så bra. Det är så roligt att få höra att de har uppskattat att få vara tillsammans med vår pojke. Vår dotter har varit på övernattning hos mormor och morfar och både värdfolket och gästen verkar så nöjda. Tack för att jag fick komma, kom verkligen från hjärtat och jag är så glad att våra barn har mor/far-föräldrar som öppnar famnarna för barnen.
 
Tacksamhet. En av de bästa känslorna.
 
 
 
 
 
Tacksamhet över min underbara familj. Bara självaste ordet familj är så mjukt och vackert. Tacksamhet över människor i vår omgivning. Över kärlek jag och vi är omgiven av.
 
Livet är skört, men livet kan också vara alldeles underbart.
 
 
 
 
Överraskningar kan verkligen förgylla tillvaron! Häromdagen när vi kom hem från mini-semestern i fjällen stod två krukor på vår framsida. Nyplanterade blommor mötte oss. Mamma hade varit där och gjort i ordning lite blomster tills vi skulle komma hem. Underbart!
 
Det är ju nu det händer. Det är nu våra barn vill bli lyssnade på. Det är nu blommorna blommar och det är nu vi lever.
 
 
 

Dubbelmoral så det skriker om det!


Aftonbladets magasin Wellness har inte blivit någon favorit hos mig. Många gånger har det varit fokus på "kom i form", "få platt mage" och "gå ner i vikt" och så vidare. Ja, ni förstår nog.

Numret som är ute i butiken nu fick jag syn på idag när vi stannade till på vår trip upp till fjällen. Det här omslaget skriker av dubbelmoral.

"Älska din strandkropp-mental strandform i 7 enkla steg" låter sunt och bra. Som att man verkligen ska acceptera sin kropp som den är. Som att man inte uppmanas att förändra den, utan att man ska lära sig älska sin kropp som den är. Vi har en kropp redo att inta sommaren och badsäsongen med. Den är bra nog.

Men sedan. Stora tjocka svarta versaler skriker ut: "TAPPA 3 KILO på 17 dagar" Nej, nu ska vi inte längre älska vår strandkropp. Vi ska istället "ge semestern en smalstart" tycker man på magasinet som tycker att vi ska "unna oss att må bra". Vi ska "bränna fett med yoga" och följa mat och menyer som får oss att lätta, tycker man på Wellness.

Jag kan inte annat än såga magasinet Wellness. Jag sågar dubbelmoralen. Deras budskap sänder inte ut peppande ord om att må bra och trivas med sig själv. De talar om för oss att vi bör förändra våra kroppar. Att unna sig att må bra är inte för mig att yoga för att bränna fett och fokusera semesterveckorna på att gå ner i vikt.

Tro inte att du måste förändra dig. Tro inte att du behöver se ut på ett annat sätt än du gör. Våga vägra magasinen med dubbla budskap och som bara får dig att må dåligt. Vill Wellness få oss att må bra borde de skippa all hets om viktnedgång smalhets.

Det räcker nu. Jag är trött på tips på hur vi ska bli smalare, starkare, snyggare, få plattare mage och så vidare. Riktigt trött.
Naturupplevelser

 
 
Naturen kan verkligen vara magisk. Den kan verkligen trollbinda mig. Att möta riktigt vacker natur kan göra att allt liksom stannar upp. Tid och rum. Här och nu. Ingenting annat än ett stort lugn infinner sig i min kropp.
 
 
Häromdagen gjorde vi ett 1-timmes stopp vid Storforsen, ett så vackert ställe som vi helst besöker minst en gång varje sommar. Naturligtvis tog jag en del bilder.
 
 
 
 
 
 
Jag kan stå och titta ut över den mäktiga forsen nästan hur länge som helst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon åker vi på en liten trip för att bland annat bo en natt på Katerjokk turiststation och åka över till Norge. Jag ska samla på naturupplevelser och naturbilder. Tänk så mycket vackert vi har nära oss om vi bara tittar efter det.
 
 
 

RSS 2.0