mindfulnessmamma

Hej-nu är jag tillbaka!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag är tillbaka från semestern och sommarlovet från bloggen är över! Jag har haft två underbara veckor fyllda av umgänge med familjen, sol, bad (helt utan kroppsnojor eller våndor över att visa mig i bikini eller fokus på hur jag ska sitta för se så "bra" ut som  möjligt), nya möten med både människor och omgivningar, god mat, avkoppling, läsning med mera, mer mera. Dagarna har varit fyllda med värme, precis som jag vill ha det på sommaren när jag reser! Det har minst varit 35 grader varmt och det har känts nödvändigt att ta ett dopp för att svalka sig.
 
 
 
Jag har helt haft semester från mobiltelefon och internet-känns riktigt skönt! Telefonen har legat hemma på köksbänken-avstängd. Jag varit så gott som helst frånkopplat från nyhetsflödet. Riktig semester. Riktig avkoppling.
 
 
 
 

Bloggen tar sommarlov!

Kategori: Allmänt


Nu tar bloggen sommarlov! Om 2 veckor är jag tillbaka med ny energi och garanterat nya saker att skriva om. Såklart en del nygamla också.

Jag bjuder på ett skutt av glädje och frihetskänsla från fjällsemestern!

Var rädd om dig och om varandra! Det är nu det sker. Det är nu livet är.

Barn hjälper barn

Kategori: Barn och familjeliv


Jag vet att ge också är att få. Man får så mycket tillbaka när man ger något till någon annan, främst när man ger av sig själv, av ditt engagemang och av sin omtanke. När man sprider sin kärlek och delar med sig av sin värme.

Just nu sker det en insamling till en flicka som är cancersjuk, en flicka vars familj har en historia av svåra år. Hon älskar nagellack och Sofia, kvinnan som startade insamlingen, ville glädja henne med många nya nagellack. Självklart ville jag bidra!

När jag berättade om detta hemma ville min 7-åriga dotter välja ut några nagellack och ge flickan. Några av sina egna. Hon valde ut tre stycken, målade en bild och skrev ett kort. Det är vackert när barn hjälper barn.

Jag tror på att uppfostra våra barn i en anda där vi hjälper varandra. Jag tror på att vi ska visa att omtanke föder omtanke och just att ge faktiskt är att också få. Det är viktigt att uppskatta det vi har och förstå att allt i livet inte ska tas för givet.