mindfulnessmamma

Säga ja och nej

Kategori: Må bra


Tänk att det ska vara så mycketl lättare att säga JA än NEJ!Det där ja:et kommer lätt av bara farten, medan nej:et kan sitta så långt inne och få så mycket bitter eftersmak, även om det kommer från hjärtat. Ändå är ett nej emellan så viktigt, minst lika viktigt som alla ja.

Jag brukar påminna mig själv om detta: Att säga nej till något kan vara att säga ja till sig själv.

Avsked

Kategori: Barn och familjelivDet är något särskilt med avsked. Idag var det dags att säga "hej då" till barnen för att inte träffa dem igen förrän på söndag kväll. När vi kommer hem från Stockholm på söndag ligger de och sover och jag hoppas faktiskt att de ligger i våra sängar då så att jag kan krypa ner bredvid varma mjuka barnkroppar och sedan somna intill deras andetag.

Jag känner redan en längtan i kroppen, ett avstånd. Samtidigt vet jag att de kommer ha det så utomordentligt bra och vi kommer att ha fina dagar i Stockholm. Alla kommer att ha det bra, trots längtan, och när vi ses igen kommer allt te sig sådär alldeles särskilt vackert. 

Stryka

Kategori: Må bra


Tänk att det som kan stressa upp en vid ett annat tillfälle vara avstressande.

Högen i tvättstugan med rena kläder, som ideligen påminner mig om att det finns så mycket kläder som väntar på strykning. Ikväll tog jag tag i den och blev påmind om att strykning kan vara avkopplande, ja rent av avstressande. Det är skönt att se hur släta och fina klädesplaggen blir och sedan kunna hänga in plagg efter plagg i garderoben. Bara ägna sig åt strykningen, ingenting annat.  Det finns gott om kläder kvar att stryka, men det är betydligt mindre kvar än innan jag började ikväll.