Smal betyder inte lycklig


Jag läste ett blogginlägg med namnet Smal betyder inte lycklig på bloggen Chubby Chic:


"Det fabricerade citatet av Fitzgerald och Hemingway säger det ganska bra ändå -

”The rich are different from you and me – Yes, they have more money” och det är samma sak här – Smala är annorlunda, de väger mindre. Varken mer eller mindre skillnad är det på oss.


Och att komma till den punkten där man är nöjd med sig själv och tycka att man duger. Det om något är höjden av framgång. Vi kanske inte är där alla dagar, men kärnan – det är där det ligger. Att veta att man har ett värde bara i att finnas. Oavsett hur många omständigheter vi än vill förändra."

Att veta att man har ett värde bara i att finnas. Det är ju just det där som är kärnan i att ha en god självkänsla. Att veta att man är bra som man är oavsett kroppsform, utseende eller prestationer. Tack för sådana här fina tänkvärda viktiga inlägg!


The best love

Orden talar för sig själv, eller hur?
ValborgsmässoaftonValborgsmässoafton är här, en dag som jag alltid har gillat.
Ett tydligt välkomnande av våren.

Jag och barnen ska på middag hos en familj här i närheten,
känns jättetrevligt att vi blev bjudna på valborgsfirande barnen och jag.
Egentligen blev hela familjen bjudna, men pappan i familjen jobbar
men lika välkomna var vi ändå.

Det uppskattas å det varmaste,
av mig som är van att mannen jobbar kvällar och helger oavsett om det är en
vanlig helg eller om det råkar heta afton av något slag.
Det är annars nära till hands att tänka att
"okej, då får vi ses en annan gång" när en i familjen jobbar,
men jag blir alltid lika glad när jag och barnen gladeligen bjuds in ändå.Ha en mysig afton!

Ska ni beöka någon majbrasa?
Det kommer vi att göra efter middagen!
Det du känner


Jag läste dessa ord idag.
Sanna och något att påminna sig om emellanåt.Näring till sig själv och andra


Lite Linas Barnkasse...


På måndag kommer den igen, Linas Barnkasse.
Vi hoppade över förra leveransen och nu har jag bestämt,
en gång i månaden tar vi Linas Barnkasse till leveranserna tar sommarpaus.
Att en gång i månaden ändå få en färdigplanerad veckomatsedel,
maten hemkörd och allt som krävs är några små kompletteringar och såklart att laga maten-
det känns faktiskt vardagslyxigt.Frisk och fri på hamburgerrestaurangenIgår eftermiddag när jag och dottern var och bytte byxor till mig (till en storlek större som jag skrev i ett annat inlägg, nämligen Frisk och fri ibland klädstorlekar) frågade hon mig om vi inte kunde äta på MAX. Ja, varför inte, tänkte jag. Far och son skulle på middag på restaurang så det passade väl bra med lite tjejmys.

Utan friskheten och friheten hade första tanken inte varit varför inte, utan snarare varför! Tankar och känslostormar hade rusat igenom kroppen och kluvenheten inom mig hade varit stor. Såklart jag alltid har önskat att friskheten ska finnas där i alla situationer där barnen har varit inblandade, men det har varit svårt. Förnuft och känsla som inte gått hand i hand har snarare slitit mig åt olika håll. Som att någon stått och dragit mig i vardera armen och där mitt emellan har jag stått och varken vetat ut eller in. Ungefär något sådant.

Friskheten och friheten känns påtagligt närvarande i en sådan situation som den igår. De känns så påtagligt närvarande när jag kan beställa varsin måltid åt oss, åt mig en hel meny med hamburgare och pommes frites. Det är en sådan enorm stor frihet att kunna göra en sådan spontan sak tillsammans med sitt barn, utan tankar på vad jag har ätit tidigare under dagen, kanske vad jag ätit dagen innan, hur det kommer att kännas efteråt och vilka måltider som väntar framöver. Inga tankar och funderingar om kompensatoriska planer som måste till efteråt, utan bara, jag, min dotter, friskheten och friheten.Montessori-app


Idag läste jag på marionsblogg om en Montessori-app till I-pad.För att hitta den sökte hon på Montessori i App Store.

Jag vet mycket väl vilket fantastiskt materiel montessorimaterielet är
och tycker såklart att det är jätteroligt att det finns montessoriappar som gör att även de
som inte har möjlighet att använda materielet till vardags,
kan få en chans att prova på det och få en inblick i vad det kan handla om.


Frisk och fri bland klädstorlekar


Det här är att vara frisk och fri, tänkte jag ikväll. Utan friskheten och friheten skulle jag inte ha kunnat ha förhålla mig till klädprovningen ikväll som jag faktiskt gjorde.

Idag kikade jag runt i ett par butiker, tittade på så mycket vårnytt och fint, fastnade till slut för en snygg festfin byxa. 

FILIPI REGULAR SLIM JEANS METAL 7/8, SILVER, small


Jag köpte hem den i den storlek jag trodde skulle passa mig efter att ha funderat lite fram och tillbaka. Den större storleken trodde jag faktiskt kunde bli för stor.

Klädprovningen ikväll slutade med att byxorna packades ner i påsen och ska åka tillbaka till butiken imorgon. Jag tror i alla fall att den större storleken kommer att sitta både snyggare och skönare.

Att vara frisk och fri är att inte jaga de små klädstorlekarna, att inte värdera sig själv efter klädstorleken, att faktiskt kunna välja den storlek på ett klädesplagg som känns skönast och sitter snyggast-och må bra med det valet. Likaväl som lycka och välmående sitter i kilona, lika lite sitter det i siffrorna på storlekslappen på klädesplaggen.

Utan friskheten och friheten hade jag mått väldigt dåligt ikväll, men tack vare densamma ser jag fram emot att prova nästa storlek och håller tummarna att den ska sitta helt perfekt!


MammapratMammaprat på kvällskvisten.Det är så skönt att höra sin mammas röst,
att få berätta och verkligen höra hur hon lyssnar.


Köpstopp

" Alltså mamma, du överdriver det här med kläder!
Min klädgarderob håller på att sprängas."

Ja, det är nog ändå så att barnen har på tok för mycket kläder.

Om du köper något mer klädesplagg,
ska något kastas.

Ja, sant, men kläder kastas inte tycker jag bara för att man köper något nytt tycker jag.
Alltså behöver jag tänka igenom mer vad barnen verkligen behöver.

Ja, jeans kan du få köpa till mig,
men ingenting annat. Bara jeans.

Ja, sonen har så rätt så rätt i allt det där han konstaterade i bilen igår
på väg hem från stan. Ja, han behöver ett par nya snygga jeans. Det och troligen ingenting annat alls just nu.


Jag bestämmer över nuet och framtidenTänkvärt, eller hur? Och sant.

Jag tycker verkligen om Maria Helanders blogg.

Naturligtvis är jag inte oberörd av det förflutna. Naturligtvis har det format mig, men jag är inte på något sätt ett offer för det som har varit. Det som har skett har skett och jag kan påverka varje ny dag jag vaknar upp till. De förflutna bär med sig såväl positiva saker som jag vill ha mer av och mindre roliga saker som jag lärt mig mycket av. Jag vet hur jag vill leva och jag vet också hur jag inte vill ha det. Jag vet vad jag vill ha mer av och vad jag vill vara utan.
Good enough


Ikväll påminner jag mig om mina älskade ord good enough,
de viktiga orden som jag bär med mig,
som jag valt att bära med mig och följa,
att påminna mig själv om att följa
även när jag vacklar
och kanske just i synnerhet när jag vacklar.
Svaret på frågan ovan är ja.
Svaret på frågan ovan är ingenting annat än ja.
Förnuft och känsla går inte alltid hand i hand,
men likafullt är svaret på frågan ovan ingenting annat än ja.


Duktighetsfällan-en överlevnadshandbok för prestationsprinsessor


I mitt förra inlägg skrev jag om prestationsprinsessan och kom direkt att tänka på den fantastiska boken Duktighetsfällan-en överlevnadshandbok för prestationsprinsessor.

Duktighetsfällan - En överlevnadshandbok för prestationsprinsessor

Boken är skriven av Joanna Rose och Aleksander Perski.

Allt fler människor - framförallt unga kvinnor - drabbas av stress och utmattning. 70% av dem som söker hjälp på Stressmottagningen är i trettiofemårsåldern och har arbetat i mindre än tio år. Ändå har de tydliga symptom på utbrändhet som sm sömnsvårighter, trötthet, magproblem, ständiga infektioner och depressioner.

De har hamnat i duktighetsfällan, eftersom de oftast har enorma krav på sig sjäva och förväntningar på vad se ska prestera, enligt Aleksander Perski, stressforskare och chef för Stressmottagningen.

Det var ett bra tag sedan jag läste den här boken nu, men jag minns att jag tyckte så, så mycket om den! Detta är en bok som kom att betyda mycket för mig och den har sin givna plats i min bokhylla.

PrestationsprinsessanIbland lockar den så, den där kronan som är lagd på hyllan. Prestationsprinsesskronan. Ibland vaknar något till liv och det är liksom så att den där kronan glimmar igen och den tappade glansen verkar ha hittat tillbaka till det som inte längre var attraktivt.

Det är mer så att den söker sig till mig än att jag letar upp den. Jag vet att det inte är något eftersträvansvärt att placera den här kronan på sitt huvud. Det är ändå precis bara för stunden den känns strålande vacker. I själva verket skavar den och sitter alltför sällan precis som den ska. Den behåller inte sin glans dag efter dag, utan måste putsas och underhållas ideligen och hela tiden vill en prestationsprinsessa få sin krona att glänsa lite mer och lite mer.

Och när den glänser lite mer och lite mer trillar den plötsligt till marken och studsar längs den hårda asfalten. Det blir tyst och tomt och tomrum måste fyllas med någonting mycket mer hållbart än den glans som fort mattas av.


Allt vad dansen ärIgår var det dags för dans igen, dansmediation och kreativ dans! Det var så underbart på många sätt och vis. Efteråt kände jag mig alldeles lyrisk och jag kan knappt beskriva hur glad jag är att jag upptäckt detta underbara härliga sätt att röra sig på.

Igår kom det bara över mig, tankar om vad dansen faktiskt är för mig. Dansen innehåller så mycket, för med sig så mycket och har kommit att betyda så mycket.

Dansen är en uttrycksform fylld av rörelseglädje. Dansen är glädje, kraft och styrka. Dansen bygger självkänsla och självförtroende. I dansen finns modet och gränssättningen. I dansen finns känslorna och i dansen väcks minnena och av dansen kan jag bli rörd och berörd. Med dansen kommer utmaningar.

Dansen är motion och dansen ger kondition. I dansen finns gemenskapen och kommunikationen.

Dansen är såväl medicin, vaccin som ett lyckopiller. Stundtals är dansen som en fantastisk mindfulnessövning som får mig grundad.

Ikväll är det dags igen-90 minuters afrikansk dans och även om jag för ett ögonblick kan tänka att det vore skönt att bara ta det lugnt i soffan ser jag fram emot en kväll av dans och härliga rytmer-med allt vad det kommer att innebära!


Fönsterfint
Rullgardin Busungar 80 cmRullgardin Pearls - svart, mörkläggande 100 cm


Rullgardinen Busungar från Mairo hänger just nu båda barnens rum, men idag har jag beställt hem rullgardinen Pearls också från Mario till sonen. Jag tycker att det börjar bli dags att byta ut Busungarnna mot något lite mindre typiskt "barnigt". Jag är rätt så säker på att gardinen kommer bli jättefin i sonens fönster. Jag är lite sugen på likadana i vårt vardagsrum. Återstår att se hur det blir med det.


Danslängtan


Jag känner danslängtan i hela kroppen, en danslängtan som talar om för mig att det är just precis dansen jag behöver ikväll. Ikväll är det dansmeditation, något som jag fastnade för första gången jag provade det. Egentligen förstod jag att det skulle passa mig redan när jag läste om vad det är för något. 

Dansmeditation är en fri rörelse dans, dans utan koreografier och bestämda steg. Du utgår  från din egen kropp och ditt behov för stunden. Man guidas av ledare till att utforska kroppens möjligheter till rörelse/din dans. Focus är på den inre upplevelsen, att lyssna till sin kropp och själv. Andningen är en central  del av dansen. Ingen prestation, man värderar inget som bra eller dåligt. Det är mindfulness i rörelse, att vara i nuet, ett andrum, ett tankerum där du kan fylla på med ny energi och lust. Du kan upptäcka nya sidor och förmågor hos dig själv. Mer om detta kan du läsa på Creative Moves.Tänkvärt


Det gäller att tänka om när det inte blir som man önskar
eller som man tänkt sig.
Mycket kan man påverka, men ibland blir det bara inte som man vill
eller som man tänkt sig.
Då gäller det att påminna sig om att man kan påverka hur
man ska förhålla sig till det som sker
och att faktiskt försöka se i ett lite vidare perspektiv.

Trots att det inte blir som man vill och som man kanske från början tänkt sig,
kan det bli riktigt, riktigt bra-
bara lite annorlunda.


Att hjälpa barnen att varva ner


I dagens DN publicerades ett artikeln Så hjälper du barnet att varva ner. Såväl Ylva Ellnerby som Ola Schenström uttalar sig i den fina artikeln.

– Föräldrar har aldrig varit så ambitiösa som i dag när det gäller att göra det bästa för sina barn. Det säger Ylva Ellneby, förskollärare, speciallärare och talpedagog, som skrivit flera böcker om barn och stress.

– Vad vi inte alltid tänker på, är att även saker som egentligen ska vara roliga också kan bli stressfaktorer i barns liv.

Genom mindfulnessövningar lär sig barnen att bromsa och kontrollera sina negativa känslor och reaktioner. De får bättre koncentration, uppmärksamhet och kroppsmedvetenhet. Använder man mindfulnessövningar i samband med att barnet ska gå och lägga sig somnar de som regel mycket snabbare, berättar Ola Schenström

Mindfulnessövningen Övning Barnet och gosedjuret, en mjukdjursavslappning, har vi provat på hemma hos oss, en mysig övning att göra tillsammans med sitt/sina barn.

 Öva i 1 till 10 minuter beroende på barnets ålder och hur fokuserat barnet är. Så här kan du instruera barnet:

• Lägg dig ner på rygg med mjukisdjuret på din mage.

• Nu ska vi bara andas. Vi andas in och ut, in och ut …

• Lägg händerna på ditt mjukisdjur och låt det vaggas av din andning när du andas in och ut.

• Hur känns det? Kan du känna att ditt mjukisdjur vaggas? Mjukisdjuret far sakta upp och ner, och upp och ner. Eller så kanske du inte känner att mjukdjuret far upp och ner – det är också helt okej om det är så.

• Känner du hur du andas? Du andas lugnt in och ut och in och ut. Följ hur mjukisdjuret vaggas.

• Om du märker att du tänker på andra saker, till exempel vad du ska göra sedan, så gör det ingenting. Du kan prova att skicka i väg dina tankar som såpbubblor eller skicka dina tankar på ett moln som drar förbi på himlen.

• Nu ska vi alldeles strax avsluta den här övningen.

• Ta tre djupa och långsamma andetag


Bloggat om kroppar och ideal


Jag blir alltid lika glad när ser någon som tar reagera och tar ställning kring det här med skönhetsidealen i samhället, när någon faktiskt lyfter upp det ovanför ytan och uttalar ord som:

"Hälsan sitter inte enbart i vikten. Hälsa är så mycket mer. Hur ska vi någonsin kunna skapa ett friskt samhälle när vi jämt och ständigt matas med budskap kopplat till våra kroppar? Det finns så många lager i detta. Så mycket som är sjukt. Vad sägs om att börja sprida budskap om acceptans istället?"

I morse läste jag just ett sådant här blogginlägg om kroppar och ideal. Tack för det feministmorsan.

Blingo

Häromkvällen shoppade jag lite vårnytt från Blingo till såväl mig själv, dottern som sonen. Jag har verkligen fastnat för Blingo som har så mycket fint till både liten som stor. Fina, stilfulla kläder som ofta är i så fina färger. Att Blingo dessutom satsat på ekologiskt gör ju bara det hela ännu, ännu bättre. 


Dottern valde direkt tunikan/klänningen som hon har på sig på bilden ovan.
Här syns den i närbild, fotograferad av dottern själv.

Mamma kan matcha dotter i en klänning i samma mönster och färg. Modellen var så ljuvlig, men jag tror tyvärr inte att jag skulle ha använt den så mycket då jag inte är riktigt bekväm i sådana här blåa toner, även om färgern är väldigt snygg.

Till mig själv valde jag istället den här kjolen.


Nu ser jag fram emot att paketet ska dimpa ner i brevlådan!Det godaste bakverket


Ikväll bakade jag chokladbollar, det godaste bakverket av dem alla om ni frågar mig. Kladdkaka med goda tillbehör kommer någonstans i närheten dock. 

Tänk inte ens tanken att använda margarin och mjäkigt chokladpulver – eller dåligt kaffe för den delen – till bollarna. Smör, ett riktigt bra kakaopulver och en skvätt mustig espresso är vad som krävs för att göra dessa delikatesser till fikat. Det är Per Morbergs ord om chokladbollar och ikväll följde jag just hans recept.


Vänner omkring mig


Ikväll tänker jag på vänner,
vänner jag har omkring mig,
glädjen i att ha vänner omkring mig.

Det där att kunna sitta tillsammans
och riktigt känna att jag kan vara precis bara mig själv, 
vara precis som jag är
och allt bara känns avslappnat.
Imorse träffade jag en mycket god vän som hastigast,
en vän jag inte träffat på flera veckor.
Det vara så roligt att se henne,
få krama om henne och prata med henne en stund.

Ikväll har jag suttit med några fina vänner mer i lugn och ro,
fikat och samtalat.

Möten med vänner kan se så olika ut,
men de är alla så värdefulla.
Det är lätt att glömma bort att även de enklaste möten
vårdar en vänskap.


Friheten i mataffären


Jag har fått en del kommentarer till inlägget Frisk och fri i mataffären som jag känner att jag vill lyfta fram och utveckla mina tankar utifrån dessa. Först av allt-tack för att ni läser och för att ni delar med er av era tankar!

"Dock har jag även som sjuk ändå haft den känslan, för att jag planerat mat till andra, helt fokuserat bort mig själv och "stängt av" den biten istället och därmed inte lidit av diverse storhandlingar, tvärtom."

Jag har hela tiden också handlat och planerat mat till andra och jag kan aldrig vara nog tydlig med hur viktigt det har varit för mig med regelbundna måltider för barnen, för naturligtvis vet jag hur det ska vara. Måltidsordningen för en människa har jag ju väl känt till, det är bara det att jag tyckt att det gäller alla andra utom just mig. Såklart var jag ju inte undantaget.

Jag har egentligen heller inte lidit av storhandlingar, men på olika sätt har jag haft ätstörningen som sällskap bland varuhyllorna och det är en markant skillnad att handla som frisk och fri.

" .... verkligen uppskatta att handla, just för att jag handlar till min familj. För egen del har jag under så lång tid varierat mina måltider mellan ett fåtal livsmedel, att de nästan lägger sig själva i korgen."

Att handla till min familj har jag gjort hela tiden och varit mer än mån om att de ska äta ordentligt och av allt. Såklart har ju handlat åt mig också, men för mig gällde andra regler som jag hade satt upp utifrån sjukdomstankar- och föreställningar.  

"Men jag börjar mer om mer upptäcka tjusningen i att handla till mig själv och känna att valfriheten är en ynnest, inte ångest. Att botanisera i mejeridisken och inte bara ta mina lättkvarg och gå, bara det är en upplevelse."

Här börjar vi närma oss friskheten och friheten, tjusningen med att handla till sig själv och att känna att valfriheten är en ynnest och inte en ångest. I det friska och fria livet handlar jag inte enbart på rutin och tryggheten ligger inte längre i att välja samma saker i samma mängd. Tryggheten, lugnet och stoltheten infinner sig inte av en välordnad kundvagn fylld med rätta produkter som sedan sorteras in prydligt i kylskåpet. Det får mig inte att växa och känna mig duktig. I den friska och fria världen är livsmedel inte indelade i rätt och fel och duktighet finns inte längre i den dagliga vokabulären.


Snöskottning i mitten av april......... ja, tänka sig-det är vad jag ska ägna mig åt alldeles strax!
På med utekläderna och ut och möta allt det vita och skotta snö i mitten av april.
Det är rent av riktigt tur att vi inte har bytt till sommardäck!


Frisk och fri-i mataffären


Häromdagen slog det mig återigen när jag var och storhandlade-vilken stor skillnad det är att handla som frisk och fri mot för vad det är att handla med en ätstörning som sällskap!
Som frisk och fri blickar man ut över matbutiken bakom helt andra glasögon och använder ett helt annat synsätt. Som frisk och fri kan man följa sin handlingslapp och packa ner de varor som ska ingå i hela veckans kommande middagar som är planerade i förväg. Alla dessa middagar är planerade utifrån variation av såväl smak och innehåll och utesluter inga livsmedel av några andra skäl än möjligen allergier.

I butiken vrids och vänds det inte på varorna för att studera tabeller och siffror. Det plockas inte fram och ställs tillbaka något som i första anblicken var lockande, men som sedan visade sig vara för mycket eller för lite av något eller bara fel. Det finns överhuvudtaget inte förbjudna eller onyttiga livsmedel för som frisk och fri vet jag att man absolut kan äta allt-om än inte alltid.

Som frisk och fri stannar jag aldrig till vid en hylla bara för att titta på och drömma mig bort vid det där som ser så gott ut, men som det var så länge sedan jag tillät mig smaka av och njuta av. I den ätstörda världen slutar man ibland till och med att tro att man tycker om sådant som smaklökarna i själva verket uppskattar. I den friska och fria världen tillåter man sig att njuta av alla de möjliga goda smaker. Inga förbud i världen får ta plats i denna värld. Därför blir till och med en storhandling något som jag kan känna tacksamhet över och något som kan bli en påminnelse om att det går att bli riktigt frisk och fri!
Alla dessa rullgardiner...Jag gillar verkligen rullgardiner!
Det finns massor med snygga mönster som jag gillar.
Medaljong från Mairo är verkligen snygg och kanske, kanske den pryder något av rummen i vårt hem en dag? Bilden är lånad från Frapp, där jag kikar runt ikväll bland mestadels snygga rullgardiner.


Naturens under


Underverk har vi omkring oss utan att vi alltid lägger märke till dem.I vårt underbara Kåbdalis som jag kommit att tycka så mycket om blir jag så ofta medveten om naturens under.
Där riktigt fängslas jag av det mäktiga i naturen,
det är inte sällan jag stannar till i någon backe för att betrakta och kanske föreviga det magiska på bild.Frisk och fri


För ett tag sedan skrev jag om uppslaget jag hade till bloggen, att skriva om olika saker på temat frisk och fri. Alltmer reflekterar jag över detta i vardagen, hur det faktiskt ter sig att vara just frisk och fri. Det blir många gånger så påtagligt vad detta handlar om för mig idag och det är inte sällan kontrasten blir så stor från förr och friskheten och friheten så väldigt tydlig. Det är precis som att jag ibland kikar på mig själv utifrån i den situation jag befinner mig i och betraktar det som sker. Samtidigt som jag blickar bakåt och minns känner jag i hela min kropp hur det faktiskt är att leva på ett helt annat sätt.

Jag blir ofta också påmind om att det faktiskt går att lämna en ätstörning bakom sig, tillfriskna, lära sig leva med det som finns i bagaget och acceptera sig själv som man är i det friska livet i frihet. Det kan ta tid att acceptera det som faktiskt var och att också förlåta sig själv för hur det var, för naturligtvis finns det saker och ting i sjukdomshistorien som hände som jag helst hade önskat inte fanns med i min historia. Men det som skett har skett och det enda jag kan påverka idag är hur jag ska förhålla mig till det och hur jag vill ha det idag.

I och med detta inlägg påbörjar jag en ny kategori i min blogg, nämligen en kategori med namnet frisk och fri.

Tänkvärt och träffsäkert


Ni som följt min blogg ett tag känner nog vid det här laget väl till min förkärlek till ord,
ord som talar direkt till mig,
tänkvärdheter, underfundigheter och påminnelser.
Just dessa ord är sådana som jag fattade tyckte för direkt.
Kärnfullt och viktigt om livet.

Tänk så lätt det kan vara att fall in i det där jämförandet,
hur lätt det kan vara att glömma bort att min resa faktiskt inte ens spelar i samma division som någon annans resa, även om vi stundtals kan använda oss av samma arena.
Tänk så lätt att det ändå kan vara att glömma bort att dessa resor vi gör,
inte alls är en tävling och att mitt bästa är mitt bästa oavsett vad någon annan har presterat.

Resan är livet och livet är inte en tävling.


HemmaeftermiddagarÅh, så jag uppskattar hemmaeftermiddagar som börjar med att jag kan ta emot barnen när de slutar skolan för att sedan åka hem och servera mellanmål i lugn och ro. Hemma njuter barnen av rejäla mellanmål och är alltid hungriga efter skoldagen, medan de på fritids tycks äta väldigt sparsamt. Det händer att de kommer hem och endast har ätit någon apelsinklyfta och druckit vatten vilket jag tycker är på tok för lite för ett växande barn.

Att i lugn och ro pyssla på med hemmagöromål under eftermiddagen är något jag verkligen uppskattar och har kommit igång såväl med tvätt som att gå igenom tidningshögar som gömmer sig till höger och vänster.

Över 100 minuter här och nuVilken danskväll! Jag har nog inte varit med om något liknande i dansväg. Eufori och över 100 minuter här och nu. Helt plötsligt var klockan 20.45, alltså 15 minuter efter dansklassen skulle ha slutat. Vi fortsatte lite till och lite till. Över 100 minuter här och nu och jag har åter blivit påmind om vilken enastående kraft dansen har-mindfulness i rörelse!


Ord om vänskapJa, så sant!
Alltid när jag läser sådana här ord om sann vänskap
tänker jag tillbaka på hur det varit och på hur det är nu,
vilka vänner jag hade förr som gick upp i rök när det blåste stormvindar
 och solsken tvärt kunde följas av åskskurar och dagar av regn.

Men framför allt tänker jag på de som finns kvar, allra mest tänker jag på dem-på er.
Ibland kan det ta tid att förstå, allt det som faktiskt går att förstås trots att det tar tid.
Man måste vilja, man måste ta sig tid och man måste ha tålamod.

Man måste kanske främst av allt tro att det går att förstå.

Jag är så glad över alla de personer,
 som verkligen försökt att förstå mig och allt vad som försigick inom mig,
som verkligen gjort allt vad som stått i deras makt för att förstå sig på sjukdomen
som var min objudna gäst och följeslagare,
alla de som vägrade bli medberoende utan fortsatte se personen bakom sjukdomen.

Åh, så jag gillar de här orden.
Jag mår bara så gott av att läsa dem, om och om igen.


TävlingstipsKul med tävlingar-håller tummarna!


Jag är med och tävlar om ett hemligt paket hos Huset på ön!
Vill du också vara med? Klicka på bilden och följ sedan instruktionerna! Lycka till!Ord till alla volontärer


Jag fick en kommentar till gårdagens inlägg Heja Volontärer!, en kommentar som gjorde mig så glad och som jag tycker är väl värd att lyftas fram. 

"Ja Hejja alla fantastiska volotärer inom alla sorters föreningar och grupper, vilket superjobb ni gör! I ett allt kallare samhälle där människor allt mer lämnas ensamma och utan stöd behövs allt fantastiskt arbete ni gör och kanske vi alla tillsammans kan bygga upp en värld fylld av värme och omsorg."

Visst var det fint skrivet av Sofia, som är blogginnhavare av Huset på ön.


Heja volontärer!Ibland känner jag mig sådär extra glad och stolt över det jobb som alla volontärer inom Riksföreningen Anorexi/Bulimi-kontakt gör. I torsdags var en sådan dag när Luleås lokalavdelning startade sin första anhöriggrupp. Jag känner mig så glad och stolt över att vi nu är igång med även den verksamheten.

Var och en av er alla volontärer runt om i landet är så värdefulla. Trots att vi är en förening med medlemmar och aktiva runt om i hela landet och jag bara jobbar nära ett fåtal rent geografiskt sett, känner jag en stor värme och gemenskap med ett helt gäng aktiva i landet.

Heja volontärer och alla som på ett eller annat sätt bidrar i föreningen! För övrigt tycker jag det är stort och så bra med alla människor som bidrar på olika sätt i olika föreningar som jobbar för människors hälsa och en bättre värld.


Skyltdockor under luppen


Redan i höstas fick Gina Tricots magra skyltdockor kritik-nu är det dags igen! Även denna gång har de plockat bort en förfärligt mager skyltdocka som väckt starka reaktioner.

Alltid något-men jag kan inte låta bli att fundera kring hur den/de människor som kommer fram till att en sådan skyltdocka ska stå i skyltfönstret tänker? Hur går resonemanget egentligen? Jag kan inte tänka mig att någon faktiskt tycker att det är en bra idé att skylta med kroppar som ser direkt undernärda ut-ändå händer det!

Rapport har följande inslag om skyltdockor på SVT Play:Samtidigt som skyltdockorna tycks behålla sina slanka figurer år ut och år in, blir vi svenskar i realiteten både längre och tyngre för varje årtionde, visar forskning. 1972 och 2004 gjordes två stora kroppsstudier av oss svenskar, och det visade sig att på drygt trettio år har medelmannen blivit 5 cm längre och 5,3 kg tyngre. Kvinnan har i medeltal blivit 3,4 cm längre och 4,4 kg tyngre.


Stilkonsulten Hedvig Andér, som hjälper både kvinnor och män att hitta rätt i kläddjungeln bland annat i SVT:s program Gokväll, tycker att det förvrängda kroppsidealet varken hjälper butiker eller kunder.

-Jag tycker att man som butik har en skyldighet och ett ansvar gentemot sin publik att sälja kläder som köparen ser bra ut i, och känner sig välklädd, och då har man en skyldighet att presentera det man ska sälja på ett kundvänligt sätt, så att man känner igen sig, säger Hedvig Andér.

Heja, Heja för de butiker som skyltar med dockor med kroppar som ser friska och sunda ut och som visar på den variation av kroppar vi människor representerar! Jag hoppas att vi fortsätter att reagera varje gång en butik väljer att skylta med en skyltdocka som ser mager och ohälsosam ut.
Magnifik banankaka


Banankakan jag gjorde för några dagar sedan var helt magnifik!


Bild: www.ica.se

Den var så otroligt god-helt klart den godaste av de banankakor jag har smakat! Den mörka chokladen passade så väldigt bra i denna kaka. Som ni säkert förstår vill jag rekommendera denna kaka å det varmaste!


Mellanlandning i vårt ljuva hem


Vi är hemma och mellanlandar i vårt påsklovsfirande. Planen var först att åka hemåt imorgon, men vi bestämde oss för att åka i eftermiddag i stället. Sagt och gjort-nu är vi hemma och känner lugnet i vårt hus. Varje gång jag varit borta hemifrån några nätter och kommer hem igen tycker jag extra mycket om vårt hus. Jag ser fina saker med det som jag ibland glömmer bort. Hem ljuva hem.


Emma Igelström om hur hon blev frisk


Ett klipp med Emma Igelström där hon berättar om sin väg mot ett friskt liv:Hög igenkänningsfaktor i mycket av det hon berättar.
Det känns faktiskt som att mycket av det där hade jag kunnat säga
och det hade handlat om mig.
Att komma hem till mor och far


Det är allt något särskilt att komma hem till mor och far,
att komma till mitt barndomshem,
till min barndoms hem.
Att stå där bakom dörren tillsammans med sina barn,
plinga på dörren och vänta på att någon ska öppna.

När dörren öppnas strålar alltid ett glatt ansikte mot oss,
en välkomnande röst talar till oss
och inte sällan står någon av barnen bakom ytterdörren som öppnas,
låtsas att de inte är med och mormor eller morfar ska undra var de håller hus.


Mamma piffar alltid till det i hemmet-alltid fint och trivsamt.

Igår åkte dotra min och jag förbi för att hon skulle påska hos mormor och morfar
och det är verkligen något speciellt att komma med sin dotter till mamma och pappa
för att hon ska vara påskgumma hos dem.
Det är något så rörande vackert i sig bara det
och jag kom på mig själv att le stort när de tog emot henne.

Cirkeln liksom sluts när mina barn gör sådant som jag gjorde som barn,
åter i mitt barndomshem,
med mina barn.

Det är något rörande vackert i det här,
så rörande vackert att det blir påtagligt till och med i skrivande stund.


Banankaka


Jag har gjort några olika varianter av banankaka tidigare, men idag provade jag ett nytt recept från ICA. Detta verkar vara en mycket omtyckt banankaka av alla kommentarer att döma. Klicka på länken ovan för att läsa vad de som provat kakan tycker om den och där kan man också få lite olika tips på hur man kan variera den.Bild: Lånad från www.ica.se 

 • 75 g smör
 • 2 1/2 dl socker
 • 2 msk mjölk
 • 1/4 tsk salt
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 ägg
 • 2 mogna bananer
 • 100 g blockchoklad
 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bikarbonat
 1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
 2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
 3. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass


Jag bytte ut vetemjölet mot dinkelmjöl, vilket brukar bli precis lika bra som om man använder vetemjöl.

Banan och choklad tycker jag passar så bra ihop! Kakan får följa med på vårt påsklovsfirande och kommer absolut bland annat att avnjutas utomhus tillsammans med en kopp kaffe!
Om leenden


Jag fick en kommentar till inlägget med orden av Moder Theresa.

"Och ofta räcker det med att göra någonting litet för att påminnas om det goda i livet. Bara att le åt någon som ser trött och stressad ut kan göra dagen lite bättre, för både den som ler och den som för ett leende."Tack Helle för den kommentaren som påminde mig om det fantastiska med leenden.

Ett leende som faktiskt inte kostar något att ge en annan människa, men som kan betyda så väldigt mycket för den som får det. Särskilt när man känner sig trött, stressad eller låg kan det där leeendet vara särskilt upplyftande.


Vänta in dagen


En del dagar måste man vänta in för att de riktigt ska komma till en,
vänta in sig själv och liksom låta sekunderna, minuterna och timmarna
vara ifred.

En del dagar går bara inte att forcera fram till dig,
då tvärnitar de och lämnar kvar spår i marken.

En del dagar måste man bara vänta in.


Jag saknar dig, jag saknar dig


Idag har jag sett en film jag väntat länge för att se-och den var så väl värd att vänta på.Så väldigt stark film! Se den om du inte redan gjort det.


Breathe deep


Jag älskar att ta dagen som den kommer.
Jag uppskattar verkligen att känna lugnet,
men ibland är det lite särskilt svårt att känna det.Ibland kommer tankar om vad klockan är pockandes
till och med en ledig dag utan egentliga särskilda åtaganden,
tankar om att jag borde hunnit mer.

Idag fick jag påminna mig att det faktiskt är helt okej
att ha morgonrutiner ogjorda trots att klockan passerat 11.
Jag tror starkt på att sänka tempot och ta det piano,
såväl för barn som för vuxna.
Jag tror starkt på att göra sådant som jag vet är bra för mig
även om det ibland inte är lekande lätt.


Ord av Moder Theresa


Så kärnfullt, tänkvärt och vackert.
Och när jag hör namnet Moder Theresa tänker jag alltid på vad jag drömde om som barn,
att göra något stort för världen,
med självaste Moder Theresa som förebild
med tankar på Nobels fredspris. 

I själva verket behöver vi inte sträva efter stordåd,
när det faktiskt är stort i sig att vi gör något, 
för att göra omvärlden något lite bättre.
Vi är alla viktiga.

But if the drop
were not there
the ocean would be
missing somtething.
Favoritfilmmusik


Musiken från Moulin Rouge som är en av mina absoluta favoritfilmer är favoritfilmmusik för mig.Jag tipsade ikväll om en pianoversion av The Show must go on och den här versionen från Moulin Rouge är också helt, helt enastående.

Musik som berör, som verkligen sliter tag i mig och liksom flyttar in i min kropp under musikstyckets gång för att sedan dröja sig kvar efter att musiken har tystnat-det är något jag älskar och något som får mig att känna mig så levande. 


The show must go on


Från första gången jag hörde Queens The show must go on har jag älskat den! Jag minns hur jag i min ungdom hade låten på en samlings-CD med låtar med olika artister, hur jag lyssnade på den låten om och om igen.

Idag fick jag tipset om den här underbara pianoversionen av låten på bloggen Bull & Jag. Tack så mycket till dig för att du tipsade om denna fantastiska pianist!Njut av låten och den inlevelse Viktoriya Yermolyeva (vkgoeswild på youtube) har när hon framför detta musikstycke!

Jag kikade vidare bland hennes klipp och oj så fantastisk hon är att framföra låtar på piano! Wow!Pianomusik är för mig barndomsminnen då jag själv spelade piano i ganska många år. Pianomusiken kommer jag nog alltid uppleva särskilt vacker.


Om att vara frisk och friIdag-baddag med barnen på ett äventyrsbad!
Efter badet-en mysig måltid med barnen på en restaurang. Pizza efter äventyrsbad hör inte till ovanligheterna för våra barn. Idag beställde vi pizza till oss alla tre.

Det här har fått mig att tänka idag på det här med att vara frisk och fri från en ätstörning. Om att vara frisk och fri från en ätstörning och leva ett familjeliv. Ja, det blir emellanåt så tydligt vad det kan handla om att verkligen vara fri.

Jag har ett uppslag till bloggen. Det finns så mycket som det friska och fria livet för med sig, sådant som var långt ifrån självklart förut, sådant som jag inte ens tänkte mig att jag ville göra och som jag faktiskt till och med intalade mig att jag inte önskade ha i mitt liv. Jag skulle vilja lyfta fram hur annorlunda det kan bli när man väl vandrat på vägen mot frihet och trots tvivel nått ett friskt liv i frihet.


Påskgumma på ingång


Ja, jag läser och hör om påskgummor, och påskgubbar för den delen också, som gått från hus till hus igår på Skärtorsdagen.

Min dotter vill absolut gå och påska också, men det kommer förmodligen bli imorgon. Det kommer absolut bli precis lika bra som om det vore igår. En sak i taget och saker och ting ska göras när det passar som bäst, eller hur? Sedan om det heter Skärtorsdag eller Påskafton är väl av mindre betydelse. Glädjen i det som sker är ändå kärnan. Mormor och dotra inhandlade påskkort igår som hon ska skriva till de hon ska påska hos.Hon kommer även att påska när vi kommer till Kåbdalis för hon har lovat att komma och påska på K&M in bageri och lanthandel där. Det har hon väl bevarat i sitt minne och verkar se fram emot!Att våga

Och jag tänker omedelbart på orden jag bär med mig,
känn rädslan men våga ändå.

De där gångerna när tvekan kommer,
men magkänslan eller kanske förnuftet
ändå säger att det är rätt,
att våga språnget just då
kommer att få en att växa så mycket
att rädslan är så väldigt värd att övervinnas.Gå dit hjärtat leder dig
Skidor och mammaoro


Idag packade vi bilen med våra löparskidor, barnen och jag, för en tur i solskenet.
För mig skulle det bli första turen för i år.

Ljuvliga uteluft blandat med rörelseglädje,
alltmer känner jag uppskattningen över rörelseglädjen
och alltmer vill jag ta avstånd från träning som inte ger mig den där rätta känslan.
Rörelse, motion, träning,
det ska vara roligt och lustfyllt.
Ryggsäcken var packad och efter några kilometer var det dags för en paus.
Barnen delade på en dricka och åt sina medhavda smörgåsar och riskakor.
Där vid eldstaden hade en familj förberett en eld.


Syskonen fyller på energi inför den fortsatta turen.

Ganska snabbt när vi fortsatt vår tur tillbaka mot bilen
byttes lätthet mot mer och mer mammaoro.
Vi tappade storebror ur sikte och på de ställen jag förmodade att han
väntade in oss fanns ingen storebror i blå jacka.
Jag körde någon runda åt olika håll för att kika efter honom,
men utan resultat,
vi åkte tillbaka till bilen men ingen storebror där heller.

Den ledsna lillasystern blev hämtad av morfar och mormor och jag letade vidare.
Till slut, till slut hittade jag honom-
nästan en timme efter att jag tappat honom ur sikte.

Älskade, älskade unge så glad jag var att se dig igen
och jag är så väldigt tacksam för de hjälpsamma personer som engagerade sig i
att vi skulle återfinna varandra.Trädstammar och kvällsluftEn uppfriskande promenad i den sköna men ganska kyliga kvällsluften.Kvällssol som belyste trädtopparna och i all sin enkelhet och prakt
är de riktigt vackra där de längtar efter värme och mera vår.Jag passerade björkar och fångades återigen av deras trädstammar.
Jag kommer aldrig att glömma mitt återuppvaknande för att inte säga uppvaknande,
när jag plötsligt såg omvärlden på ett nytt sätt,
när det lilla visade sig för mig som det stora och det som då
var särskilt starkt och häpnadsväckande var just björkarnas trädstammar.
Aldrig hade jag tidigare verkligen lagt märke till hur de ser ut,
alltså verkligen låtit mig fångas av deras fläckighet i deras mönster.

Tack till kvällsluft och trädstammar,
trädkronor och isande promenadvägar-
piggare, gladare och mer grundad än innan kvällens möte med er.


SkärtorsdagsmysKvällens skärtorsdagsmys blir åkning i Ormbergsbacken-utförsåkning alltså! Barnen och pappan åker slalom och jag tror att jag ska ta mig en promenad under tiden. Jag känner mig trött, trött, trött men tänker att en stund i friska luften kommer att ge mig ny energi inför påskhelgen!


Inför sommaren


Ett tag kvar till sommaren, jag vet, men när jag springer på ett par så här oemotståndliga sommarshorts kan jag inte låta bli att köpa dem! Så somriga och ljuvliga och dottern tyckte genast om dem!
Tänk så sommarfint det kommer att bli tillsammans med en röd överdel!
Shortsen hade precis kommit in på Hafva när jag köpte dem idag.
De kommer från Maxomorra som har mycket ekologiskt och snyggt.


Årets påskpresent


Årets påskpresent blev fyllda cupcakeburkar från Hafva!

Klicka för att stänga bilden

Idag på väg hem åkte jag förbi mamma och pappa och överraskade dem med just en sådan här gul söt cupcakeburk fylld med godis! Det uppskattades!

Barnen får sina på påsklovshelgen tänkte jag, då det redan har fått flera påskpresenter med godis inför påskhelgen.

Upptäck Hafva om du råkat missa den ljuvliga butiken!
Things you shouldn't waste your time on


Läste detta idag-så, så klockrent!

Eller hur?Barnglädje


Idag känner jag mig sådär särskilt glad över att jag har det jobb jag har.
Det är en stor förmån att få möta glada, härliga och nyfikna barn i utveckling varje dag på jobbet.

Varje dag får jag ta del av glada skratt, känsloyttringar av olika slag.
Varje dag välkomnas jag av röster som hälsar på mig som om vi inte setts på länge
och när jag går hem vinkar vi och kramas som goda vänner gör.

För visst blir vi goda vänner, barnen och jag.
Alla härliga barn som lär och leker,
möter omvärlden med nyfikna vetgiriga ögon och händer
och vill veta mer, mer mer om sådant som vi vuxna ibland glömmer bort finns att upptäcka.

Barnen är en rikedom i tillvaron som jag uppskattar så enormt.
Skratt förgyller tillvaron och att få möjlighet till så många skratt
och mysiga stunder på jobbet vecka efter vecka är något att verkligen vara tacksam över.PåskledigtDet närmar påskledigt för mig-endast en arbetsdag kvar! Barnen har gått på en lång ledighet redan idag och det känns så härligt att kunna ge dem ett långt och härligt påsklov.Med denna ljuvliga bild på några av mina favoriter vill jag önska mina vänner och bloggläsare en riktigt skön och härlig påskhelg och ett härligt påsklov till alla er som också förlänger påskhelgen med ytterligare dagar!

Kom ihåg att det inte behövs så mycket görande så fort det vankas ledighet. Med lite mer fokus på varande och lite mindre fokus på görande vilar vi upp oss lite extra under våra lediga dagar är jag säker på.

Spontana snabbvisiterJa, man önskade att man kunde träffas oftare, att kunna ses sådär i all sin enkelhet över en kopp kaffe bara lite, lite oftare. Sådär är vi nog många som tänker emellanåt. Det är trots allt tiden man träffar sina vänner som är den viktiga och inte all den där tiden som går mellan gångerna. Då, stunden när man väl ses-det är den som är det vackra efter all längtan och det är den som är kärnan i all den där vänskapen och det är då vi blir påminda om vänskapen i sig.En spontan snabbvisit i all sin enkelhet kan vara så mycket värd och kräver egentligen så lite planering. Att kunna ses bara lite, lite oftare är i de flesta fall fullt möjligt också-just do it! Jag tror att det handlar om att se att stunderna inte alltid behöver vara särskilt långa och att tillfällen inte kommer serverade. Vi måste ge oss själv och våra vänner dem.

Idag hade jag glädjen att träffa en vän jag inte träffat på länge, bara sitta ned tillsammans med henne och samtala om smått och stort. Jag och barnen gjorde en snabbvisit efter hämtningen på fritids och trots den korta stunden gav det såväl glädje som energi!


Möte med Sara EdwarssonIgår var dottern och jag på Sara Edwardssons härliga show fylld med medryckande allsång!

Efteråt fick vi träffa henne och vi köpte hennes skiva Dansbarn, som dottern fick signerad på ett personligt vis. Planen att fotograferas tillsammans med Sara blev inte av då spänningen blev alltför stor.

Att gå på olika evenemang med barnen är verkligen roligt! Det berikar mitt liv så mycket att gå på olika evenemang och jag är så glad att få möjlighet att dela sådana här stunder tillsammans med barnen, att se hur de trivs och njuter.

Avsaknad av energi


Förkylningen har legat på lur ett tag och vill inte riktigt visa åt vilket håll den är på väg. Den bröt ut ordentligt förra veckan, för att snabbt dra sig tillbaka och nu smyger den fram igen. Kände mig inte på topp när jag åkte på dansen ikväll, men påminde mig själv om att jag brukar blir mycket piggare efteråt.

Jag orkade hela stunden och roligt var det, men kroppen kändes inte som den brukar. Den där rätta gnistan infann sig aldrig och nu efteråt känner jag mig matt. Ont i kroppen och känningar i halsen. Jag håller tummarna att det här viruset smyger sig tillbaka under natten och att jag vaknar med ny energi imorgon bitti!


Istället för ett påskägg....Klicka för att stänga bildentror jag minsann att jag ska glädja mina barn med en cupcakeburk fylld med godis!
Hafva hittar man dessa söta påskpresenter.Om att sluta älta


Att släppa taget kan vara vägen till frihet.
Om föräldraskap


Jag läste de här orden på Hafvas blogg. Så fina och tänkvärda-och sanna!


När tålamodet tryter och orken inte är så stor som önskas,
är det nära till hands att känna sig otillräcklig.
Även i föräldraskapet gäller det att se det man faktiskt gör bra
istället för att fokusera på de gånger tålamodet brast.
Sittande andningsankare


När jag väl var igång med kvällens stund i stillhet gav jag mig själv även en stunds sittande andningsankare. Det finns ingenting som så snabbt kan få mig att komma ner i varv i vardagen som att ta kontakt med min andning, ett verktyg vi faktiskt alltid bär med oss men som det är lätt att glömma bort att vi kan använda.Underbar övning som jag absolut kommer att göra igen! Den avslutades med orden, kom ihåg, ju mer du övar desto lättare kommer det att gå.


En stunds stillhet


Det behövs stundtals en aning större självdisciplin än vanligt för att ge sig själv det man behöver. Jag vet vad jag mår bra av, men ändå glider tråden jag följer ur mina händer. Ibland tappar jag ändå taget, bara vet hur jag borde göra men låter ändå dag efter dag gå utan att ge mig själv det jag mest av allt skulle behöva.

Ikväll bestämde jag mig för att ge mig själv en stund i stillhet, en mindfulnessövning eller meditation av något slag. Jag plockade fram en av skivorna jag gillar bäst-tomt fodral. Då tog jag fram en annan-tomt fodral. Förstod fort att skivorna nog ligger i den gamla datorn som vi numera kopplat ur och alltså var det ingen snabb sak att få ut de skivorna.

Jag beslöt mig för att välja något annat ikväll och ta itu med dessa skivor vid ett senare tillfälle.Jag provade den här guidade meditationen fyllld med ljud av vågor för första gången. Verkligen avslappnande och fick mig att landa efter en dag som snurrat på i ett ganska snabbt tempo.Söndag och ändrade planerHär njuter jag av en söndagmorgon och förmiddag i ett stilla tempo,
planerade om delar av eftermiddagen
och återigen har jag blivit påmind om att ändrade planer
kan föra goda saker med sig-
även om det blir annorlunda än jag tänkt mig från början.

Om jag inte fokuserar så mycket på själva ändringen,
det som inte blev som jag tänkt mig
kan jag se fördelar med att planerna ändrades,
lättare och lättare för var gång.RSS 2.0