Underbara cupcakes...

 
Ibland är det kärlek vid första ögonkastet.....

... som när jag fick syn på dessa ljuvliga cupcakesburkar! Jag reserverade snabbt en rosa till mig, en färg som blev det självklara valet. Idag var jag och hämtade ut den på Hafva, en av mina favoritbutiker!

Så här ser läckerbiten ut i närbild, fast min alltså är rosa....En riktig karamell, eller hur!


Guldkorn från ett trött torsdag...Sitter här med tystnaden och känner mig riktigt trött efter en lång och ganska intensiv dag. Trött, men glad. Kommer på mig själv med att småle för mig själv, vid tanken på guldkornen från den här dagen.

På morgonen hann jag med en skön promenad i vårsolen innan jobbet. Med den tunna jackan öppen och Rix FM i öronen njöt jag av tillvaron och en stunds stillhet, av lugn, mitt i den rörelse jag ändå var mitt i.

Älskade mamma och pappa hämtade båda barnen och när jag kom hem sent efter jobbet var det bara för mig att värma middagen som mamma hade förberett. Vilken lyx!

Vilken fröjd att lyssna till dotterns långa lässtund med sin morfar! Hon har läst såväl böcker som sjungit sånger för honom. Vilket mys att betrakta dessa två som satt där tillsammans i soffan intill varandra. Och storkillen som cyklade ute, släppte ena handen från styret och blev uppmanad av mormor att hålla i sig, kontrade med att det är coolt.

Jag är verkligen glad över att barnen har så fina relationer med sina mor- och farföräldrar!
Innan hemkomsten hann jag med en snabb shoppingrunda också! Lite vårnytt till både hem och garderob.

Avslutningsvis satt jag vid barnens sängkanter, sjöng några sånger och myste. Guldstunder om något. Nu är det dags för lite packning inför morgondagens och säsongens sista trip till Kåbdalis. Den ser vi fram emot!


Ord från Paulo CoelhoYou are what you believe yourself to be!

Visst ligger det väl ändå väldigt mycket i det!


Paulo CoelhoLäste de orden på Paulo Coelhos Facebooksida idag där jag ofta hittar mycket jag tycker om! Han har en blogg också som du hittar här.


Livskvalité med barnen...

... är att hämta barnen kl 14, åka hem direkt utan några som helst mellanlandningar, fixa mellis till dem, kaffe och smörgås till mig och bara vara. Och det är egentligen allt annat än bara.

Jag uppskattar verkligen de här eftermiddagarna i lugnets tecken.

En stor vinst med att sluta tidigt på eftermiddagen är också att barnen har möjlighet att ta med sig en kompis hem att leka med och då hinner de leka flera timmar och ibland också äta middag tillsammans och kanske till och med lite till.Göra sig en bra dag!


Läste orden igen idag...
"Jag ska göra mig en bra dag...."
Jag tycker det är så himla bra.
Bra tänkt, bra ord, rätt inställning.
Det får mig också att tänka på,
 "Det är inte hur man har det utan hur man tar det."

Hoppas ni gör er en så bra dag som ni bara kan!
Det tänker jag göra!

Tänkvärda ordFörutom den nobla konsten
att få saker gjorda
finns det den nobla konsten
att lämna saker ogjorda.
Livets klokhet består i
att eliminera oviktiga saker.

Lin Yutang


Jag flyger fram...


.... ja, så var tanken, visualiseringen av kvällens löppass innan avfärd. Jag hade en riktigt bra känsla från gårdagen och for iväg i tankarna, dagdrömde om att liksom vara en kvinnlig Forrest Gump som bara springer, springer och springer... och kan springa hur långt och länge som helst.

Jag kan så här i efterhand konstatera att jag inte hittade den känslan och inte alls hittade den där flyga-fram-känslan. Min egen privata löpnings-PT förklarade igår att om jag vill komma framåt krävs det att bita ihop när det tar emot, att helt enkelt knyta näven i byxfickan och fortsätta springa när jag tror att jag inte orkar längre. För visst, lite mer än så orkar man. 

Nu när jag tagit igen mig ett tag efter kvällens runda känner jag mig nöjd. I min tävling tävlar jag numera bara mot mig själv. Me, myself and I, helt enkelt.

Idag var förresten första gången jag sprang med löparklocka på armen. Smidigt sätt att se hur långt man sprungit och dessutom se kilometertiden. Blev absolut sporrad av att springa med den fler gånger.
Premiär på hoj...


Denna morgon blev det premiärcykeltur till jobbet för den här våren. Sonen hade verkligen väntat och sett fram emot den här dagen då vi äntligen skulle cykla till skolan! Vi har några kilometer att cykla till jobbet/förskolan/skolan som alla smidigt nog ligger i samma hus! Det är en ynnest att ha det så!
Det var härligt uppfriskande med en cykeltur på morgonen. Jag gillar särskilt nedförsbackarna, känslan att susa fram med vinden som svalkar. Ett smidigt sätt att få lite vardagsmotion också, förutom att det är så härligt uppfriskande med lite morgonluft.

Det går bara inte att låta bli att cykla genom regnvattenpölarna trots att jag saknar stövlar på fötterna. Det är bara att lyfta upp fötterna och höra ljudet av hjulen som rullar genom vattnet och se hur det skvätter åt sidorna. Färdigpåskat för i år...


 
Nu är det färdigpåskat för i år. Påskledigheten är till ända-den var lång och härlig fylld av riktig ledighetskänsla. Allt annat än dagar med bara ledighet från jobbet.Man kan vara ledig från jobbet utan att verkligen känna sig ledig, utan att känna sig fri. Tiden kan snurra precis lika fort under en ledighet.

Nu är jag istället nytankad, på energi, på glädje, på reserver av alla möjliga slag. Tiden har inte snurrat alls under påsklov och påskdagar. Tiden; dagar, timmar, minuter och sekunder och jag har varit kompanjoner under påskledigheten-under ledning av mig själv.


Jag är stark, jag är fri...

Jag är stark, jag är fri, jag är full av energi!

Det är ord som fastnat hos mig. Ord som ger styrka och kraft. Frihetskänsla.
Det är ord som har fastnat hos mig tack vare alla de pass Afro Power Dance jag varit på.

Det blev en fantastiskt skön runda idag. En annan runda än väntat.
Orden dök upp i mitt huvud i en skönt rytm när jag hade sprungit en stor del av rundan.
Jag är stark, jag är fri, jag är full av energi.

Jag är gillar som allra bäst att jogga på förmiddagen, en skönt start på dagen.
En dusch och sedan är jag redo att ta mig an dagen, nytankad på energi.


Och en ledig dag till...


Solen skiner över oss även idag. Snart ska jag skjutsa barnen till kompisar. Cyklarna är lastade på cykelstället och väntan är lång när man är 5 år, klädd och klar och bara vill åka iväg.

Idag är det nya tag som gäller för mig. Jag kom igång som smått med joggandet tidigare i vår, men sedan hände det något så det helt enkelt blivit en paus i det hela. Nya dag-nya tag!

Idag ska löparskorna på och följa med mig på en runda.

 

Idag känner jag mig taggad för nystart. Idag ska jag känna frihetskänslan, vinden i håret och hämta ny energi.


Det blir bättre-Jonas Gardell


Här kan ni se hela avsnittet med Jonas Gardell från programmet Det blir bättre på TV3:

Kan ses om och om igen!

Du är inte ensam-Jonas Gardell

 
I kvällens avsnitt av Det blir bättre satt han där på en stol, mitt på scenen, och läste texten med sin alldeles säregna uppläsarröst. Han har en förmåga att framföra texter så att de verkligen når fram. Hans ord trängde genom rutan och tog sig ända fram till mig där jag satt i TV-soffan. Träffade mig. Du är inte ensam dröjer sig kvar. 


Jonas Gardell-"Du är aldrig ensam"
(Till Jenny)


 "Det finns dom som gjort dej illa

Det finns dom som inget vet

Det finns dom som gjort en grej av

att skrika ut din hemlighet

Det finns dom som stal din stolthet

Det finns dom som tog ditt mod

Och dom som ingenting förstod

 
Dig som ingen känner

Dig som ingen ser

Du som saknar vänner

Och knappt vill andas mer

Hör på mig min kära

Hur ska jag få dig att förstå

Du måste resa dig och gå

 
Du är inte ensam

det finns nån som går med dig

Han vill att du ska veta

Att han har det som du

Som du

 
Vägen tom och öde

Gryningsljuset klart

Du står vid busshållplatsen

Och bussen kommer snart

Nu lämnar du allt gammalt

Här tar din barndom slut

Nu tar du steget ut

 
Och när du har rest dig

Vänd dig inte om

Finns ingen väg tillbaka

Varifrån du kom

Allt dom ville ge dig

har du rivit och förstört

allt dom hade att säga

har du redan hört

 
Du är inte ensam

Det finns dom som följer dig

Dom vet hur det är

För dom har själva varit där

 
Det finns nåd för nya världar

Mycket större än den här

Nya skapelser och tider

nåd för allt som blir och är

Och alla deras lögner

Betyder ingenting

Tro mig när jag säger

Skammen var aldrig din

 
Du är inte ensam

Det finns dom som går med dig

Du är aldrig ensam

det finns dom som följer dig

Du är inte ensam

Det finns dom som vet hur det är

Du är aldrig ensam

dom har själva varit där

 
Och när du har rest dig

Vänd dig inte om

Finns ingen väg tillbaka

Varifrån du kom" Ibland bör vi bara resa oss upp och gå. Gå vår väg.
Återskapa oss själva som de vi vill vara, någon annanstans,
 istället för att försöka övertyga en massa skithögar om att de är skithögar
.Det blir bättre och underbara Gardell...


Ikväll såg jag andra avsnittet i programserien Det blir bättre. Gardell var kvällens huvudperson. Så naket. Så avskalat. Så nära. Ord som etsar sig fast i mitt huvud. I min kropp. I min själ. Ord som vill lyssnas till igen och igen. Ord som vill skrivas upp.

En berättelse som etsar sig kvar. En berättelse som liksom borrar sig in i mig som lyssnare, som åskådare, när jag sitter där i den väl insuttna TV-soffan. Där är jag så skyddad, men där ute är de så många små som har de som han hade det då, utsatta, på ett eller annat sätt.

 

Skyldiga är vi alla, men vad vi är skyldiga till bestämmer ingen annan än vi själva, slog Jonas Gardell fast.

Under programmet skickade jag ett SMS med texten bättre50 till 72950 och skänkte på så sätt 50 kr till Rädda Barnens arbete för att hjälpa utsatta barn. Ett lätt sätt att bidra till att det ska bli bättre.


Till dukat bord...


... var det bara att sätta sig till middagen, nästan i alla fall. Jag skötte dukningen, men kära vännen som bjöd på kaffe tidigare idag bjöd spontant in oss på middag. Dottern var redan där och lekte, mannen skulle på jobbet, så sonen och jag begav oss iväg på middag. Mycket uppskattat och väldigt gott med grillat och hemgjord potatissallad.

Tusen tack för gästfriheten hela denna dag!
En kopp java...

Idag blev det en spontan kopp kaffe hos en god vän och lite surr. Jag gillar det spontana med att kika förbi hos varandra i all enkelhet, inga märkvärdigheter, inga krav, bara hej på dig och här är jag-vad kul att ses!

Våra döttar skulle leka ihop och på väg dit i bilen beställde jag en kopp java.
Jag tycker att det är något skönt över en vänskap där man känner sig så trygg att det inte är något märkvärdigt att säga nu är jag på väg, är ni hemma? Sätt på kaffe....


Våren vaknar...


... och vintern drar sig undan för den här gången. Bort, bort, bort med alla vinterkläderna och fram med svalare kläder. Jag gillar känslan som infinner sig varje vår när vårjackan åker på för första gången.
Vårblommorna och de första planeringarna ute är absolut riktiga vårtecken. Dessa var i färd att planteras hos mormor....... av bland annat den här damen som gärna hjälper till med än det ena än det andra.Dessa små söta som växer vid husväggen så här års fick jag i går av familjens egen påskgumma och de fick bli bordsdekoration vid gårdagskvällens grillmiddag. Blev riktigt fint!Självaste påskgumman har vi här!

God fortsättning på påskhelgen!


Ord om mindfulness


Ord och bild som verkligen passar ihop, eller hur?


Dagens Kabat-ZinnLev i nuet-lär av stunden

Mindfulness är en livslång
färd längs en väg som sist och slutligen
inte leder någonstans,
blott till den du är.Ord jag verkligen tycker om och gärna påminner mig själv om med jämna mellanrum!


Gåshudsvarning...


Förra veckan uppträdde Jon Wallner med sin egen låt Egots tid i Talang på TV4. Det var en riktig wow-känsla! Så berörande, så starkt, bara så bra! Riktigt bra röst och vilken text... Jag som är är så svag för ord kan inte annat än älska detta! 

Jag kan lyssna på denna låt gång på gång. Hoppas han går riktigt långt i tävlingen. Ser fram emot att se nästa framträdande av honom.

Lyssna och njut!

Bärcobbler-bärkaka


Idag testade jag ett nytt recept, mycket enkelt och mycket gott! Vi grillade och bjöd mor, far och bror på middag och denna kaka fick avsluta sittningen.

Bärcobbler-bärkaka

500 g drupfrysta hallon och blåbär
1 tsk majsstärkelse
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 dl socker
1 msk bakpulver
2 ½ dl mjölk

Tina bären om de är frysta.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bären i en ugnssäker form. Blanda bären med majsstärkelsen.
Smält matfettet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner matfettet och mjölken och rör till en slät smet.
Lägg smeten på bären. Sätt formen mitt i ugnen ca 40 minuter.
Servera Cobblern med vaniljglass.
Jag använde endast hallon denna gång och det blev jättebra! Hallon och choklad är en utmärkt kombination tycker jag.
Istället för vaniljglass serverades Oatlys vaniljsås!

På receptet står det att detta recept är för 4 portioner, vilket jag har lite svårt att förstå. Som desert kan kakan räcka upp till det dubbla antalet tycker jag.
Back in town...


Nu är jag tillbaka hemma i stan igen efter ljuvliga sköna dagar i Kåbdalis. Kanonväder och massor av guldstunder! Det är något alldeles speciellt med att åka i backarna med barmark omkring sig. När vi var på väg mot Kåbdalis i bil på söndag reflekterade vi över fenomenet att vi var på väg mot skidåkning i en tid då våren tinar fram längs vägarna. Ganska häftigt egentligen!

En av dagarna var vi utan ström från morgonen till en bit in på eftermiddagen. Naturligtvis hade vi gärna sett att strömmen kommit tillbaka tidigare, men samtidigt var det en väldigt bra övning att acceptera det som sker. Vi kunde faktiskt inte påverka situationen överhuvudtaget, annat än hur vi skulle förhålla oss till det som skedde. Vi var ute och njöt av det fantastiska vädret, gjorde lunch ute och hade trevligt tillsammans. Barnen var jätteduktiga och städade upp sådant som folk hade lämnat efter sig, allt från grillar till glasflaskor och festisförpackningar.

Åter hemma njuter jag och barnen av ännu flera lediga dagar-och ser så klart fram emot nästa Kåbdalis-trip, som också blir den sista för den här säsongen!
Vårtecken...

Idag fick jag vårens första bukett med blommor plockade av små barnhänder.
Våra små vårstjärnor har orkat sig fram och pryder vår baksida med sin vackra blå färg. Det trivs riktigt bra där mot husväggen. Att få blommor av barnen är inte bara ett vårtecken, det skänker en försmak av sommar!


Packning, packning...


Idag packas det. Idag packas det kläder, mat, sänglinne och diverse annat. Idag packas det inför påsklov! Barnen involveras i packningen och räknar rätt antal av det som ska läggas ner i deras väska. Mer eller mindre självmant. Engagemanget pendlar med uppgifterna.
Vi tittar lite på Ronja Rövardotter som sänds avsnitt efter avsnitt. Gillar verkligen Ronja! Allt detta kryddas med syskonkärlek i olika former. Ibland är hemmadagar med barnen liksom föränderligheten personifierad, eller något sådant.


Tankar kring ett dop


Idag har jag och barnen varit på barndop. Det är något alldeles särskilt ljuvligt över dessa barndop. Så vackert, så rörande! Att bara möta det här lilla barnet med blicken inför dopgudstjänsten, det lilla barnet i sin vackra dopklänning, känns i hjärtat. Det är något som händer som nästan går att ta på. Det är ju livet. Livet i sin fulla prakt.

På dagens dop sjöngs det så fina sånger. Du vet väl om att du är värdefull är så vacker. Den sången brukar jag sjunga vid min dotters sängkant vissa kvällar. Hon tycker så mycket om den och brukar be mig sjunga den. När solisten sjöng den i kyrkan idag, satt hon intill mig och sjöng med.

Solisten sjöng också Mojjes underbara Theos sång som han skrivit till sin son. Den är verkligen fin.


KvällsordNågra ord jag kom över den här fredagskvällen. Jag är lite av en ordsamlare och från dessa rader kanske även du kan plocka ut några ord som tilltalar dig?

Tänkvärt...Koncentrera dig på de bra sakerna i ditt liv.

Blingo, Blingo...


Igår hade jag glädjen att få se Blingo-kläderna live på visning för första gången! Mycket, mycket fina kläder som känns rejäla. Roligt med lite nytt, för Blingo kändes verkligen nytt och kul. Det är ju ett stort plus i kanten att det till största del är ekologiska kläder.

Hittade genast några favoriter.

Kärlek vid första ögonkastet var det mellan mig och den ljuvliga rosa klänningen med blomma på, redan när jag såg den på bild innan visningen. Naturligtvis kommer dottern att bära denna lite längre fram under våren.

Trycken med händer tyckte jag var häftiga och det är t-shirtar i denna serie som sonen kommer få som vårnytt lite längre fram Dessa kläder och mycket annat hittar ni på Blingos hemsida.

Det fanns en del fint till oss mammor också, men det får bli en annan gång. Det blir förmodligen mer Blingo för mig framöver.


Vårtecken...

Vårtecken från dagen måste bara bli

Blöta strumpor, blöta skor och blöta barnbyxben!
Sandiga handskar och skrynkliga barnfötter.

En sådan här praktiskt apparat skulle jag gärna ha hemma hos oss just nu.

Jag vet inte hur många gånger jag varit på väg att skaffa en stöveltork, men ändå inte tagit tag i saken?
Det hade varit guld värt en dag som denna kan jag lova.


Mera vårtecken...


....för nog är det väl ett vårtecken om något, när barnen sätter fötterna i stövlarna och går ut med såpbubbelflaskan i högsta hugg!
Värmande ord...Idag träffade jag en person i mitt jobb som mitt i allting talade om för mig att hon tycker att jag alltid strålar!
Hon berättade hur hon brukar beskriva mig som hon den där mörka söta glada. Jag fick höra så många fina värmade ord på en och samma gång.Så glad och överraskad jag blev! Men så det värmer när människor skänker en positiva ord.
Det kräver så lite att ge dem. Det tar inte mycket tid eller energi.
Men tänk så mycket det ger den som får höra de värmande orden.
Den sortens generositet är väl ändå värd betydligt mer
än att skänka varandra nya prylar.Dagens Kabat-Zinn


Att slappna av och gå
in i obehaget minskar
smärtans intensitet.Vårtecken...


I helgen provades fotbollskorna inför vårens första träning. Det är väl ett vårtecken om något att barnen börjar med sina fotbollsträningar utomhus. Innebandysäsongen är över och fotbollssäsongen drar igång.I helgen tvättade jag upp vinteroverallen och de tjockaste jackorna. Galonbyxorna används dagligen. Cyklarna är framme och barnen cyklar runt, runt på kvarteret. Den äldsta har blivit ännu äldre och vill nu vidga sina vyer mer längs cykelvägarna i närområdet.

Det är vår nu, i luften och i kropparna som spritter av liv och lust. Lust att springa, lust att cykla, lust att utforska vad den här våren har ett erbjuda. Ett år äldre och det är inte precis likadant som för ett år sedan. Nya saker att upptäcka och nya saker att våga.


Musikalen Snövit


Idag blev det av att gå och se musikalen Snövit på Norrbottens Teatern! Det var min vän Sara, mamma och jag som gick tillsammans.

Den var fantastiskt bra! Vilket arrangemang, vilka skådespelare och vilken musik! Jättebra musik skriven av Orup. Kostymer, scenen, förinspelat material som visades på filmduk, spegeln... ja, allt hade de fått till på så otroligt bra sätt.

Ett litet smakprov:Här ses dvärgarna arbeta i gruvan:Har ni möjlighet att gå och se musikalen innan den slutar gå-gör det!


Dagens Kabat-Zinn


Försök inte hejda tankarna
eller tränga undan dem.
Gör plats för dem,
iaktta dem som tankar och
släpp taget om dem.Spegel, spegel på väggen där...


Imorgon blir det äntligen av! Jag ska gå och se musikalen Snövit som går på Norrbottens Teatern. Den har gått länge nu och sjunger på sista versen. Den är från 7 år. Min 7-åring som får se den vill absolut inte följa med och se den och 5-åringen som inte får se den skulle väldigt gärna vilja se den. Vilken ekvation...Jag har sett och hört ett smakprov från musikalen och har ända sedan dess varit sugen på att se den och nu blir det äntligen av. Musiken är skrivet av Orup och det jag har har hört av den lät väldigt bra. Utan barn bär det imorgon av mot teatern och ett par timmar musikal!


Hur många lingon finns det i världen?


Idag efter jobbet träffade jag två vänner för att gå och titta på bioaktuella Hur många lingon finns det i världen. Det finns egentligen så mycket att säga om den här filmen. Så vacker! Gänget från Glada Hudik är bara så underbara.

Se den, se den-om ni inte redan gjort det!
Det här är absolut en film jag kommer att se fler än en gång.


Hyllning till Di Leva


Ikväll, en onsdag på Kulturens Hus, en onsdag som Di Leva tyckte kändes som lördag. Han pratade om Plura. För Plura är det alltid lördag, berättade han. För Plura är det alltid lördagkväll. Kvällen kändes långt ifrån en grå vardag. Kvällen blev till en fest, även om vardagliga och allvarliga saker också berördes.

Jag känner mig fortfarande helt lyrisk. Tagen. Ikväll var det frågan om magi.

En vän undrade, Blir man salig? apropå att jag har varit på Di Leva-konserten. Hon undrade också, Var han som man sett på TV? Jag måste svara, Ännu mer underbar än så!

Han kastade ut frukter, bananer, äpplen och apelsiner till publiken. Frukta inte uppmanade han och hoppades att vi alla var försäkrade, mot fallfrukt. Vi är alla unika. Vi är alla viktiga, betonade han. Och visst är det ju så och det kan aldrig nog betonas. Alla behövs. Från det lilla grässtrået till den stora blåvalen.
Han drack ur sin vattenkanna med jämna mellanrum.

Det var en konsert med allsång redan i andra låten och det satte ton för resten av tiden. Mycket allsång blev det!Precis den här gula kaftanen hade han på sig när han uppträdde ikväll.  Han har ett fantastiskt säreget scenspråk, medryckande att titta på.

Han berättade litegrann om sin medverkan i Så mycket bättre och framförde sin tolkning av Lasse Berghagens Sträck ut din hand.
Hans nya skiva bär namnet Hjärtat vinner alltid. Vilken fantastisk titel på ett album. Hjärtat vinner alltid. Kärleksfulla ord, fulla med tilltro.

Låten Tiger kommer från nya albumet. Han spelade den ikväll. Öppnade numret med att beskriva rädsla. Den är som om alla dörrar i lokalen är låsta, omöjliga för oss att öppna och ur hans vattenkanna kommer en tiger. Nog skulle vi allt bli rädda då, eller hur? I alla fall jag kunde närma mig en känsla av rädsla där och då.


Ljus och lycka.
Frid och kärlek.


God natt!


Vårfriserad...


Igår ägde den sedvanliga vårfriseringen rum! Ett par härliga timmar på favoritsalongen. Avkopplande om något. Fick njuta av en god cappuccino och några bitar mörk choklad.

Att läsa lite tidningar och ta del av nyheterna från kändisvärlden hör ett långt besök hos frissan till.


Farväl BVC...


Nu är det bokat 5 ½ års kontrollen på BVC för minstingen. Sista besöket på BVC!

Hur gick det här till? Vart tog tiden vägen?


De får en spruta mot bland annat polio på 5 ½ års kontrollen, så vi har suttit och pratat lite om när Totte var hos doktorn och fick en spruta så att han inte skulle bli sjuk i polio. Och Nalle, han fick sin behandling av Totte också.Kärlek vid första ögonkastet...


Idag tog jag mig en titt på alla vårnyheterna på Doffi, mest för att kolla in vad som kommit och eventuellt köpa något nytt åt sonen.

Men där på en vägg hängde den, den ljuvligaste flickjacka jag någonsin sett, tror jag nog! Jag blev stående där och beundrade den, faktiskt alldeles tagen. Så otroligt charmig och snygg! Jag hade ju inte alls tänkt mig en jacka men när jag nu sprang på denna var det inte mycket annat att göra än att köpa hem den och låta dottern prova den.Astrid denim jacket


Här är det bedårande plagget, Astrid Denim Jacket från danska Mee Too. Den var som gjord för dottern, satt som en smäck och hon ville genast ha på sig den!


Medvind


Känner en slags medvind. En vind som för mig åt rätt håll. Men ändå åt ett nytt håll. En vind som bär mig mot nya möjligheter, som får mig att sväva om jag själv tillåter det. Det är väl ändå vad det ofta handlar om; att vi faktiskt kan sväva om vi ger oss hän och om vi verkligen släpper taget.
Jag kikade ut under förmiddagen för att säga en sak till några som var ute. Solen värmde något otroligt. Den spred sitt sken över alla som var ute. Nu värms allt det kalla, kyliga och stelfrusna upp. Nu tinar vi upp i takt med snön och isen som smälter.

 Jippi, våren är här...
ropade dottern häromdagen när vi var ute, som ett slags välkomnande till våren tyckte jag det var. Jag tror det vore på sin plats med ett vårskrik, eller vad säger ni?

 


In a flow...


De här orden påmindes jag om ikväll då jag läste dem på en anslagstavla efter kvällens danslektion. Just precis så hade jag just känt det när jag nyss hade dansat, like nobody's watching. Helt mindful.


Work like you don't need the money.
Love like you've never been hurt.
Dance like nobody's watching.
Tänkvärda ord tycker jag!


Taxidriver...


Ibland känner jag mig som en taxichaufför. Körningar till kompisar, från kompisar, till affären och tillbaka. Ja, ni förstår säkert och känner säkert igen er, många av er som har barn. Än har det ju bara börjat också. Det kommer säkerligen bli mer av det här körandet till träningar och annat.  Att våra barn går på en förskola och en skola som inte ligger i närheten av vårt bostadsområde bidrar ju också till att det blir en del körande då kompisarna finns i olika delar av stan.

Jag ägnar så gärna min vakna tid till att rodda ihop familjelivet och se till att mina barn trivs och mår bra. Att från och till känna sig som en taxichaffis, det hör nog bara till...

Snart är det dags att krypa till kojs bredvid mina små älsklingar. Pappan i familjen är bortrest och då flyttar barnen omedelbart in till mig i stora sängen. Mysigt!


Di leva...


Tycker det känns så längesedan jag läste att Di Leva kommer till Kulturens Hus och jag bokade biljetter till evenemanget. På onsdag är det dags. Jag ser så mycket fram emot att få lyssna till honom!

Jag följde programmet Så mycket bättre där han var med och där kom det verkligen fram vilken fin person han verkar vara. Dessutom tycker jag mycket om hans musik! Det blir nog en kväll jag länge kommer minnas.

Finns några fler evenemang jag skulle vilja boka biljetter till just nu. Ska nog ta mig en titt när det kan passa och se vem eller vilka jag får med mig på kommande evenemang. Jag är nog lite av ett kulturombud i min bekantskapskrets. Och inte mig emot.
En tuff match...


Som innebandyavslutning varje termin har sonens innebandylag haft mamma-barn matcher, men idag var det termins- och säsongsavslutning och denna gång premiär för föräldrar-barn match.


Vi var en ganska liten skara mammor och pappor stod startklara när matchen blåstes igång och det blev en tuff match. Uddamålsförlust för oss till slut. Så roligt var det i alla fall!

Efter matchen åkte sonen hem till en lagkompis. Dotra min och jag gick och handlade tillsammans.

Jippi, våren är här
... skanderade hon glatt när vi gick mot affären. Det är så mycket som vaknar till liv nu. Jag tycker det känns i luften.


Dagens Kabat-Zinn
You can't stop the waves, but you can learn to surf.Fredagstulpanerna står på bordet


Så jag uppskattar en ny fin bukett tulpaner på köksbordet! Det har blivit mycket av de vita tulpanerna den här vårvintern, men idag blev det en bukett som skiftar i vårigt ljusrosa. Det var den enda buketten i dess slag bland alla buketter som fanns i affären.Nu står fredagstulpanerna på bordet och vi har ätit fredagstacos. Känns skönt med helg. Alla är lediga tillsammans. Det finns tid till att bara vara. Tid att andas. Tid att vara tillsammans.

Imorgon ska vi njuta av att få se alla duktiga barn och ungdomar dansa på scenen i stora salen i Kulturens hus och visa vad de tränat på under den här terminens Funky Kidz-träningar. Brukar vara så härligt roligt att vara på plats!


Done is better than perfect...


För en tid sedan beställde jag ett grafiskt tryck tryckt på fotopapper från Petrified in Pink som jag idag äntligen har skaffat en ram till. En klassisk svart trärram blev det. Blev riktigt snyggt!


Grafiska tryck: Done is better than perfect


Jag är som ni säkert vet vid det här laget, väldigt förtjust i ord. Första gången jag såg det här trycket fastnade jag för det och det var helt självklart att jag skulle ha detta på en vägg i vårt hem. Dessa ord tycker jag är bra att ha omkring sig som en påminnelse om att vara nöjd med det man gjort och inte hela tiden sträva efter perfektion. Orden passar bra ihop med mina ledord good enough.


RSS 2.0