mindfulnessmamma

Easy Line och lite träningstankar

Kategori: Allmänt, Må bra

 
 
Ikväll hade jag premiär för Easy Line med instruktör. Har provat maskinerna en gång tidigare på egen hand, men det här var helt klart bättre.Det här känns som bra träning för mig. Styrketräning är alldeles säkert bra för mina spända muskler och fysisk ansträngning kan vara avstressande i sig.
 
Jag är glad att jag numera har lättare att prova något nytt. Jag har inte alls samma rädsla att inte klara av saker. Att inte hållet måttet. Nej, jag provar, försöker och övar på ett sätt som var otänkbart förut.
 
Idag kunde jag gå in i mig själv. Koppla bort (nästan) allt utanför mig själv. Ibland slöt jag ögonen helt. Jag, min kropp och de övningar jag gjorde. Jag behöver mer av det. Stunder när jag och min kropp blir ett. När kropp och själ landar i varandra. Liksom vilar med varandra.
 
Och så ibland får jag för mig att fortsätta några sekunder till. Några repetitioner till. Men då-stopp. Jag påminner mig om att det är paus för mig samtidigt som för alla andra. Det är paus även för mig och man behöver inte göra något utöver det som är sagt. Inte heller jag. Såklart inte.
 
En del saker är bara så djupt rotade i en själv. Det är som att kroppen minns. Just därför är det en sådan tur att makten att välja väg finns hos en själv. Det förnuftet talar om för mig är rätt, det kan jag välja att följa.
 
Och den rätta vägen är den enda vägen att vandra.
 
 

Låt mammakroppen vara som den är!

Kategori: Allmänt, Ätstörningar

 
Då och då läser jag om det. Då och då hör jag om det. Alldeles för ofta.
 
Har du gått ner alla dina graviditetskilon? Så här kommer du i smaljeansen!
 
Precis som att det är ett självklart mål för alla efter en graviditet att komma ner till samma vikt man hade innan man blev gravid och att kunna "komma i" de jeans man använde innan man blev gravid? Jag har själv fått den frågan flera gånger. Har du gått ner allt? Hur många kilon har du kvar att gå ner? Vad är det för eftersträvansvärt och beundransvärt att lyckas med detta?
 
Det är inte alls alla som ens har som mål att gå ner alla kilon de gick upp under graviditeten. Det finns faktiskt de som både accepterar och tycker om kroppen precis som den är. Kanske med några fler kilon än innn, kanske inte. Kanske med lite mer kvinnliga former, kanske inte. Allt är okej och jag vet att det finns de som har annat i tankarna än detta.
 
Men ändå, så ofta detta prat om detta och ändå så ofta detta fokus. Till och med inom hälsovården. Jag har själv fått frågan på efterkontroller hur det varit med viktnedgången. Frågor om tappade kilon. Då har jag varit helt och hållet normalviktig.
 
I eftermidag hörde jag en påannonsering på RixFM om att de skulle har Carolina Gynning som gäst. Hon skulle enligt påannonseringen bränna upp sina mammakläder. De skulle fira att hon gått ner sina mammakilon.
 
Jag blir så trött. Jag blir så trött på denna glorifiering av viktnedgång hos människor och i det här fallet hos mammor. Låt mammakroppen vara precis som den är. Man går upp i vikt av att bära ett barn och allt som oftast förändras kroppen. Låt den göra det och hylla det fantastiska i att kroppen kan bära och föda ett barn istället för att hylla den som går ner i vikt, gärna på kort tid också.
 
 
 

Kloka barn

Kategori: Allmänt, Barn och familjeliv

 
 
Idag när vi begav oss i bilen på väg mot min träning påminde jag dottern om vad hon för en stund sedan hade sagt.
 
Mamma måste pusta ut. Jag kunde höra henne säga det.
 
 
Du kan ju bara inte gå runt och säga Jag måste stressa, jag måste stressa. Så förklarade hon vidare hur hon tänkte.
 
Underbara kloka barn som säger så förnuftiga saker som är så självklara.
 
Och ändå så svåra ibland att följa.
 
Naturligtvis blir stressen större av att tala om för sig själv att man är stressad. Naturligtvis spär det på stresskänslan. Naturligtvis är det betydligt mer gynnsamt att pusta ut.
 
De orden tar jag med mig. Pusta ut. Jag tror på att samla lite mer krafter. Samla energi. Andas in, andas ut.