mindfulnessmamma

Viktigheter om vikten

Kategori: Allmänt, Tänkvärda ord

 
 
 
Ikväll läste jag en rad tänkvärdheter om vikten. Även om vi emellanåt lever med föreställningen att det förhåller sig på något helt annat sätt för oss, för just dig, så är det bara tankar och känslor. Du är inte din vikt och ditt värde sitter inte i din kroppsform eller i siffran som visas på vågen.
 
Förresten, så är vågen helt orelevant att använda sig av för gemene man. Vi behöver den inte alls som en självklar pryl i våra hem. Vi kan leva utan den. Jag lever utan den. Jag har valt bort den i mitt liv och saknar den inte alls.
 
Ups and downs har alla människor mer eller mindre i sina liv, bättre dagar och sämre dagar. Så är livet. Det finns en risk att tro att några kilon mindre och en slankare kropp är lösningen på problem man upplever.
 
Om man bara gick ner de där kilona, då blir allt bra... Om jag bara.... Om jag bara har disiplin nog....  Om jag bara får lite plattare mage....
 
Det kan te sig så-till en början. Det kaos man först upplevt kan te sig lugnare-till en början. Det finns ingen garanti, ingen garanti alls,  att det går att sätta stopp-det kan bli så mycket värre en de downs man först upplevde. Banting är allt som oftast utlösande faktorn till en ätstörning. Tro inte att lösningen är en lägre siffra på vågen.
 
 
 
 
Pinned Image
 
 
 
 
 

Lyxmiddag

Kategori: Allmänt, Må bra

 
 
Idag blev jag bjuden på en riktig lyxig lördagsmiddag.
 
 
 
 
Innan maten serverades bjöds jag på ett glas av denna goda dryck!
 
 
 
Åh, vilken underbar, underbar middag det var. Mat kan verkligen vara en njutning. Sådana här gånger är det särskilt påtagligt hur tydliga kontrasten är från nu till då. Dåtiden och nutiden är som olika världar sådana här gånger. Skillnaden är inte som någonting som går att beskrivas i bara några ord. Jag bara är så glad att jag är där jag är i livet precis just nu.
 
 
 

Tänkvärt om vågen och vikten

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Pinned Image