mindfulnessmamma

Om att ta plats

Kategori: Allmänt

 
Och jag vill bara förtydliga att varje människa ska ta plats. Varje människa har rätt att ta plats, att höras och synas, göra sin röst hörd och orda för det hon brinner för. Jag vill också förtydliga att ta plats är ingenting man förtjänar, utan är var människas rätt.
 
Förnuft och känsla går dock inte alltid ihop. Det var det gårdagens inlägg kom sig av. Ibland är det lättare sagt än gjort att applicera det man vet gäller andra även på sig själv. Men jag vet ju att även jag har precis samma rätt som varje annan människa. Jag vet det så väl, men ändå så svårt ibland.
 
Fina kloka Hanna gav mig de här orden igår:
 
Byt ut ordet plats mot mat i dina tankar och du hör hur förvrängt det kommer låta.

Tänk som du numera gör med maten, byt ut ordet mat mot plats och du är inne på rätt bana.
 
Sant, så sant. Visst är det tur och väldigt fint att vi kan peppa och ge styrka till varandra. Växelvis beroende på vem som behöver det mest för stunden. Det är något väldigt fint med oss människor, vår förmåga att visa empati.

En ny dag idag

Kategori: Allmänt

 
 
De här orden mötte mig i morse i en av de peppande och fina grupper på Facebook jag är med i.
 
Det var helt enastående ord för mig att läsa just denna morgon. Jag brukar försöka påminna mig om att varje stund är ny. Varje stund betyder en möjlighet att påverka. En ny möjlighet. Jag brukar påminna mig om att livet är nu och att det som har varit har varit och kan inte påverkas i den bemärkelse att det går att förändra. Det vi verkligen kan påverka är hur vi ska hantera nuet och hur vi låter det som varit påverka oss.
 
Idag är en annan dag. Idag är en ny dag. Idag är en bättre dag. Jag tackar för uppmuntrande ord och pepp. Ni vet själva vilka ni är.
 
Livet är fint och livet är bra. Jag är tillfreds och jag mår bra, men livet är också föränderligt. Även i det friska och fria livet som jag lever idag kommer dalar och det ingår i livet. Sådant som finns i bagaget kan oväntat knacka på dörren. Jag vill inte ha det. Jag vill inte ha jobbiga känslor och reaktioner, men jag blir inte fri dem för att jag febrilt stället för stolar och bord för den dörr där de försöker tränga sig in. Det är inte farligt att känna, men ibland kan det också vara lättast att vända ryggen till.
 
Idag har jag vänt mig om, sträckt på ryggen och påmint mig om att möta faktiskt många gånger är bättre än att springa ifrån. Ikväll njuter jag av en ledig kväll, umgås med mig själv och barnen.
 
Idag är en ny dag och ikväll ska jag njuta av stunden.
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis Maria Montessori!

Kategori: Allmänt

 
 

Så fint det är på Googles startsida idag på Maria Montessoris 142:a födelsedag!
 
 
 
 
Jag är glad och stolt över att få vara med och förmedla montessoripedagogiken idag och kunde inte heller vara nöjdare än jag är med mina barns skolgång.
 
Grattis, grattis och heja Montessori!