mindfulnessmamma

Dansar vidare...

Kategori: Allmänt
Träningsvärken sitter nog i så gott som varenda muskel i kroppen. Den har gjort sig påmind under hela dagen i så gott som alla rörelser jag har gjort. Den där cirkelträningen var en allsidig träning verkar det som.

Längesedan jag hade sådan här träningsvärk i magen! Det har känts tydligt vid minsta lilla skratt idag. Vid minsta antydan till skratt.

Kroppen hade nog inte valt så värst mycket rörelse ikväl om den fått bestämmal. Knoppen får bestämma och strax styr jag min kosa mot Dansmagasinet och 1 ½ timmes afrikans dans.

Reflektioner från morgonbussen...

Kategori: Mindfulness


Övriga familjen är ledig idag och ska till skidbacken. Vår skruttbil strejkar så för mig fick det bli buss till jobbet. Så smidigt det är egentligen.

Vilken härlig morgonluft som mötte mig när gick ut och mot bussen. Med en lätthet tog jag mig till busskuren, i god tid. Efter en stund dök det upp en tjej som jag träffat hos en vän en gång tidigare. Vi surrade om ditten och datten och även under bussresan.

När hon klev av plockade jag fram min pocketbok ur handväskan, läste några rader, men lade snabbt undan boken.

Nej, jag ville inte resa in i bokens värld. Jag ville vara där och då, i bussen, bland människorna, se omgivningen, vara i mitt sittande, i mitt varande, med min andning, med mig själv.
Tänk vilken möjlighet vi har när vi sitter på bussen på väg mot vårt mål, att bara vara med oss själva-träna att vara mindful.

Mindfulnessmamman middagstipsar....

Kategori: Ätbart


På torsdagar äter vi allt som oftast soppa hemma hos oss.

En av favoriterna i vår familj är Alvas färgglada fisksoppaHär kommer receptet på den:

4 portioner


Ingredienser

600 g fisk i bitar, lax el torsk osv. (Vi gör alltid soppan på lax)

200 g morötter

200 g purjolök

100 g paprika

2 tsk curry

2 msk smör

8 dl fiskbuljong

2 dl creme fraiche

1 dl dill

1/2 citron

2 tsk salt

Instruktioner

Strimla alla grönsaker. Fräs curryn i smör tillsammans med grönsakerna i en gryta. Tillsätt buljong och låt sjuda 5-10 min. Lägg i fisken och låt sjuda ytterligare 5 min. Blanda i creme fraiche, dill och citronsaft. Smaka av soppan med salt. Red ev.soppan med lite vetemjöl om en tjockare konsistens önskas.


Ett gott bröd till detta är som pricket över i:et! Testa-ni blir inte besvikna törs jag nästan lova.