mindfulnessmamma

En gravid kvinnas kropp

Kategori: Allmänt


Skulle kunna skriva mycket om det här. Mycket mer än så här. 

Det händer plötsligt något med kvinnokroppen när den bär ett barn. Ja naturligtvis, kanske ni tänker. Men jag menar hur omgivningen plötsligt förhåller sig till den gravida kvinnans kropp. Eller hur somliga förhåller sig till den. 

Plötsligt tycker somliga att det är okej att både kommentera och säga saker som de förmodligen inte skulle säga i vanliga fall eller skulle säga till någon annan än till en gravid kvinna. Plötsligt tar sig somliga friheten att röra vid den gravida kvinnans kropp-utan att egentligen veta om det är okej. Utan att ens fråga. Plötsligt tycker somliga att det är okej att fråga rakt ut om vikten. Hur mycket man går upp i vikt kan somliga fråga om på ett sätt som man inte skulle göra till någon annan. 

Idag vill jag påminna er alla gravida kvinnor därute-inklusive mig själv-om att säga ifrån när någon går över en gräns. Plötsligt blir kroppen faktiskt inte en allmän egendom som vem som helst har rätt att kommentera hur de vill.
Som en dröm

Kategori: Allmänt

Fyra ska bli fem. Trebarnsmor. Smakar på ordet. Underbart. Som en dröm. Jag har länge känt mig som en blivande trebarnsmor. Som att det någon gång skulle bli så. Det är länge kvar, men lyckan är stor. 

Idag har jag och dottern varit på stan. Förväntansfulla blivande storasyster har shoppat. Men när man är 7 år är det en lång tid att vänta. Skulle hon få välja skulle bebisen komma till oss nu. 
Mellanmjölk och Bregott-för fett för skolan?

Kategori: Allmänt

 
 
I dagens upplaga av NSD kunde man läsa om Luleå Kommuns förslag att slopa mellanmjölk och Bregott till förmån för lättmjölk och lättmargarin. Det här reagerar jag starkt på såväl som i min roll i Frisk & Fri-riksföreningen mot ätstörningarsom förälder till två skolbarn och som pedagog.
 
Verkligen ett så stolligt förslag!
 
 
Skulle denna måltidsdryck  orsaka problem för människors hälsa? 1,5 % fetthalt. (Bilden är lånad från www.norrmejerier.se) Jag ser inte ett enda vettigt argument för att gå över till lättprodukter i skolmatsalen. Ikväll jag författat en skrivelse om detta. Saker som inte är ett dugg vettiga bör man inte hålla tyst om. Kan man inte hålla med ska man inte hålla med. Jag tror på att agera och inte bara reagera.