mindfulnessmamma

Moving on!

Kategori: musik

 
En bloggläsare hörde av sig och berättade att hon saknade mina musikinlägg. Jag är alltid glad över att få kontakt med bloggläsare, få synpunkter, frågor och önskemål. Jag gillar dialogen. Jag gillar tankeutbytet. Jag saknar faktiskt också mina musikinlägg, insåg jag när läste hennes ord. Ibland kompletterar verkligen tonerna och orden varandra. Ibland går de hand i hand.
 
Ikväll har jag suttit och lyssnat igenom en del musikklipp med låtar som betyder något för mig. Det här är en av de låtar jag återkommer till, gång på gång. Den akustiska versionen av Moving on är fantastisk.
 
 
 
 
Låten har gett mig så mycket styrka många gånger. Jag har kunnat hämta kraft genom att lyssna på den. Den har vissa stunder hjälpt mig att gå vidare. Framåt.
 
 

Det som i själva verket är fantastiskt!

Kategori: Allmänt

 
Det är inte särskilt fantastiskt att "komma i form", "få tillbaka sin kropp" eller "tappa sina mammakilon". Det är inte särskilt fantastiskt att gå ner snabbt i vikt eller att få en superplatt mage på nolltid. 
 
Det är inte fantastiskt att på så kort tid som möjligt efter graviditet väga samma som innan. Det är inte beundransvärt-inte i mina ögon i alla fall. 
 
Det är inte fantastiskt att titta på kakfatet och vilja fika, men låta bli. Det är inte beundransvärt att småle inför sällskapet och mena att man har bestämt sig. 
 
Inte heller är det fantastiskt att veta att så många tjejer och kvinnor upplever det svårt i denna värld att tillfriskna från sin ätstörning och sedan hålla sig friska i den värld vi lever i, i en värld där det råder en så skev bild av vad som i själva verket är fantastiskt! Det här gör mig ont att veta. 
 
 

Det här är fantastiskt! Att bära ett nytt liv i sin kropp-det är fantastiskt. Att kvinnokroppen fungerar och kan bära ett barn är fantastiskt. 
 
Att ha mat på bordet varje dag, kunna äta sig mätt och helt utan ångest i ett liv i friskhet och frihet är fantastiskt om något. Att veta att människans värde inte sitter i vikten eller kroppen, att ha slutat mäta och räkna och inte ens se något värde i det-det är fantastiskt. 
 
Det är fantastiskt att inte ens räkna antalet kakor man tar från kakfatet, utan äta och njuta utan bekymmer. Det är fantastiskt att veta att det är helt okej att storfika.  Det är en fantastisk frihet. 
 
Att ha en familj man älskar och som älskar en tillbaka, att ha vänner som bryr sig om en och att bry sig om. Sådant är fantastiskt. I själva verket är det just sådana här saker som är fantastiska. Verkligt stora. 
 
 
 
 

Dagens ord

Kategori: Allmänt, Tänkvärda ord

 
 
De här blir dagens ord. Till mig till alla andra som behöver dessa ord just idag
 
 
Även den som går sakta kommer fram till slut.
 

Ibland går det inte riktigt ens väg. Ibland känns det som att man står still trots att man försöker ta sig framåt. Ibland känns det som att att-göra-sakerna är för många och lugnet uteblir trots att det är vad man längtar efter allra mest. Ibland blir inte alls en dag som man tänkt sig eller önskat sig.
 
 
Att påminna mig om just de där orden hjälper. Att andas in och ut i medvetenhet hjälper. Att också faktiskt låta ogråtna tårar komma fram kan också hjälpa. Tårar som inte bara representerar den dag som är just nu, utan även dagar som varit. Ogråtna tårar man vara viktiga att släppa fram.
 
Imorgon är en annan dag och jag bär dagens ord med mig. 
 
 
Även den som går sakta kommer fram till slut.