mindfulnessmamma

Mellanmjölk och Bregott-för fett för skolan?

Kategori: Allmänt

 
 
I dagens upplaga av NSD kunde man läsa om Luleå Kommuns förslag att slopa mellanmjölk och Bregott till förmån för lättmjölk och lättmargarin. Det här reagerar jag starkt på såväl som i min roll i Frisk & Fri-riksföreningen mot ätstörningarsom förälder till två skolbarn och som pedagog.
 
Verkligen ett så stolligt förslag!
 
 
Skulle denna måltidsdryck  orsaka problem för människors hälsa? 1,5 % fetthalt. (Bilden är lånad från www.norrmejerier.se) Jag ser inte ett enda vettigt argument för att gå över till lättprodukter i skolmatsalen. Ikväll jag författat en skrivelse om detta. Saker som inte är ett dugg vettiga bör man inte hålla tyst om. Kan man inte hålla med ska man inte hålla med. Jag tror på att agera och inte bara reagera.
 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • happyvardag säger:
    2013-10-09 | 15:22:39
    Bloggadress: http://bloggmorsorna.se/happyvardag

    Hej där....Det kan ju tyckas alldeles galet och stolligt, men sanningen är att Livsmedelsverkets rekommendationer "Bra mat i skolan" säger just lättmjölk och lättmargarin som balans eller vågskål mot det fleromättade fettet i charkuterier, korv, köttfärs etc. Skolmåltiden skall näringsberäknas och råden/rekommendationerna har tagits fram av dietister. På något vis måste vi i skolans värld ändå utgå från att det finns fog för detta. Många kommuner väljer att bestämma sig för att alla skall följa rekommendationerna. Det finns ingen lag som säger att man måste, alltså inget som styrs av skollag eller andra nationella styrdokument men ändå. Som skola måste du säkert kunna motivera varför man inte väljer att följa rekommendationen.

    BTW...trevlig blogg du har hälsar Rektorskan

Kommentera inlägget här: