mindfulnessmamma

Varför kampanjer som Miss Skinny behövs

Kategori: Allmänt, Ätstörningar

 
Kampanjen Miss Skinny har skapat både debatt och dialog, precis som avsikten var. Det råder delade meningar om tillvägagångssättet och somliga tycker att vi i Frisk & Fri lurades. Men vad händer varenda dag? Vi blir lurade. Vi ser bilder som är retuscherade å det grövsta. Webshopen Miss Skinny var en bluff, men verkligheten är absolut igen bluff. Vi får så ofta se budskap om att smalhet är det bästa och till och med ett mått på att lyckas och att vara lyckad. Viktnedgång hyllas ofta och motsatsen häcklas tyvärr alltför ofta. Det räcker nu och det här måste diskuteras. 
 
I veckan var jag hos frissan och fotade några bilder bara i högen tidningar som låg på bordet framför mig. 
 
 
Nu börjar träningen på allvar, konstaterar Perelli. 8 babykilon kvar. Vad då kvar? Precis som att normen är att varenda kilo man gått upp under en graviditet måste bort. Fort. Kampen om att återfå sin vanliga kropp börjar nu konstaterar hon och ska göra detta tillsammans med sina bloggläsare. 
 


En månad efter förlossningen visar Penelope Cruz upp formen på stranden. 
 
 
Bara en liten rundning på magen trots att hon nyligen fött barn. Beundransvärt, eller vad? Det är helt och fullt friskt, sunt och normalt att det syns på kroppen att den nyss fött ett barn. 
 


Tjockpanik! Hon skönhetsopererade sig redan under graviditeten. 
 
 
Kanske inte konstigt när hon hånas av media gång på gång och kanske till och med av sin man? 

Anistons viktchock tar också plats på framsidan där man påstår att hon gått upp 10 kilo. I tidningen finns bilder på Jennifer Aniston hur hon ser ut nu och hur hon såg ut förut när "hon var i betydligt bättre form". Man spekulerar i hur många kilon hon har gått upp.


Foto: Calle Österberg

I denna värld ser Hennes och Mauritz skyltfönster i Sverige ut så här. Jeansmodeller för barn som lanseras som Super Skinny
 
Det här är bara ett axplock ur vardagen. Så här ser det ut. Några exempel på den värld vi lever i. Några exempel på att kampanjer som Miss Skinny behövs. Världen är skev. Vi måste tillsammans fundera över vilken värld vi vill ha. 
 

 
 

 
 

KOMMENTARER:

 • Kliar och sticks säger:
  2013-10-13 | 14:00:39
  Bloggadress: http://kliarochsticks.blogg.se

  Jag tycker att miss skinny kampanjen var jättebra, precis pga det du skriver. Miss Skinny finns på riktigt, varje dag pågår den verkliga kampanjen och den kan vi inte värja oss emot. Jag är så gräsligt trött på den och trots att jag är vuxen och borde ha skaffat mig ett litet pansarlager mot omvärlden så funkar inte skyddet mot sådant som kommer från alla håll, hela tiden.

  Svar: Eller hur-trött är bara förnamnet!
  Mindfulnessmamma

Kommentera inlägget här: