mindfulnessmamma

Vad är skönhet?

Kategori: Allmänt

 
 
Ikväll vill jag bjuda på ett klipp, What is beauty, som är resultatet av en uppgift som en lärare gav sina elever. Det är en favorit-i-repris
.

En del av uppgiften de fick var: "You are free to define beauty in any way you wish. It can be physical beauty, or (please pardon the phrase) “inner beauty”. You can talk about people, or you can talk about objects or places or maths calculations or nature. In short, you have a completely free and open choice for the subject matter you choose."

De hade också valmöjligheten att presentera arbetet på valfritt sätt, t ex power-point, video, musik, web-sida. Så här såg ett av resultaten av arbetet ut, fantastiskt, eller hur?


 
 
Häromdagen satt jag tillsammans med dottern på 7 år och tittade på en del klipp vid datorn, bland annat några av Doves filmen. Vi pratade en del om reklam och retuschering. Visst är det ju viktigt att barnen förstår att det de ser på reklampelarna långt ifrån alltid stämmer överens med verkligheten?
 
 
 
 
Men det räcker inte med att prata. Vi måste också visa att vi verkligen menar det vi säger. Vi måste visa det gång på gång. Vi måste visa det när vi klär oss om morgonen, när vi sitter vid matbordet, när vi pratar om mat, kropp och träning och vi måste visa det när vi står framför spegeln. Vi måste visa att det inte är livsnödvändigt att ens stå framför spegeln jämt och ständigt.
 
Vi kvinnor, vi mammor, måste visa att det är okej att ha kurvor och att kroppen får vara som den är och att den inte måste förändras. Vi mammor måste visa att vi accepterar våra kroppar och att vi kan vara bekväma och trygga i dem och inte värdera oss själva utifrån magens form eller sifforna på vågen. Vi måste visa att vi faktiskt kan strunta i sifforna på vågen. Och om vi inte klarar av att förmedla allt detta, behöver vi ta vårt ansvar och hjälpa oss själva och våra barn så att vi kan ta oss till den punkten. Ibland betyder det att vi behöver be om hjälp utifån.
 
What is beauty? Ja, inte sitter skönhet i att inte ha mellanrum mellan låren. Inte är vi tjocka och värdelösa för att låren tar i varandra.
 
 
Bilden är lånad från Johanna Arogens blogg på Livskick.
 
Läs Johanna Arogens toppenbra blogginlägg om "thigh gap" och se även ett klipp med modellen Robyn Lawley.
 
 
 
Kommentera inlägget här: