mindfulnessmamma

Felicia försvann av Felicia Feldt

Kategori: Allmänt


Nu har jag hört och läst så mycket om den redan så omtalade boken Felicia försvann skriven av Anna Wahlgrens dotter under pseudonymet Felicia Feldt. Boken har fått väldigt stor uppmärksamhet och författaren har deltagit i flera olika program, här i SVT:s Gomorron Sverige:
Bland annat här kan man läsa om den omtalade boken. Jag vill läsa den nu! Jag ska inom kort klicka hem ett eget exemplar av denna bok.

Har du läst boken-och vad tyckte du om den?

KOMMENTARER:

  • Birgitta säger:

    Den går inte att lägga ifrån sig! Man sträckläser den - med en dålig smak i munnen. När man hört Felicia berätta om bokens innehåll blir man förskräckt - när man läser boken inser man att det är så mycket värre. Jag skrev lite om den i dagen Plus lördagsläsning bara för att man MSTE nämna den om man läst den även om "alla" redan sagt det mesta. Det är ju långtifrån någon feel-good-bok, men ändå. Läs den! Den spräcker ju myten om Sveeriges stormorsa nummer ett rätt ordentligt och man ser på Barnaoken med helt nya ögon! /Birgitta

  • Yvonne Domeij säger:
    2012-01-23 | 13:12:39
    Bloggadress: http://www.tjejaheddin.blogspot.com

    En välskriven och viktig bok som missförstås av många i debatten eftersom man ju fokuserar på Anna Wahlgren i stället på det som boken handlar om, Felicia Feldts barndom och uppväxt och de konsekvenser det för med sig att vara ett utsatt barn. Felicia har gett röst inte bara åt det utsatta barn hon själv en gång var utan åt alla utsatta barn. För detta bör hon hedras. Ämnet är för viktigt för att slarvas bort så som nu tycks ske i den debatt som förs. Media har tidigare konsekvent blundat inför det som Felicia utsattes för. Det skedde inför öppen ridå, men media spelade med i mytbygget kring hennes mamma.

Kommentera inlägget här: