mindfulnessmamma

Dagens mindfulness

Kategori: Mindfulness


Dagens mindfulness är en artikel skriven av Nina Jansdotter och som till stor del handlar om Isabella Ferlass Jansson som är mindfulnessintruktör. Artikeln i sin helhet hittar du här. Som smakprov bjuder jag här på detta utdrag ur artikeln, som avslutas med konkreta och bra tips av Isabella.

Vad kan hända om man lär sig mindfulness?

-Att man får en mer innerlig förståelse för sina medmänniskor, en större acceptans och blir mindre dömande. Att inse på djupet vad det verkligen innebär; att min verklighet är inte andras verklighet. Mindfulnessövningar leder även till reducerad stress, som i sin tur skapar ett större välmående för hela kroppen, med tanke på vilka effekter stress har på våra kroppar. Jag skulle även vilja säga att man slutar kriga med sig själv, det innebär inte att man slutar leta efter förändringar, utan blir tillfreds med sina egna val, som blir mer medvetna.

Mindfulnessinstruktör Isabella Ferlass Janssons bästa tips 

*Våga möta människan med din blick. Se och bekräfta  de. Visa att du ger din uppmärksamhet i stunden ni delar. 

 *Djupa regelbundna andetag under dagen, men  framför allt när du upplever en utmaning.


 
*Stanna upp under dagen  och känn efter vad du upplever i  tanke, kropp och hörsel. Bara var!


*Ta för vana att medvetet välja en avsikt innan du börjar på någonting. T.ex 
innan ett möte, träning eller presentation.

*Avsluta  kvällen med en kroppsscanning där du går igenom  kroppen i tankarna, hur varje kroppsdel känns. Väldigt avslappnande och ett bra hjälpmedel till de som har svårt att somna in.

Mina egna tankar:
Andningen och kroppsscanningen är två enkla verktyg i vardagen för att komma ner i varv och bli mer närvarande. Att ta kontakt med andningen vid stressade situationer ger mig omedelbart ett större lugn. Att vara i kontakt med sin andning kräver absolut koncentration på just det, bara det och ingenting annat. Kroppscanningen är något som jag fått ge tid för att riktigt uppskatta, men det har varit väl värt den övning som krävdes för att ta mig dit.



KOMMENTARER:

  • marion säger:
    2012-01-01 | 22:18:05
    Bloggadress: http://marionsblogg.blogg.se/

    Ofta Kan man ta mindfulness till hjälp i situationer.

  • Isabella säger:
    2012-01-05 | 22:44:56
    Bloggadress: http://blogg.existo.se

    Men vad roligt att du tyckte om artikeln Mindfulnessmamma och tipsen. Tack för att du delade! Hoppas att du tar hand om dig och lever i nuet! Allt gott, Isabella

Kommentera inlägget här: