mindfulnessmamma

Dagens mindfulness

Kategori: Mindfulness

 
Dagens mindfulness handlar om acceptans, en viktig del i ett mindfult förhållningssätt. För en person som har en tendens att vrida och vända på saker och ting, vilja få grepp om det mesta och till och med har en tendens att älta, är detta en stor, stor utmaning. Men som med så mycket annat-övning ger färdighet! 

Jag tror starkt på accepterandets väg till välmående, men tvärtom mot vad somliga verkar tro, innebär detta inte att vara likgiltig inför det som sker och att nicka instämmande till det mesta. Att acceptera är inte samma sak som att hålla med eller att ens tycka om det som accepteras. 

Qoola Qvinnor, ett webnätverk för alla kvinnor grundat av Siv Thuresdotter, hittade jag artikeln Acceptans-en förutsättning för att må bra, skriven av Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör:


Men, som jag brukar säga, ibland ”händer livet”. Det är när sådana saker som vi inte har planerat eller kan styra över inträffar. Det kan vara både positiva och negativa saker som ligger utanför vår kontroll. Mest förlamande blir det så klart när vi möter sjukdom, förluster, oplanerade avslut och liknande. Men de ingår i livet de med.


Genom att acceptera att du inte kan kontrollera allt
och att livet ibland har annat i beredskap för dig än det du själv har planerat – både bra och dåligt, så är det så mycket lättare att hantera motgångarna. Du behöver absolut inte göra tummen upp till allt du möter, du kan behöva både beklaga dig och förbanna omständigheterna till att börja med. Men det är först när du accepterar situationen som den är som du har möjlighet att gå vidare.


Ge dig själv en egen stund med fina övningen Acceptance of thoughts and feelings:



Kommentera inlägget här: