mindfulnessmamma

Om det där ekorrhjulet...

Kategori: Må bra


.... som jag helst skulle vilja kalla hamsterhjul. Varför kallas det egentligen ekorrhjul?
När man talar om att vara fast i ekorrhjulet, ser jag ett hamsterhjul framför mig med ett litet guldfärgat djur i sig, som springer fortfare, fortare och fortare...

.... så nog är det väl hamsterhjulet vi menar att vi är fast i när vi känner att allting rusar på i ett rasande tempo, när hjulet vi springer i har ett tempo som gör att vi måste pressa oss till max för att överhuvudtaget hänga med för att inte kastas ut ur det.

Icke att förglömma, allt som oftast klev vi i för egen maskin. Vi är inte på något sätt fast. Vi är inte instängda och ej heller fastspända.

Oavsett hur länge vi befunnit oss i hjulet, oavsett hur hög hastighet vi än rusar fram i och hur hopplöst det än kan kännas att titta såväl framåt som bakåt kan vi faktiskt välja att kliva ut. Kanhända för det med sig skrubbsår på knäna och en och annan bula, men ut kommer vi och vi kan välja att aldrig mer någon kliva in i hjulet igen.KOMMENTARER:

  • Marion säger:
    2011-10-02 | 21:21:46
    Bloggadress: http://marionsblogg.blogg.se/

    Det där rackarns ekorrhjulet, men som du säger är det lustigt att det heter ekorrhjul :).

    Nåja, ibland är man plötsligt där och kommer på sig själv med att det var inte såhär det skulle vara. Men när man blir medveten om det kan man också göra något åt det.

Kommentera inlägget här: