mindfulnessmamma

Tankar från en söndag i november

Kategori: Allmänt

Glädja pappor i olika generationer. Min pappa. Barnens pappa. Min svärfar tillika barnens farfar. Barnen har gett bort sin välgjorda kort till pappa, farfar och morfar.

Barnteater med en stor dos musikglädje tillsammans med två mysiga flickor. Glada, fnissiga och goa tjejer som jag hade vid min sida. Rart som bara den att se de sitta med armarna om varandra med huvudena lutandes mot varandra, nära, nära.

Kattresan

"Det finns musik som man blir glad av. Musiken till den klassiska berättelsen Kattresan hör till den sorten." Vi såg Kattresan, på Kulturens hus mysiga lilla sal. Det var en familjekonsert med Nordiska Kammarensemblen.  Vi fick möta hästen, tuppen, kossan, grisen och kalven, alla gestaltade i fantasifull musikalisk dräkt och i glada melodislingor- och såklart Lillan själv! För att inte tala om krokodiltårarna som fälls!

 

När middagen kom fick vi äta mammas mat. Det är något särskilt med att sätta sig vid dukat bord hos mamma och pappa och äta mammas mat. Verkligen. Lyxig räkcocktail till förrätt. Underbart gott med räkor. Makalöst gott, men serveras aldrig hemma hos oss på grund av skaldjursallergi i familjen.

Det finns ljusglimtar varje helg, varje dag. Ibland måste ögonen vara lite särskilt öppna bara. Att stanna upp och känna in, följa med istället för att försöka styra alltför mycket, istället för att forcera. Aspekter att ta med för att kunna ta emot solens strålar.

Imorgon är en annan dag och glädjen är total hos 5-åringen över att för första gången hälsa på en särskild kompis efter skolan. En ny vecka börjar imorgon och jag tror att den blir bra.



Kommentera inlägget här: