mindfulnessmamma

Nuggets med sötsur sås och ris

Kategori: Ätbart


Idag gjorde vi sesampanerade kycklingnuggets med sötsur sås och ris till middag. Högst poäng fick den supergoda sötsura såsen som vi absolut kommer göra fler gånger.

Så här gör man den:

* Skär 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 grön paprika och 1 burk skivad ananas (spara juicen) i 2*2 cm stora bitar.

* Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och paprika. Lägg sedan ner ananasen. Rör ner 2 msk tomatpuré, 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk socker, ananasjuicen och 3 dl vatten. Rör ut 2 msk majsstärkelse (Maizena) i ett par matskedar kallat vatten. Häll ner i pannan under omrörning och låt koka tills såsen tjocknar.

Det smakar som sötsur sås på kinarestaurang var dotterns omdöme!
Kommentera inlägget här: