mindfulnessmamma

Goda råd inför julen

Kategori: Mindfulness


 Mindfulnesscenters senaste nyhetsbrev innehöll sju goda råd inför julen. Fulla av viktigheter och saker värda att påminna sig själv om, inte allra minst i stunder när det känns som att stresskänslorna är nära och saker och ting känns svåra att hinna med.


  • Definiera vad som verkligen är viktigt inför och under julen.
  • Försök att sänka tempot redan innan jul så att du inte är alldeles slut den 23:e. Då kan du formodligen njuta mer av julen och behöver inte två dagar bara till att varva ner.
  • Prata gärna med dina nära och kära om vad de och du har för förväntningar.
  • Ofta är det förväntningarna inför julen som skapar problem. Du kan naturligtvis inte släppa alla förväntningar, men var medveten om att de ofta inte slår in så slipper du bli upprörd över det.
  • Och när det inte blir som du tänkt dig - försök att så fort som möjligt konstatera att "det är som det är just nu" - innan du beslutar dig för hur du går vidare eller släpper taget...
  • När du står i den långsamma julklappskön: fråga dig själv om du kan påverka situationen. Kan du inte det, släpp den och försök istället att koppla av. Till exempel genom att koncentrera dig på andningen, prova att sätta en hand på magen och följ andningen.
  • Stanna upp ofta under julen och njut ordentligt av all smakrik julmat och dryck. Titta på maten, ta en tugga i taget och smaka ordentligt på den. Och gör bara det. Njut av utseende, smak och doft...´


Det är ju trots allt vi själva som allra mest kan påverka hur just vi vill ha det! Om vi väljer att prata om julstress och att se julen som en stressig period, är väl risken desto större att vi känner oss stressade, eller hur?

Kommentera inlägget här: