mindfulnessmamma

En annan typ av kokostopp

Kategori: Ätbart



Julens nyhet i bakväg blir en annan typ av kokostopp. Små fina kokostoppar har jag bakat många gånger, men denna variant är med saffran smaksatt med apelsinskal.

Juligt gott det låter, eller hur!


Bild: www.ica.se 

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 g saffran
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smält matfettet. Stöt saffranet med t ex en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i matfettet och låt svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och matfettet. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
  4. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

 

KOMMENTARER:

  • Karoline säger:
    2011-12-22 | 20:50:17
    Bloggadress: http://ikarolineshuvud.blogg.se/

    GOTT låter det!

    Och tack så mycket för dina kommentarer :)

    God jul-kram!!!

Kommentera inlägget här: