Sjöändans snabbkaka
Kategori: Ätbart
Ikväll rörde jag ihop denna kaka... ja, rörde ihop är rätta ordet då smeten till kakan kan göras i en och samma kastrull från början till slut. Snabbt och smidigt och dessutom blir den väldigt god!
Sjöändans snabbkaka 175 grader
100 g smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl bär
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något. Häll i socker och äggen i kastrullen och rör ned och därefter resten av ingredienserna. Häll smeten i bröad form (med löstagbar botten) och strö bären ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Vilka bär jag använder när jag gör den här kakan varierar. Just ikväll blev det helt nyinplockade röda vinbär från trädgården. Mjölkfritt smör och bovete gör just detta exemplar av kakan särskilt allergivänligt!
Emelie - PT och kostrådgivare säger:
Bloggadress: http://bodybybeijer.blogg.se/
Sv: Ja, det var ju jag som skrev det till dig ;)
Skrev även i inlägget efter eller två efter att jag inte hittat dem (de smalaste) att köpa på nätet eller någon annan stans och att de är till som skrämsel, tack och lov! :)
Emelie - PT och kostrådgivare säger:
Bloggadress: http://bodybybeijer.blogg.se/
Glömde ju svara på resten :) Ja, alla muggar från PIP är superfina. Bra grejer att önska sig! Skulle säkert sitta fint till din supersmarriga snabbkaka!
FowZie ♥ ~ pojkfixerad Eskilstunabo säger:
Bloggadress: http://feliciaaulen.blogg.se/
gott med vinbär!
Emelie - PT och kostrådgivare säger:
Bloggadress: http://bodybybeijer.blogg.se/
Tack, vad snällt! Ja jag försöker iaf :)