Sjöändans snabbkaka


Ikväll rörde jag ihop denna kaka... ja, rörde ihop är rätta ordet då smeten till kakan kan göras i en och samma kastrull från början till slut. Snabbt och smidigt och dessutom blir den väldigt god!


Sjöändans snabbkaka                                175 grader

100 g smör

2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl bär

Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något. Häll i socker och äggen i kastrullen och rör ned och därefter resten av ingredienserna. Häll smeten i bröad form (med löstagbar botten) och strö bären ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.




Vilka bär jag använder när jag gör den här kakan varierar. Just ikväll blev det helt nyinplockade röda vinbär från trädgården. Mjölkfritt smör och bovete gör just detta exemplar av kakan särskilt allergivänligt!


Kommentarer
Postat av: Emelie - PT och kostrådgivare

Sv: Ja, det var ju jag som skrev det till dig ;)



Skrev även i inlägget efter eller två efter att jag inte hittat dem (de smalaste) att köpa på nätet eller någon annan stans och att de är till som skrämsel, tack och lov! :)

2011-08-24 @ 06:44:20
URL: http://bodybybeijer.blogg.se/
Postat av: Emelie - PT och kostrådgivare

Glömde ju svara på resten :) Ja, alla muggar från PIP är superfina. Bra grejer att önska sig! Skulle säkert sitta fint till din supersmarriga snabbkaka!

2011-08-24 @ 06:45:38
URL: http://bodybybeijer.blogg.se/
Postat av: FowZie ♥ ~ pojkfixerad Eskilstunabo

gott med vinbär!

2011-08-24 @ 08:43:13
URL: http://feliciaaulen.blogg.se/
Postat av: Emelie - PT och kostrådgivare

Tack, vad snällt! Ja jag försöker iaf :)

2011-08-24 @ 21:22:01
URL: http://bodybybeijer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0