mindfulnessmamma

Farsdagsreflektioner

Kategori: Allmänt
Fars dag, Mors dag och Alla hjärtans dag är någonting helt annat än dyra presenter för mig och något mycket mer än presenter överhuvudtaget. Många är de röster jag hör som talar om dessa dagar som något kommersiellt och visst-så kan dessa dagar enbart vara om vi låter dem vara sådana.

För mig är det dagar att komma ihåg dem man älskar-och nej, därmed inte sagt att man inte kan göra det alla andra dagar också. För mig är det dagar kaffe på sängen kan få förgylla morgonstunden för någon. För mig är det dagar nära och kära kan träffas, vara tillsammans, kanske överraska varandra med något. För mig är det dagar att få förbereda något för någon eller några som jag tycker mycket om.

Idag bjöd vi på lunch hemma hos oss, en ljuvlig lasagne med Kladdpepparkaka till efterrätt. Kan varmt rekommendera den! Barnen hade själva planerat presenter till pappa, farfar och morfar. De små paketen hade de med omsorg lagt ut på de dukade platserna så papporna möttes av presenten när de satte sig till bords.

En mugg till pappa med texten "Världens bästa pappa" och farfar och morfar fick också muggar där de hyllades som världens bästa av sitt slag! Mycket uppskattat och särskilt roligt då barnen själva valt.


För mig är det bästa på fars dag att få vara tillsammans med min pappa, att ha tid tillsammans med honom, att få krama om honom.

Att ge varandra tiden, ge nuet till varandra, dela det med varandra-det är mer värt än vad som än kan rymmas i ett paket.

Kommentera inlägget här: