mindfulnessmamma

Tillbaka där jag började-och lite påsksnack!

Kategori: Allmänt

 
Välkommen tillbaka till blogg.se! Det är här jag fortsättningsvis kommer att blogga. Det fina livsstilsmagasinet där jag bloggat länge kommer att upphöra och därför flyttar både jag och Johanna Ahlsten (återhämtningsbloggen) tillbaka till portalen där vi båda en gång började
 
 
Okej, och så tar vi lite kring det här med påsken. Det är ju alltid lite speciellt med det här med högtider. Ofta är det lite extra fokus på mat och vi kanske satsar mer på "godsaker" och sötsaker. Många lägger lite mer tid och energi på matlagning och kör lite buffé under påskhelgen. Påskgodiset finns nog i de flesta hem där påsken firas- kanske även godis i betydligt större mängd än vanligt. Kom ihåg att det du hittills ätit under påskhelgen och det du kommer att äta-det är helt okej. Det är varken fel, dåligt eller något du ska ha dåligt samvete över. Att lägga ett dåligt samvete på dina axlar för inget gott med sig. Det blir inte värre på något sätt än vanligt. Det är mat och godsaker och det är väl alldeles underbart att få njuta av det goda. 
 
 (Bild: Pixabay.com)
 
Men ändå kommer kanske den här våndan, tankar om så mycket mat du har ätit, så mycket godis du har ätit och kanske även tankarna om att du nog ändå inte borde ha gjort det. Mat är mat-vad dagen än kallas. Mat är inte fel för att det är buffé och du äter lite av varje. Och om du äter lite er godis än vanligt och även under fler dagar än du brukar-so what. Det är okej. Du behöver inte bära med dig det senare-bär istället med dig att du haft trevliga dagar (om du nu haft det) och var glad över att du haft möjligheten att äta gott. Tänk inte att du unnar dig-att ge sig själv njutning av något gott handlar inte om att unna sig. Det bara är något bra du ger dig själv.
 
 
 
Kommentera inlägget här: