mindfulnessmamma

Det som i själva verket är fantastiskt!

Kategori: Allmänt

 
Det är inte särskilt fantastiskt att "komma i form", "få tillbaka sin kropp" eller "tappa sina mammakilon". Det är inte särskilt fantastiskt att gå ner snabbt i vikt eller att få en superplatt mage på nolltid. 
 
Det är inte fantastiskt att på så kort tid som möjligt efter graviditet väga samma som innan. Det är inte beundransvärt-inte i mina ögon i alla fall. 
 
Det är inte fantastiskt att titta på kakfatet och vilja fika, men låta bli. Det är inte beundransvärt att småle inför sällskapet och mena att man har bestämt sig. 
 
Inte heller är det fantastiskt att veta att så många tjejer och kvinnor upplever det svårt i denna värld att tillfriskna från sin ätstörning och sedan hålla sig friska i den värld vi lever i, i en värld där det råder en så skev bild av vad som i själva verket är fantastiskt! Det här gör mig ont att veta. 
 
 

Det här är fantastiskt! Att bära ett nytt liv i sin kropp-det är fantastiskt. Att kvinnokroppen fungerar och kan bära ett barn är fantastiskt. 
 
Att ha mat på bordet varje dag, kunna äta sig mätt och helt utan ångest i ett liv i friskhet och frihet är fantastiskt om något. Att veta att människans värde inte sitter i vikten eller kroppen, att ha slutat mäta och räkna och inte ens se något värde i det-det är fantastiskt. 
 
Det är fantastiskt att inte ens räkna antalet kakor man tar från kakfatet, utan äta och njuta utan bekymmer. Det är fantastiskt att veta att det är helt okej att storfika.  Det är en fantastisk frihet. 
 
Att ha en familj man älskar och som älskar en tillbaka, att ha vänner som bryr sig om en och att bry sig om. Sådant är fantastiskt. I själva verket är det just sådana här saker som är fantastiska. Verkligt stora. 
 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Jota säger:
  2013-11-24 | 15:13:33

  Oj vilken produktiv blogg helg du har haft.
  Som så ofta delar du med dig av många kloka tankar och reflektioner. Och du har så rätt det är inte beundransvärt att avstå mat och fika för att tappa mamma kilon på kortast möjliga tid, inte heller är det beundransvärt att hänga flera timma i veckan på gym el i löparspåret för att tappa mamma kilon på kortast möjliga tid. Det är skrämmande att så många känner kraven på ytlig prestation när det finns så mycket viktigare saker att lägga sin energi på när man fått barn. Att hela ens vardag förändras när man får en ny familjemedlem är ju självklart därför borde ju prio ett vara att välkomna den nya medlemen och lära känna den samt hitta rutiner för vardagen. Men när omgivningen lägger mer fokus på att kolla antalet graviditets kilon som finns kvar än hur vardags livet fungerar är det lätt att tappa det fokus som är sunt. När viktkontrollen på återbesöket på MVC ligger till grund för samtalet istället för hur amning, sömn och vardagen rullar på, när barnmorskan hyllar den nyblivna mamman för tappade kilon då har det blivit en aning skevt.
  Jag uppskattar dig och andra som tar kampen att vara er själva och inte falla in i de sjuka förväntningar som omvärlden ställer på er. Jag imponeras över ditt engagemang och din kraft. Du gör det dessutom på ett väldigt bra och välformulerat sätt utan hårda och kränkande ord.
  Jag älskar att följa din blogg eftersom den är knivskarp i komentarer och åsikter men alltid på ett trevligt, positivt och varmt sätt.
  Nu kommer det igen du är underbar Jenny fortsätt att vara dig själv!
  Ha en fin söndag.
  Lev väl och njut av livet
  Kram Jota

  Svar: Det kommer garanterat mera! Promise! Ku att höra om det där med knivskarp, men att det ändå är på ett trevligt sätt. Tack snälla!
  Mindfulnessmamma

 • Hanna säger:
  2013-11-27 | 10:15:51

  Heja dig Jenny! Jag tror jag ska läsa det här inlägget högt under kvällens föreläsning om ätstörningar och graviditet.

  kram!

  Svar: Tack fina snälla Hanna! Kram!
  Mindfulnessmamma

Kommentera inlägget här: