mindfulnessmamma

Bikinimode för 2-åringar!

Kategori: Allmänt

 
 
Sommarsäsongen är här och affärerna fyller sina hyllor med sommarnytt! Barn som vuxna ska ekiperas, men ibland känns det verkligen som att det som hänger där till allmän beskådan definitivt är allt annat än lämpligt?
 
 
 
 
 
Bild: Lindex Online Shop
 
Eller vad sägs om denna skimmrande bikini med volangkanter från Lindex? Denna tycker man på Lindex är lämplig som badplagg från 1,5 år, eftersom den säljs från storlek 86/92. Jag hittar inte en rimlig anledning att ett litet barn ska bära denna kreation på stranden eller vid poolen, hittar du?
 
 
 
Jag skulle vilja ha veta hur de tänkte på Kappahl när de valde att lansera denna multifärgad bikini med folietryck i tyget för ett skimmrande intryckför flickor som drar en så liten storlek som 98/104? 
 
Bland alla Kappahls bladkläder är det mer ovanligt med klassiska baddräkter än biknis.
 
 
De säljer inte mindre än 8 stycken badplagg på nätet under namnet bikini. Var kommer logiken i att småflickor ens ska bära bikini?
 
 
 
 
En av H&M:s bidrag till denna bikinikavalkad för småbarn är en bikini med glittertryck och metallicband. Topp med knytbara axelband och volangkanter fram. Trosor med volangkanter runt om. Den säljs från storlek 92, alltså för små tvåriga flickor.
 
 
 
 
H&M erbjuder också småflickorna från 2-år en glittrig bikini som säljs i rosa och turkos. Toppen har knytdetalj på axlarna och trosan har en stor volang. När H&M för övrigt säljer både UV-kläder och rejäla baddräkter, varför göra på det här sättet och blanda in kläder som egentligen inte alls har något att göra på en barnavdelning?
 
 
Skärpning, H&M, Kappahl och Lindex!
 
 
 
 
 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Em säger:
    2013-07-05 | 11:24:29
    Bloggadress: http://oureverydaystory.blogg.se

    Håller helt med dig, tycker majoriteten av alla bikinis (och baddräkter med för den delen) som säljs i high street affärerna är vidriga. Jag ville ha en enkel, vanlig baddräkt med lite bredare axelband (istället för smala straps som skaver) till min 3,5-åring, men det fick jag beställa från UK. Pop hade en sådan variant men den sålde slut på fem röda - uppenbarligen är det fler som känner som oss! Kan ju vara en tröst.

Kommentera inlägget här: