mindfulnessmamma

I radio om ätstörningar

Kategori: Allmänt

 
Idag har det första inslaget av tre om ätstörningar sänts på radio. Tidigare i veckan var jag ju på besök på Sveriges radio. Resultatet har blivit tre korta klipp med olika vinklingar.
 
 

Foto: Erika Larsson, Sveriges Radio
 
 

Mejlboxen fylls på hela tiden med rop på hjälp från anhöriga och sjuka.
Och ordföranden Jenny Larsson säger att om utvecklingen fortsätter så kommer man inte mäkta med alla som behöver hjälp.

 

– Jag märker att det är fler som hör av sig på mail och det är både drabbade och anhöriga.

 

De som skriver undrar ofta vad de ska göra när deras son eller dotter är sjuk och de känner sig ofta uppgivna trots att barnet är under behandling. Och de drabbade undrar om de är tillräckligt sjuk för de är inte nog lågviktiga och en del mår så dåligt att det är riktiga rop på hjälp, de står inte ut i vardagen, berättar Jenny Larsson.

 

Volontärerna som engarerar sig i Riksföreningen anorexi/bulimi-kontakt har minst sagt mycket att göra. De är en handfull personer med egna erfarenheter och utbildning på ätstörningsområdet, som jobbar ideellt i Luleå.

 

– Jag ser att trycket ökar och blir det så att vi inte kan möta det behovet så finns ju en risk att de känner sig utlämnade och övergivna. Som ordförande har jag en vision att vi åtminstone ska kunna få till en fast tjänst och ett kontor i framtiden, säger Jenny Larsson.

 

 
 
Kommentera inlägget här: