mindfulnessmamma

Arga fåglar-inget för flickor?

Kategori: Barn och familjeliv


Idag gick jag på några affärer och tittade på barnkläder. Angry Birds-kläder finns det gott om. De allra flesta hittar man på avdelningarna nischade för pojkar.

På Lindex hittade jag tröjor med fåglarna på både flick- och pojkavdelningen. Häpnadsväckande faktiskt.

Av kläderna att döma passar de arga fåglarna för pojkar, medan söta fåglar passar bättre för flickor?

KOMMENTARER:

 • Helle säger:
  2013-08-06 | 08:35:17

  *Ryser*. Fy sjutton, jag blir så less när jag ser sånt här. Flicka = söt och rar. Pojke = tuff och cool. Och så vill vissa påstå att flickor är si och pojkar är så för att de är födda med den skillnaden, inte för att omgivningen prackar på dem vissa värderingar och förväntningar.

 • Anni säger:
  2013-08-06 | 19:54:25
  Bloggadress: http://www.anniahven.blogg.se

  Suck! Jag blir lika irriterad varje gång jag skall handla barnkläder. Ännu mer retar det mig att flickkläderna alltid är mycket mindre än pojkkläderna.
  Mina barn fick välja varsin Angry Bird-mugg från Iittala. Medan dottern tog en med vanliga arga fåglar valde sonen den med "sötare" rosa fåglar på. Det tycker jag var lite kul...

 • Jota säger:
  2013-08-08 | 18:34:44

  Ja det är väldigt förvånande att vi 2013 fortfarande har uppdelat med pojk och flickkläder överhuvud taget. Själv är jag mer av den åsikten att det borde delasupp efter modell och passform och inte utifrån kön. Jag har två grabbar och de väljer lika ofta kläder från flickavdelningen eftersom de passar deras kroppar bättre. de har alltid varit Lucia i tåget och har bägge två gått i rosa kjolar till dagis, rosa jeans med glitter, kepsar med fjärilar och blommor och haft långt hår som de vill ska flätas och sättas fina spännen i. Men de har också valt väldigt "grabbiga" kläder och frisyrer när de haft lust med det. De har alltid gillat att både leka med bilar och dockor. Jag har aldrig förstått vitsen med att de måste välja det ena eller det andra när de kan ha allt utifrån humör.
  Lev väl och ha en fortsatt fin sommar!
  Kram lilla jag

 • Andreas säger:
  2013-08-13 | 01:35:21

  Brukar knappast kommentera på bloggar jag råkar klicka mig in på, men herregud, kom igen! Gillar du inte kläderna i en enskild butik är det väl bara att gå vidare till en annan?

  Svar: Absolut! Men det är viktigt att vi konsumenter gör våra röster hörda.
  Mindfulnessmamma

Kommentera inlägget här: