mindfulnessmamma

Om pedagogiska måltider i media

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Idag medverkade jag i båda lokaltidningarna angående pedagogiska måltider i Luleå Kommun. Eller i själva verket handlar det om att pedagoger enligt ett beslut den 1/8 inte ska få äta andra måltider än lunchen som en pedagogsik måltid tillsammans med barnen de jobbar tillsammans med. Luleå Kommun menar att vid övriga måltider, till exempel vid mellanmålet, ska pedagoger sitta ner vid samma bord tillsammans med barn utan att äta något.
 
Det motsägelsefulla i detta är att kommunen i sin egen text menar att "om de vuxna inte äter samma mat och dricker samma dryck, eller kanske inte äter alls, går många pedagogiska möjligheter förlorande." Varför i hela fridens namn skulle detta inte gälla vid mellanmålet som så många barn i Luleå Kommun äter dagligen på förskola och fritids? Naturligtvis bör barnen ha ätande sunda förebilder hela dagen.
 
Väsentligt att belysa i det här avseendet är att ätstörningar kryper allt längre ner i åldrarna. Ekonomi i alla ära, men inte på bekostnad av barns hälsa. Förebilder är så viktigt för barn och jag hoppas verkligen att beslutsfattarna tar sitt förnuft tillfånga och låter pedagoger vara de förebilder de vill vara, utan att på köpet få avdrag på lönen.
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: