mindfulnessmamma

Bantningsskämt på barnsidor-Nej tack!

Kategori: Allmänt, Ätstörningar

 
 
Pitetidningen har barnsidor som en del av sin tidning och de riktar sig till barn upp till 13 år. Idag publicerades raderna nedan på tidningens barnsidor.
 
-AnnCha, bantar du?
-Tycker du jag borde göra det?
-Ja, lite kanske.
 
Ung kille i årskurs 1
 
 
Jag förstår inte vad detta har att göra på sidor riktade till barn. Jag förstår det inte alls. Det kan inte finnas någonting som talar för att någonting sådant här hör hemma på sidor för barn. Ska det föreställa ett skämt?  Det enda det är, är skrämmande. Skrämmande att det publiceras av vuxna människor. Skrämmande att barn i år 1 är medvetna om bantning som företeelse.
 
På tidningens hemsida har redaktören förklarat publiceringen med att (efter att en av tidningens läsare har reagerat):
"Textsnutten du hänvisar till var ämnad som en liten smålustig inblick i skolans värld. En rolig historia, typ."
 
Det är en skrämmande historia mellan ett barn och en vuxen. Det är skrämmande att ett barn får ett sådant svar av en vuxen. Det är skrämmande att vuxna publicerar detta på en barnsida som ett försök att göra något roligt. Lustigt är det inte överhuvudtaget. Bara plumpt och skrämmande.
 
Värt att nämna i sammanhanget är att just bantning klassas som den utlösande faktorn i de allra flesta fall av ätstörningar.
 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Anna Wikström säger:
    2012-10-15 | 21:02:03

    Mycket bra skrivet Jenny!

    Svar: Tack Anna! Jag är glad att du låter mig veta om sånt här tokigt och att även DU reagerar. Det är så många som inget gör fast de kan tycka och tänka en massa. Vi måste våga stå upp för barnen dessutom.
    Mindfulnessmamma

Kommentera inlägget här: