mindfulnessmamma

Att-göra-lista

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Idag kände jag starkt för att skriva en lista. Får lite överblick på vad allt det där jag känner att jag har att jag göra egentligen är. Få lite bättre struktur och ordning.
 
Det är inget fel att skriva listor, fick jag höra. Jag kan hålla med, men jag vill förtydliga mig. Det är inget fel att skriva listor så länge det inte går till överdrift. Så länge det görs på rätt sätt och rätt sätt för mig är när en lista kan vara ett stöd en viss dag eller en viss period. Fel sätt för mig är när listorna blir en central del i livet och alla möjliga detaljer skrivs upp och jag snart har olika listor för olika områden i livet. Listor kan också bli ett stressmoment.
 
Det är inte på något sätt eftersträvansvärt att ha mycket listor och minutiöst planerande i sitt liv. Men så här ibland kan det hjälpa mig att komma till bukt med stresskänslor över saker som behöver göras.
 
Ganska snart ser jag också att allt inte är särskilt brådskande. Att det går bra att göra en sak i taget och att det just är så jag måste göra. En sak i taget. När en sak är klar kan jag fortsätta med nästa-icke att förglömma med små andningspauser emellan.
 
Många gånger är saker som känns stora inte alls det, dock ändå kanske viktiga, men inte alls särskilt tidskrävnade att genomföra.
 
Hur tänker du kring listor? Låt mig gärna veta!
 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Hanna säger:
  2012-11-26 | 18:23:04
  Bloggadress: http://vagtillfrihet.blogspot.com

  Jag skriver alltid listor när jag ska handla, förvirrad nummer ett här!

  Sen skrivs lite "to do" listor, främst sommartid för att strukturera upp maken haha schysst va ;) Så jag gillar listor MEN som du säger kan de stressa...

  Gäller att inte lägga för mycket press på dem, inte tidsbestämma dem utan se dem som en ram för vad som kan komma att fyllas i med tiden... det blir som det blir med lite stöd ungefär...

  Så tänker jag...

Kommentera inlägget här: