mindfulnessmamma

Om din spegelbild

Kategori: Tänkvärda ord

 


Jag tycker egentligen inte alls om svordomar. Detta är dock så träffsäkert att jag inte kan låta bli att sprida det vidare. Detta är så sant att jag gärna skulle texten på en och annan spegel i vår värld.

 Vi behöver vara medvetna om att allt fokus på smalhet i samhället påverkar oss, om vi inte är medvetna om just den risken och om vi inte är uppmärksamma.

Vi behöver låta bli att jämföra oss med andra och komma ihåg att vi är så bra precis som vi är. Vi är skapade som vi är, har så mycket kraft i oss själva, sådan potential i oss själva att klara av så mycket. Allt det har inget att att göra med BMI, kroppsform eller kilon. Ingenting alls. Överhuvudtaget. Det är inneboende krafter vi har i oss själva oavsett hur vi ser ut.

Oavsett samhällets ideal har vi ett val. Vill vi vara en del av dem eller inte?


 

KOMMENTARER:

 • Bundle säger:
  2012-11-11 | 15:30:21
  Bloggadress: http://enmammaskampmotbulimi.blogspot.se/

  Trots svordomar, så var detta jäkligt bra och alldeles sant. Något vi alla borde ta till oss och tänka på.
  Tack för påminnelsen.

 • Anna säger:
  2012-11-12 | 16:54:55
  Bloggadress: http://anna.arkblad.se

  Detta budskap skulle stå på varenda spegel i skolor & provrum! Då kanske idealen skulle förändras med tiden!
  TACK för en underbar blogg! Mvh Anna :)

  Svar: Yes, instämmer! Vi kanske skulle börja sätta upp lite här och var, har tänkt en och annan gång att jag ska skriva på lite post-it lappar och skriva några peppande ord =)Kul att du gillar min blogg-jag skriver det som ligger mig varmt om hjärtat!
  Mindfulnessmamma

 • Johan säger:
  2012-11-13 | 12:31:33
  Bloggadress: http://schumacher4ever.blogg.se

  Många tycker ju att det bara blir, att man halkar med i strömmen och att det är så samhället ser ut idag, men faktum är ju att man själv alltid har ett val, kanske inte alltid de mest önskvärda valen, men antingen kan man alltid göra si eller så. Ofta är man inte medveten om dessa val, som man egentligen gör hela tiden, men blir man mer medveten om sig själv, sina tankebanor och hur man själv fungerar, ja, då blir det lättare att ha kontroll över och aktivt genomföra sina val, så att det "inte bara blir". :)

  Svar: Håller med!
  Mindfulnessmamma

Kommentera inlägget här: