Blåbärsrutor


För ett tag sedan fick jag ett recepttips på Lias Hus, nämligen blåbärsrutor, ett recept som kommer från tidningen Hembakat.


Supergoda rutor som bara blir godare och godare för var dag.

30–35 bitar.

9 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk bakpulver
300 g smör, rumsvarmt
3 ägg
300 g frysta eller färska blåbär


Topping

150 g smör, smält
4 1/2 dl havregryn
3 dl rörsocker strö


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rör i äggen.
3. Tryck ut degen i formen och lägg på blåbären.
4. Topping: Blanda det smälta smöret med havregryn och rörsocker. Fördela blandningen över blåbären.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.
Låt svalna. Skär i rutor. De blir saftigast om de får vila en dag.



Bild: Lånad från Hembakat.

De ser så goda ut dessa kakor. Ska provas någon dag inom kort!


Kommentarer
Postat av: Linda

De är verkligen supergoda. Allra helst nu när de stått till sig ett par dagar. Mums till fikat för en stund sedan va det :)

2012-05-01 @ 14:07:07
URL: http://litenlia.blogg.se/
Postat av: Marion

Såg dessa i senaste numret av hembakat, ser smaskigt ut och kommer med säkerhet att provas. Fanns mkt annat läskande också.

2012-05-01 @ 14:27:06
URL: http://marionsblogg.blogg.se/
Postat av: Ninnie-Mitt liv med 3 prinsar

sv: ja att man blir..sen tror ja de är viktigt speciellet när man jobbar med äldre att man har lite glada färger på kläderna. Ska införskaffa en likadan i turkos =)



hurru dom där såg farligt goda ut..du får mer än gärna komma hit och baka lite åt mig. hatar att baka..ha ha..



ha en underbar 1 maj



kram

2012-05-01 @ 15:41:28
URL: http://ninniejohanna.vimedbarn.se
Postat av: Fröken M

Men gud va goda dom såg ut :)

Jag som älskar att baka måste testa dessa !!

2012-05-01 @ 22:02:45
URL: http://frokenmela.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0