mindfulnessmamma

Ord och bild från Smalutställningen

Kategori: ÄtstörningarIdag var det då dags att besöka Smalutställningen som nu besöker Boden. Jag fick möjligheten att se utställningen som jag tidigare läst så mycket om. En viktig utställning som verkligen ligger i tiden. 

 

Ja, varför skulle det vara så himla bra att vara smal? Helt fantastiskt att ungdomar har gjort denna utställning för ungdomar. Jag hoppas så innerligt att många, många skolor ser till att skolklasserna får åka och se den här utställningen.Tänk att trots att vi vet att det vi ser i media inte stämmer ändå strävar efter någon annan kroppsform än den vi är skapt att leva i? Inte förrän vi accepterar oss själva som vi är och lär oss att tycka om och uppskatta den kropp vi faktiskt fått kan vi leva helt och fullt i frihet!Många människor bär omkring på så många krav som vi faktiskt skulle kunna leva utan. På utställningen får besökarna packa sin väska med de krav de har inom sig och verkligen känna efter hur tungt det är. En riktigt bra och konkret uppgift. Värt att tänka över vilka krav vi bär på?

Jag träffade en skolklass och samtalade om självkänsla och självförtroende under en Body Talk Workshop. Väldigt intressant och roligt att möta dessa härliga ungdomar.

Kommentera inlägget här: