mindfulnessmamma

Mindfulness-ett sätt för barn att varva ner

Kategori: Mindfulness


Idag läste jag en artikel om barn och mindfulness. Nedan följer ett utdrag:

När dagens föräldrar var små var det barnprogram en timme om dagen, övrig tid fick de roa sig bäst de kunde. Men när har våra egna barn någonsin tråkigt?

– Dagens barn befinner sig mitt i ett informationsflöde som pågår dygnet runt, och naturligtvis påverkas de av det. Barn är definitivt mer stressade nu än tidigare, och det märks på koncentrationsförmågan och inlärningsförmågan i skolan, säger Maritha Nordström, som är mindfulnessinstruktör med fokus på skola samt barn och familj.

Barnen påverkas också av att vi vuxna är stressade - stress smittar av sig, och ju mindre tid vi har för barnen, desto mer hänvisade är de till datorn och tv:n.

Visst är det bekvämt att sätta på tv:n när man behöver laga mat och barnen är gnälliga, men man bör också erbjuda andra alternativ, tycker Maritha Nordström.
– Barnen behöver stunder att bara vara lugna. Ett bra sätt att ge dem chansen till lugn är att göra en mindfulnessövning tillsammans. Om du lär dig att vara medveten och uppmärksam på din egen stress kan du sedan överföra lugnet på ditt barn.

Här kan du läsa hela artikeln.
Kommentera inlägget här: