mindfulnessmamma

En stillsam spelstund

Kategori: Barn och familjeliv


Det är lätt att först säga nej när frågan kommer om man i själva verket var i färd att göra något helt annat. Det är lätt att säga nej till något som skulle behöva få ett ja, till något som ger så mycket närhet och gemenskap.

Ska vi spela ett spel? frågade dottern i eftermiddag alldeles innan det var dags att förbereda middagen. Om en liten stund, blev mitt svar och jag avslutade det jag höll på med innan vi slog oss ner på vardagsrumsgolvet med MIX MAX. Snart anslöt sonen också och vi satt i lugn och ro alla tre på golvet och spelade och hade roligt i en spelomgång!

Barnen fick syn på lekande barn ute som premiärcyklade på en sparkcykel och undrade, får vi också? Visst fick de också och middagen blev mycket senare än planerat, men vad gjorde väl ändå det? Ja, det gjorde att vi hann med både spelstund och utelek och jag fick in barn som var blöta ända in på kroppen-nöjda och glada och säkert smakade maten alldeles särskilt gott efter en stunds utelek.

KOMMENTARER:

 • Åsa säger:
  2012-03-26 | 20:36:33
  Bloggadress: http://hafva.blogg.se/

  Sv; det var bra jobbat av honom!! Förstår att du är stolt.

  : )

  Härligt med utelek och spelstund!

  Kram

  Å

 • Helle (Bull & Jag) säger:
  2012-03-26 | 21:54:10
  Bloggadress: http://bullochjag.blogspot.com

  Det där är ett av sonens favoritspel! Fast vi har en variant som heter Hyveltjuven. Just nu står dock Meccano på schemat och halva köket är fullt av byggdelar och ritningar.

Kommentera inlägget här: