mindfulnessmamma

När träningen blir osund

Kategori: Allmänt, Ätstörningar

 
I gårdagens söndagsbilaga till Aftonbladet mederkade Hanna Kihlander, pressansvarig på ABK, Niclas Christoffer och David Clinton i ett reportage om ätstörningar. Mycket läsvärt och bilagan säljs med tidningen även idag!
 
 
Foto: Idag fanns ett fint reportage om ortorexi och anorexi i Aftonbladet Söndag. Där intervjuas jag, David Clinton & Niclas Christoffer.
 
Det handlar bland annat om att en livsstil med att äta rätt och träna som är vanlig bland många idag inte alltid är ett hälsotecken då allt fler far illa i detta. Antalet svenskar som insjuknar i ätstörningar har fördubblats senaste åren.
 
David Clinton, docent i medicinsk psykologi, som har bedrivit forskning kring ätstörningar i 30 år menar att utvecklingen inte alls bara är av godo. Han är den som forskar mest kring ätstörningar i vårt land.
 
- Vi har skapat ett samhällsideal som gör att människor får ett sjukligt intresse för friskhet. Det i sin tur kan förstås leda till allvarliga ätstörningar.
 
Han poängterar att man kan bli frisk från en ätstörning och slår fast att ju tidigare man söker hjälp desto godare är utsikterna för ett fullständigt tillfrisknande!
 
Jag kan varmt rekommendera att läsa hela reportaget och kan intyga-man kan bli helt frisk och fri!
 
 
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: