mindfulnessmamma

Varför får inte en gladiator äta godsaker?

Kategori: Må braJag blir faktiskt en smula fundersam när en flicka på nyss fyllda 6 år kommer hem från skolan och berättar:
"Mamma, om man ska bli gladiatior får man inte äta ris, pasta eller potatis!"

Jag blir faktiskt fundersam när frågan därefter är:
"Mamma, varför får inte en gladiator äta godsaker?"

Ett barn i skolan har berättat för henne att det är så här det förhåller sig. Och hon köper det som sanningsenlig information.

Två dagar i tät följd har detta kommit upp.

Jag blir faktiskt bekymrad över att det pratas så mycket om kosthållning så att barnen fångar upp fragmentarisk information och skapar sina egna sanningar. Jag blir faktiskt bekymrad över att många barn redan som små delar in livsmedel i nyttigt-onyttigt och tillåtet-förbjudet. Vi måste inse att det kommer från vuxenvärlden.

Som svar på hennes fråga förklarade jag ju såklart att en gladiatior naturligvis får äta godsaker-att alla får det. Utöver det kunde jag förklara att jag häromdagen hörde gladiatorn Hero berätta om hur otroligt kraftlös han blev just när han inte ätit tillräckligt med just ris, pasta och potatis.

Vi vuxna måste våga möta sådana här funderingar. Vi måste ta oss tid och göra vad vi kan för att minimera den här typen prat bland våra barn. Hela den här företeelsen är bekymmersam.

Kommentera inlägget här: