mindfulnessmamma

Utställningen Smal - snygghet, makt, ansvar och lidande

Kategori: Må braUtställningen Smal - snygghet, makt, ansvar och lidande


Smal – Snygghet, Makt, Ansvar och Lidande är en utställning som vill lyfta fram och uppmärksamma det skönhetsideal som råder i dagens samhälle och som många gånger påverkar unga på ett negativt sätt. Utställningen är gjord av ungdomar och vänder sig i första hand till ungdomar, men är lika viktig för vuxna som varje dag möter och påverkar unga.

Utställningen har visats runt om i landet sedan 2008 och snart är det Norrbotten, närmaste bestämt Bodens tur. Den kommer att visas på Försvarsmusem Boden 12/2 2012 - 27/5 2012.

Det finns ett pedagogiskt material till utställningentill som till exempel skolklasser kan arbeta med inför eller i samband med besöket på utställningen. Det finns även övningar för den som vill arbeta med materialet på egen hand. I samband med utställningen kommer en temavecka äga rum, när Riksföreningen Anorexi/Bulimi-kontakt erbjuder Body Talk för skolor.

Jag kommer absolut att besöka utställningen och jag hoppas på många, många besökare när utställningen besöker Boden!


 

KOMMENTARER:

 • Annica säger:
  2012-01-29 | 16:32:35
  Bloggadress: http://dietistannica.blogg.se/

  Tack så mycket! :D  Underbart att de uppmärksammar detta med skönhetsidealen. Blir så förbannad när jag ser alla smala skyltdockor - VEM ser ut så? HUR många procent klarar av att leva upp till de konstiga idealen?

 • Annica säger:
  2012-01-29 | 17:05:46
  Bloggadress: http://dietistannica.blogg.se/

  Jättebra att folk reagerar, det är väl det som är språngbrädan till förändring. Vi får hoppas att det fortsätter gå åt det håller och inte tvärtemot!

Kommentera inlägget här: