mindfulnessmamma

Må bra i förskolan

Kategori: Mindfulnessmammans boktips


 


"Det är inte alltid för mycket av det onda som gör att vi mår dåligt. Det kan vara för lite av det goda. Ibland behöver vi fylla på med sådant som gör oss nöjda och glada."


Detta är en bok om att må bra!Må bra i förskolan: musik, yoga, lek, miljö, mindfulness, massage

Boken Må bra i förskolan-musik, yoga, lek, miljö, mindfulness, massage är skriven av Ylva Ellnerby och riktar sig till personal inom förskolan samt till föräldrar. 

Boken tar upp yoga, massage, mindfulness, musik, lek, miljö och slutligen pedagogens roll för ökat välbefinnande i förskolan. I kapitlen utvecklar Ylva Ellneby ämnena, och redogör för hur pedagogerna kan införliva dessa teman i den dagliga verksamheten, med målet att öka trivseln och få både barn och vuxna att må bra i förskolan. Här presenteras lättfattligt och personligt tips, exempel, aktiviteter, tekniker och forskning som minskar stress och som skänker glädje och inspiration.


Här
kan du läsa mer om boken och bakgrunden till denna. Jag har själv inte läst den här boken, men tycker att den verkar väldigt användbar.


KOMMENTARER:

 • Eleonore- Kokboksutmaningen! säger:
  2012-01-16 | 11:40:36
  Bloggadress: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/

  Det verkar vara en bra bok, de har ju oftast en liten gympastund på dagis så varför inte en sån här stund med yoga och välbefinnande :D Tror man får lugnare och tryggare barn då.

  Tack snälla du för gratulationen, vi har verkligen en spännande resa framför oss!

 • Marion säger:
  2012-01-16 | 15:17:37
  Bloggadress: http://marionsblogg.blogg.se/

  Det här verkar verkligen vara en bok för mig,

  ska kolla närmare på den.

Kommentera inlägget här: