mindfulnessmamma

Leilas kladdkaka

Kategori: Ätbart


Ikväll har jag bakat kladdkakan som är ett givet inslag på fikabordet hos oss. Tillbehör som brukar serveras till oftast är vaniljvisp av något slag, ofta någon laktosfri/mjölkfri variant, och hallon.




Hallon är så fantastiskt gott tillsammans med chokladkakor! Här kommer receptet som blivit en klassiker hemma hos oss:


Leilas bästa kladdkaka

50 g smör
0,5 dl matolja
2 ägg
2 dl socker
1 dl farinsocker
2,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

50 g grovt hackad mörk choklad

Smält smöret och tillsätt oljan. Vispa ägg, socker och farinsocker ljust och pösigt. Rör ner det varma smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll smeten i en smord och bröad form på 24 cm. Stick i den hackade chokladen i kakan. Grädda i 175 gr varmluft i mitten av ugnen i ca 30 min. Prova med en sticka. Den skall vara lite kladdig.

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: