mindfulnessmamma

Dagens mindfulness

Kategori: MindfulnessI dagens mindfulness i dag, vill jag tipsa om boken Mindfulness i klassrummet – steg för steg skriven av Peter Fowelin.

Mindfulness i klassrummet : steg för stegUndersökning efter undersökning visar att dagens barn och ungdomar känner sig stressade och att stressnivåerna gradvis ökar under skolgången. Oro, koncentrationsproblem och försämrade skolresultat är en följd av det. I boken Mindfulness i klassrummet - steg för steg får lärare och pedagoger från förskolan till gymnasiet verktyg att hjälpa barn- och elevgrupper till ökat lugn och välbefinnande.


Mindfulness i klassrummet - steg för steg
är gjord för att användas, inte bara läsas. Bokens kapitel behandlar centrala delar i mindfulnessträningen i en ordningsföljd som passar i skolan: kroppen, sinnena, andningen, tankar och känslor samt hur mindfulness kan användas för att stärka relationerna i en elevgrupp. I boken finns cirka 50 olika övningar och flera arbetsblad som kan kopieras till eleverna.


adlibris kan du läsa mer om boken och där finns den även att beställa.


KOMMENTARER:

 • Hanna säger:
  2012-01-17 | 07:40:23
  Bloggadress: http://vagtillfrihet.blogspot.com

  Hej fina Jenny  Hoppas det är OK att jag lade in dig i min blogglista...  Om inte hojta så tar jag bort direkt...  Kram och ha en fin dag!  Hanna

Kommentera inlägget här: