mindfulnessmamma

Killar och män med ät- och träningsstörningar

Kategori: Må bra


I ett inlägg i ABK:s blogg Det går att bli frisk och fri handlar det idag om killar och män med ät- och träningsstörningar. Jag tycker att det är bra att det kommer upp till ytan att det faktiskt inte bara är tjejer och kvinnor som drabbas av detta, utan att det även kan drabba killar och män.

Överhuvudtaget finns det myter kring ätstörningar som ofta förstärks i media och i olika bloggar etc, t ex att ätstörningar är synonymt med en mager kropp, vilket inte alls är en sanning, samt att det mestadels är en sjukdom som drabbar unga tjejer. Just dessa myter som förstärks på olika sätt gör det nog onödigt svårt för många att vara öppen med att de är drabbade av sjukdomen. 

Jan Nordström är en av ABK:s mentorer idag, men har tidigare lidit av en ät- och träningsstörning. Han
säger så här:

”Jag vet att många killar och män inte vågar söka hjälp eftersom de tror att de är den enda mannen eller killen som har det såhär. De är rädda för att anses omanliga. ”För en riktig man ska inte tänka eller känna så här”, Men detta är en sjukdom som drabbar oss oavsett kön, sexuell läggning eller personlighet. Det är inget att skämmas för”.

Så viktiga ord! Det behövs fler killar/män i ABK som har tillfrisknat och som kan vara levande bevis på att det går att bli frisk och fri från en ät- och träningsstörning.

Kommentera inlägget här: