En underbar äppelpaj...





ÄPPELTANTENS ÄPPELPAJ

a la Marion
* Sätt ugnen på 200 grader.
 *Skala och klyfta ca 1 kg äpplen.
* Stek klyftorna i rikligt med
mjölkfritt smör, 2 msk socker, 2 tsk kanel och 2 tsk ingefära.
* Lägg de stekta klyftorna i en pajform.
* Blanda ihop smuldegen; 250 gram kallt mjölkfritt margarin i bitar.
1,5 dl råsocker
1,5 dl kokosflingor
2,5 dl Havremjöl fullkorn
(vetemjöl om du inte ska göra den vetefri)
1,5 dl havregryn
* Smula ihop till en grynig massa som fördelas över äppelbitarna.
* Skjuts in i ugnen ca 25 min på 200 grader.



Igår kväll var jag och en väninna (vilket vackert ord det är egentligen, väninna) och besökte våra fina vän Marion. Hon hade gjort dena helt fantastiskt goda äppelpaj! Till den serverade hon





som passade så bra till pajen!

Denna ljuvliga fikastund var såväl mjölk- som vetefri och jag kan lova att det blev jättebra med havremjöl istället för vetemjöl. Jag kommer garanterat att göra den här pajen själv framöver!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0